mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bunga api. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bunga api. Papar semua catatan

Selasa, 5 Julai 2016

Bunga Api malam 5 Julai


Bunga Api malam 5 Julai. Kali ni lebih sikit. Dah ramai kebudaks kan. Gasak la. Sampai dah tak tau nak main macam mana lagi. Iqa sibuk ngan posing pelbagai gaya dia. Yang kebudaks lain sibuk ngan main tiup pelita pasang balik pakai bunga api. Sampai last last tak tau nak main apa, pakat bako plastik. Ish ish ish. Sikit sangat tak kena. Banyak sangat pun tak kena. Gasak la labu.

Khamis, 16 Julai 2015

Back to nature 2015 : Bunga api malam raya

Back to nature 2015 : Bunga api malam raya. Yea yea. Ketemu juga barang seberkas dua bunga api. Dapat la kebudaks ni main ini malam.

Jumaat, 10 Julai 2015

Bunga Api Malam 7 Likur - First Round


Bunga Api Malam 7 Likur - First Round. Dah 7 likur ke? Aku pun tak tau. Kalau kat Baling, start malam ke 27 baru pasang; tu cerita masa aku kecik kecik dulu la. La ni cam tak kira dah pun. Dah minggu last dah bertabur berkerlipan sepanjang jalan dah pun. Yang kebudaks ni pun dari lepas maghrib dok ngecek atuk dia. Sampai dapat tuh. Dah dapat, tak hingat dunia dah. Yok kita layan first round.

Ahad, 27 Julai 2014

Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the next sequel


Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the next sequel. Sambung lagi malam ni. Lagi gempak dengan kehadiran pelbagai jenis ammo. Hahahaha. Mentang mentang esok raya. Belasah ajer la.

Sabtu, 26 Julai 2014

Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the sequel


Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the sequel. Malam ni return lagi. Dah nama pun kebudaks. Siap buat kawasan unggun api lagi tu. Ni nak main bunga api ka nak main unggun api? Blank kejap.

Painting with light | Ramadan 1435H 2014M


Painting with light | Ramadan 1435H 2014M. Semalam punyala seronok the kebudaks main bunga api. Alang alang aku ajak diaorang main main pinting with light. Baru belajo. Memula tertulis terbalik. Lama lama OK ler. Nanti kita buat kelas pengayaan lagi nooo... tunggu...

Main pop pop aje la ini tahun


Main pop pop aje la ini tahun. Ingat hari tu aku beli sekotak pop pop kat Mydin. Tu ler yang kebudaks ni main siang malam pagi petang. Iqi sampai tak ingat dunia. Lepas sekotak, sekotak lagi. Sampai kena hadkan. Pagi sekali, petang sekali. Kali tak bermaksud kotak noo.. dia belasah jugak berkotak kotak. Hehehehe.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Last Ramadan on Johor Bahru


Last Ramadan on Johor Bahru. 4 Ogos merupakan Ramadan terakhir kami di Johor Bahru, sebelum kami bertolak pulang ke Baling keesokan harinya. So, banyak nak disetelkan pada hari ni. Tak nak ada yang terlepas sebelum pulang berhari raya di kampung nanti. Read on...

Minggu akhir Ramadan di Johor Bahru


Minggu akhir Ramadan di Johor Bahru. Banyak aktiviti luar berlangsung mingu minggu akhir nih. Aku dah tak rasa cam puasa dah pun. Kerja datang tak putus putus. Dari awal Ramadan lagi. Masa berlalu macm air terjun. Yang paling best lagi, masa ni la Ziqri kena Chicken Pox. Sudah. Aku ja yang berjaya buatkan dia makan ubat. Orang lain, jangan harap la. So, kena amik cuti selang selang just nak jaga dan pastikan dia makan ubat on time. Read on...

Isnin, 23 Januari 2012

Bergema langit gelang patah



Malam ni, mula dari jam 11.30 lagi, sampai ke la, bunga api masih bergema. Memang terbaeekkk!!!! Aku ja malas nak gi join sana... Layan movie lagi baik daaa...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Khamis, 3 Februari 2011

Bunga api CNY 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Start maghrib lagi dah berdentum, apatah lagi sebelah malam
Seawal 7.00 malam lagi dah kedengaran bunyi mercun dan bunga api dilancarkan. Perghh.. leh tahan tahun arnab ni. Banyak ong katanya. Start 11.30 malam, pekan gelang patah dah berdentam dentum ngan bunyi mercun dan bunga api. Tak berenti renti tu. Lam kul 12.30 baru aku kuar ngan kamera aku.. Hehehe.. tu pun pasal aku baru je setel layan movie Red Cliff non stop tu la.. Ni biasa ja. Dari depan rumah aku. Nanti nanti aku masukkan la bunga api yang iqa gi amik bideo dia tuh. Siap kuar reramai tu layan bunga api.. Rasa lam kul 1.30 pagi pun masih ada lagi bunga api.. tapi dah seketui seketui la, kalau nak banding ngan yang pukui 12.00 tengah malam kan.. Layannn>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la bunga api pertama layan aku memula aku kuar.. kalau ikut yang ke berapa ratus dah ntah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni yang percik percik tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lagi dan lagi dan lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
rugi tak kuar awal.. kalau tak dapat amik gambo langit penuh bunga api

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
takpa la.. ni pun jadi la.. nanti aku masukkan bideo iqa amik

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 13 September 2010

Edisi sambung main bunga api

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 12 September 2010
Masa : 9.20 malam
Tempat : Depan rumah
Mood : Waaauu

Malam ni sambung lagi main bunga api sama mercun. Atuk johor dah simpankan untuk iqa dan adik inaz. Suka hati la diaorang. Hari tu kat kedah dah layan kaw kaw.. Balik ke GP pun layan lagi. Enjoy wooo..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita main bunga api

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak punya dah nyala..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apasal adik punya tak nyala nyala lagi ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak dah siap main pusing pusing lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. baru terbakar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yeeeaaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk bakar mercun apa pulak tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cantik la mercun atuk ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni yang kedua atuk bako

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
OK boleh sambung main bunga api balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tekun jer adik membaka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang ketiga.. jauh tul percikan dia.. sampai depan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik suka betul main bunga api.. biasa la bebudak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik buat huruf o

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak nak buat gaya obor

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada lagi tu.. atuk bakar lagi mercun ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cantik sungguh mercun yang atuk bakar ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung main balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik pun dah ok sikit main, berbanding masa mula-mula tadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak dia toksah citer la.. macam-macam huruf dah dia buat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main mercun das la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yieehaaa!!!

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 12 September 2010

Main bunga api di malam raya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 September 2010
Masa : 9.15 malam
Tempat : Atas titi depan rumah nenek kedah
Mood : Syiok habis

Malam ni malam raya. Kononnya nak main mercun habis habisan. Yihaaa.. Sekali hujan daa.. Abis rosak ana punya program daa.. Kasi iqa main mercun depan rumah la kesudahnya.. Esok malam jer la main nampak gayanya..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula semua main atas titi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukanya adik inaz main bunga api

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa pun dah join sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik boleh tak cucuh bunga api tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bestnya dapat main bunga api.. alamak .. hujan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main depan rumah.. kebetulan awning tinggi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai habis ni jer... pastu masuk dalam.. hujan pun makin lebat

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 8 September 2010

Apa projek malam ni?

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 September 2010
Masa : 8.40 malam
Tempat : Atas titi depan rumah
Mood : Ni sapa yang budak nih..

Malam ni habis semua pakat kuaq dok kat atas titi, tempat biasa kami main bunga api dari zaman kebudak lagi. Malam ni giliran iqa ngan inaz la pulak. Sekali atuk kedah kata bunga api yang aku tinggai tahun lepas ada lagi. Aku ada beli bunga api ka taun lepaih.. Yang seingat aku, aku beli mercun roket sekotak. Sekali betui. Last-last aku ngan pak cik yang main. Ada la dalam dua bungkuih. Pastu paksu dah mula keluaqkan lastik berlampu, dia beli kat i-city. Bebudak ni dok pulun la main tu pulak. Aku pun tak tau camna.. aku terajaq inaz main mercun, last-last dedua budak ni dah start main mercun roket..!!! Waaa.. Kami akhiri permainan malam ni dengan main bakar-bakar kertas.. Belen mercun roket bawak ke malam ni la pulak..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tu dah jatuh kat situ

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camni la cara dia dik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pak yang pun dah turun ajar main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kita taruk sini.. pastu tarik ke bawah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haa... ready aaaa.. lepas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ta

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik la pulak nak buat nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikkkk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ready aaaaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepassss...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok iqa pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Letak kat getah ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Susah la pulak nak masuk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah bergembira dah ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pusyummm.. ankel seeker mesti nampak entiti nih, kaler biru memecut laju

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Entiti iqa la pulak.. tingginya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni sapa yang bebudak nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa yang aku ngan pakcik main nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa masih tak heran kami main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik ngan lestik dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik masih asyik ngan lestik entiti dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Paksu pun nak main jugak ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri masih enjoy ngan atuk kedah sama mak yang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Anak sapa la ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqrii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pak yang la pulak yang main.. pasai pa haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la pasai dia.. pakat dah main mercun roket dah ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik la pulak yang mencucuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lari dik...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku asingkan stok untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inaz sekali lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Huih.. tekun betui mencucuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu si inaz punya la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mak yang tengah posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik ni memang la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom main hantu raya la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali mak yang kuar belon la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni last la malam nih..

Enjoice...Sharing is power!!!