mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mknace. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mknace. Papar semua catatan

Jumaat, 10 Februari 2017

Raya the series completed


Raya the series completed. At last. Aku jumpa jugak gambo 2007 yang jadi missing link selama ni. Ish ish ish. Ni tahun getir. Perubahan daripada SBP kepada harian biasa. Cabaran yang aku sendiri set. Memang sangat sangat besar perubahan yang aku lalui. Tak sangka macam tu kan. Tak sama dengan tanggapan awal. Tahun yang sama juga aku baru nak setup kehidupan dengan semuanya persekitaran baru. Ye lah. Keluar dari zon selesa. 7 tahun senang lenang aje. Tak ngajo kepada ngajo. Nak cari printer baharu. Dulu siap masuk sampai darkroom lab gitu. La ni. Kena cari new team. Maybe sebab tu macam aku tak organise sikit untuk 2007 menyebabkan gambo ni hilang. Tadi. Kemaskan semua dokumen dalam kabinet. Selak selak. Rupanya ada terselit celah celah puluhan foto yang lain belakang frame. Masalah pulak bila gambo dah banyak sangat. Siap main tukar tukar aje pada frame. Kalau tak. Mahu satu rumah penuh gambo kami aje. Kekeke. Cuma satu gambo je yang memang kebarangkalian besar aku tak akan jumpa. 2002. Masa ni. Aku masih takde kamera. Dan memang berdua aje. Aku beli kamera lepas iqa lahir. Khas untuk ambil gambo kebudaks ni semua. Seronok juga bila review balik gambo cenggini kan. Nampak perubahan yang berlaku sepanjang pembesaran mereka dan keluarga kami. Yang pasti. Tahun lepas dah terpaksa ubah tahun dari tepi kanan ke atas. Dah mula membesar masing masing kan...

Ahad, 4 Oktober 2015

InkTober Malaysia Day 4 - Battery Jumping!

InkTober Malaysia Day 4 - Battery Jumping!


Sekali nak hidupkan kereta, jeng jeng jeng. Tokleh start. Ah sudoh. Bateri kong la pulops. Puas mikio apa masalah yang aku dah buat sebelum ni. Lupa tutup lampu? Dah tutup. Lupa apa lagi aaa.. Alarm bunyi sepanjang malam? Cam tak dengo jer. Alamak. Try jumping bateri dulu lah. Dua kali start, Tak boleh jugak. Takde masa nak tunggu recharge. Semua naik satu kereta ja hari ni. Balik ni tukau bateri baru ler kisahnya.

Sabtu, 3 Oktober 2015

InkTober Malaysia Day 3 - Halt The Haze!

InkTober Malaysia Day 3 - Halt The Haze!


A bit lewat. Sedar sedar dah hari ketiga. By the way, masuk oktober pun sebenarnya aku tak sedo. Ekekeke. Seronok pulak nengok rerakan dok jot sana jot sini. Aku dah lama tak megang pen, melukis. Memang dah berabuk. Idea pun ke laut. Tetiba ada pulak member share pasal jerebu ni. Jot jap. Scan. Gabung ngan picas sikit. Layankan ajer ler. Hehehe.

Sabtu, 3 Januari 2015

Live blogging : Dah ensem dah Fiqri

Live blogging : Dah ensem dah Fiqri. Dan siap dah si fiqri. Pagi Ni ada appointment di klinik jam 10. Harap bacaan turun dan semua ok.

Khamis, 1 Januari 2015

All of us : the colour of life 2014


All of us : the colour of life 2014. Lepak lepak. Tak sedar tahun sudah berganti. Ni gambar kebudaks on the last day of 2014. Semua sekali. Cool.

Sabtu, 8 November 2014

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Ashraf dan Zafran


Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Ashraf dan Zafran. Ahmad Ashraf bin Azlan dan Muhammad Hariz Zafran bin Mohd Noorizal berusia 9 tahun, murid tahun 3 di SK Gombak Setia. Kali terakhir dilihat berdua pada 7 November 2014 di Jalan Dato' Hj. Kaharuddin, Kg. Changkat, Gombak pada kira-kira jam 1 petang.

Hubungi nombor berikut sekiranya ada maklumat :

013-272 7363 - Keluarga Ashraf
016-200 7901 - Keluarga Zafran
03-6138 5222 - Balai Polis Gombak


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 19 Ogos 2014

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Sakil Bul Bul Mia

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Sakil Bul Bul Mia



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 17 Jun 2014

Mknace's Alert | REMAJA HILANG : Muhammad Nasri b Md Naser

Mknace's Alert | REMAJA HILANG : Muhammad Nasri b Md Naser


REMAJA HILANG

Nama : Muhammad Nasri b Md Naser. Tempat  terakhir dikenalpasti di KTM Sg Buloh, berpakaian baju bola biru dan bawak beg kecik. Adik Nasri seorang OKU, mempunyai sedikit masalah mental. Mohon kerjasama dan hubungi Nabil (abang kepada Nasri) di talian 0193754539.
Semoga Allah balas jasa kalian dalam membantu mencari.
Terima kasih.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 16 Jun 2014

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Nur Najwa Ahda binti Zainudin

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Nur Najwa Ahda binti Zainudin


Nur Najwa Ahda binti Zainudin. Umur 6 tahun. Anak kepada Sarjan Zainuddin (unit 33RAD Kem Mahkota, Kluang). Hilang pagi Isnin 16 Jun 2014 di kawasan setiawangsa, jalan mengkibol depan sekolah. Sesiapa yang menjumpai kanak-kanak tersebut mohon hubungi bapanya di talian 0173738275 zainuddin

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 10 Mei 2014

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Low Min You

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Low Min You

Mknace's Alert | KANAK-KANAK HILANG : Adik Low Min You


Adik Low Min You berusia 3 tahun dilaporkan hilang pada 9 Mei 2014 lebih kurang jam 6 pagi. Beliau kali terakhir dilihat di tepi jalan berdekatan tandas stesen petrol SHELL Kampung Air, Sabah dengan memakai t-shirt berkolar bulat warna hijau tua, berseluar pendek jeans biru dan berkasut warna coklat. Adik Min You mempunyai kesan parut di bibir.

Sesiapa yang ternampak atau menjumpai adik ini boleh menghubungi pegawai penyiasat, Insp Shree di talian 016-3572935 atau Balai Polis Karamunsing di talian 088-529270/088-529207.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 23 Mei 2013

IPCC2013 MSC Malaysia


IPCC2013 MSC Malaysia
MSC sedang menjalankan pertandingan IPCC untuk tahun 2013. Melalui bahagian Multimedia Kreatif, MDeC, 3 pertandingan kandungan kreatif telah dijalankan sejak 2006 lagi. Pada tahun ini pertandingan ini diteruskan lagi melalui 3 kategori iaitu :


  • Animasi
  • Permainan Kasual
  • Komik Interaktif Digital

Pertandingan ini terbuka pada semua; amatur dan professional. Apa lagi, moh la kita tonjolkan bakat sedia ada tu. Join them at  http://www.mscmalaysia.my/ipcc_2013. Read more for details.

Rabu, 22 Mei 2013

Mama belajar blogging

Mama belajar blogging. Siang tadi ada LDP. Belajar buat blog kat sekolah dia. Balik bising-bising. tak puas hati la tu. Takpa. Kasi tutorial sikit. Ajar serba sikit. Tukau template untuk blog. Wallaaaa... setel. Dah... mama pun dah sukahati. Esok boleh kasi touchup sikit.

Sesapa nak gi melawat blog nieza leh ler ikut sini... niezamknace.blogspot.com... caiyookk..

ps : jangan lepas ni lagi menggila cam aku udah ler...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 10 November 2012

konvokesyen prasekolah adik inaz

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
dapat akademik terbaik

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
bersama rakan rakan pra sayang

Adik wak balik gambo dia convo hari senin lepas. Aku apa lagi. Scan, terus haplod la. Kekeke... Tahun depan dah tahun 1 si adik inaz ni.. Terbaeekkk!!!! Yang atas tu gambo dia dapat akademik terbaik..


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 24 September 2012

Berkampung di PKG

Minggu ni berkampung lagi di PKG. Masih kena touch up here and there untuk presentation KIK kami. Hope for the best.

mknace unlimited™ | Berkampung di PKG
tempat kami berkampung



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 23 September 2012

New Living Room 18/9 updated

OK. Balik tadi tengok sarip tengah setelkan part siling rumah. Part kayu penyokong tu yang ngeri takut kebudak langgo sebelum kering dan kukuh.. OK.. let's go to legoland, bak kata ziqri..

mknace unlimited™ | New Living Room 18/9 updated
pas ni setel la
mknace unlimited™ | New Living Room 18/9 updated
part siling





Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


New Living Room 17/9 updated Part 2

Balik dari legoland, betullah cakap apek tu; dah sampai saat akhir touch up pintu. Kalau perumahan memang diaorang buat cepat; tapi kalau rumah perseorangan; diaorang akan amik masa yang lebih lama pasal nak kepuasan pada tuan rumah. Petang tu setel pintu rumah.

pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi pandangan luar

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
apek sudah setel kerja ya, mau balik

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi setel

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu depan
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
ingatkan dah setel tadi


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
cun gak kaler pilihan mama nih
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
nampaknya dah hampir siap


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
setiap inci setiap kawasan

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
kasi tengok mana yang belum rata
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
daun pintu terakhir


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
dah tak banyak dah ni

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
teliti setiap kawasan

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
kerja kerja akhir touchup

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
main door
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
touchup


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
view from outside

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
lampu digunakan untuk meneliti kawasan yang tak rata



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free