mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jajan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jajan. Papar semua catatan

Sabtu, 22 Januari 2011

Habit yang paling susah nak dibuang

Klik untuk gambar yang lebih besar
agak agak la mana satu habit tersebut
Tunjuk gambo ni pun dah boleh nampak habit habit aku. Suka taruk barang setempat. Dan aku akan ingat tempat tu ja. Videocam pun taruk luar ja. Malas nak masuk dry cabinet? Sebenarnya dry cabinet aku pun dah full. Penuh ngan kamera yang kalau aku tak simpan elok elok kang berkulat la pulak kan.

Lain pulak yang dibebel. Sebenornya, habit aku yang paling susah aku nak kikis letaknya kat pack jajan tu. Suka makan jajan? Yes. Tapi itu bukan isunya. Isunya.. aku suka bukak dan biarkan jajan tu cenggitu. Bila aku makan nya.. Bila dah lemau. Kekeke.. tu la habit aku sejak kecik lagi. Kembung perut baru tau. Memang dah banyak kali dah pun. Tapi ntah la. Dah jadik habit dah pun. Tak feel la pulak makan jajan rangup rangup. Makan lemau ni rasa macam feel gegiler. Atau maybe aku suka yang kenyal agaknya kan. Wallahualam>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu taruk dari semalam tau..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukati ja nak taruk barang..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 14 November 2010

Tangannya leh tahan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 13 November 2010
Masa : 10.40 pagi
Tempat : Lam rumah
Mood : Pergghhh

Ziqri. Tangan nya memang leh tahan. Pantang lepa. Pantang nampak benda. Semua nak diragut, ditarik, disepak, ditampar.. Tadi kakak kakak dia beli jojo, mainan yang lam kotak tu. Dapat ja mainan, kotak tah ke mana, jajan lam tu ntah ke mana. Nampak ke si hero ni, habis. Kejap aje dia berkejar kesitu. Dah jadi bahan eksplorasi dia pagi nih.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah mula bukak plastik dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Abah amik gambo ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap buat kerja sorok sorok gitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main kakak dia punya crown

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa lagi la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak buat apa lagi ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main crown balik la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memang pantang tangan si ziqri nih

Enjoice...Sharing is power!!!