mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label highway. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label highway. Papar semua catatan

Isnin, 20 Julai 2015

Back to nature 2015 : Sana sini jam


Back to nature 2015 : Sana sini jam. Masuk ja area yong peng, terserlahlah rupa sebenar pulang beraya ikut highway di Johor. Masak. Singgah jap di Hentian Yong Peng. Masuk balik highway. Takyah cakap banyak lagi la. Sedia ajer ler roti. Dari Yong Peng sampailah ke Senai. Tak yah cerita banyak. Memang memenatkan. Kena buat something la. Takkanlah highway Johor masih dua lane. Cerita sama setiap raya.

Isnin, 12 Ogos 2013

Back to town


Back to town. Semalam, tiba masanya untuk kami kembali ke bumi Johor. Harap harap jalan ok. Tapi... a bit sesak jugak, terutama untuk kawasan rnr, tol dan kawasan berbukit. Kena 4 kawasan yang jem teruk. Kes eksiden. Apa pun, harap anda semua yang memandu pulang ke destinasi anda berhati hati. Sabar itu separuh daripada iman. Aku semalam bergerak hampir 15 jam on the road. :) Read on...

Ahad, 31 Mac 2013

Kedah setel, now it's Sabah

Kedah setel, now it's Sabah. So. Setel ja program kat kedah, terus gerak balik ke JB. Pastu dah nak kena get ready untuk himpunan terakhir di Sabah. So you there. Hehehe... ni adalah entry lama ya. Memang bila ada masa baru dapat masukkan. Sorry for the late entry. Enjoice...

Khamis, 8 November 2012

Lets go back to JB

Jom kita. Singgah isi minyak di Tapah. Berenti solat dan makan di elmina. Anggaran masa tiba ke JB around 8.30 malam











Rabu, 16 Mei 2012

Lepak lepak at r&r tapah

Memulanya singgah di r&r sungai perak. Sekali tutup for renovation. Chaiiitttt!!! Langsung ke r&r tapah. Kira boleh laa... Minum, buah, solat. Dahhhh... Jom sambung gerak.

Posted via Blogger Tab



Sabtu, 24 Disember 2011

Hujan sepanjang jalan



Sepanjang jalan hujan. Sekejap lebat, sekejap rintik ajer. Kereta penuh sepanjang jalan. Maklumlah, esok kan krismas. Sib baik gerak balik ke JB. Ke utara memang packed habis pagi ni.

Paling best masa kena cilok ngan bas satria tadi. Sesuka dia jer cilok dari lane tiga ke depan keter mat nor. Bangang...


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 31 Mei 2011

Sesaknya hentian rehat dan rawat PLUS

Sepanjang perjalanan balik ke Baling, boleh kata tadak satu pun RnR yang tak berpenghuni. Almaklum saja la, musim cuti sekolah.

Aku berenti di Tapah. Dah macam tin sardin di semua tempat. Beli buah dulu, baru makan. Pastu terus belok kuar kat Kuale Kangso, saja nak jengjalan kampung la pulak kan. Sampai ke Baling around 6 jugak. Alhamdulillah.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Bergembira di sepanjang highway

Semalam seharian travel atas highway plus. Mana rasa nak berenti, kami berenti. Mana rasa nak lepak, kami lepak. Baling, here we come.
Published with Blogger-droid v1.6.9