mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mutiara rini. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mutiara rini. Papar semua catatan

Sabtu, 25 Mei 2013

Outpost, KIP Mart Tampoi


Outpost, KIP Mart Tampoi. Kalau nak beli uniform, aksesori; biasanya kat sini la kami pergi. KIP Mart Tampoi. Bukannya apa. Senang. all in one place. Takde situ, gi kedai lain yang bertabur lam tu. OK. Jom kita meronda jap. Bukannya senang nak cari barang untuk kebudaks yang badan dia comel nih.

Khamis, 15 November 2012

Jengjalan cari katil

Sepetang meronda. Carik katil. Nak katil bertiang. Nak jadi princess katakan. Last last kat gelang patah ajer yang dibeli. Sempat beli pizza hut gitu..














Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 11 Januari 2012

Rileks jap



Rileks jap. Minum petang, lam kul 6.30. Orang lain minum kul 4. Kami advance sikit. Gi mutiara rini. Order roti canai la apa lagi. Aku roti tampal, mat nor roti kosong, daus roti bawang, yang lain mihun sup. Yang best kami semua dah abis makan si daus dapat pun belum. Punya lama tokey tanam, cabut bawang... Mihun sup pun leh kata sampai nak berjanggut baru sampai la. Apa nak buat. Dah tertulis cenggini nasib kami ini petang. Sabo je la...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 26 Disember 2011

Ekzos, checked



Dah setel dah pun operasi tukar ekzos. Baru senyap sikit. Pickup pun dah ok. Mana taknya, dua lubang besar di sisi dan belakang. Lum campur penyambung dah patah dan loose. Harga 160, 150 untuk ekzos dan 10 upah pasang.

Sekali balik rumah terperasan satu iklan lam sokkabar... 120 siap pasang... Sib baik kat setapak sana.. Kalau takkk...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Akhirnya...



Dah siap pasang. Sekarang mau test. Kalau nengokkan condition ekzos lama memang sedih. Berlubang sana sini. Kes kena langgar itu hari gamaknya.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

K Power... Again



Masih menunggu. Ekzos baru sampai jam 12.20 tadi. Sekarang tunggu brader kancil ni setel. Huhuhu...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

K Power Ekzos



Pagi ni ke mutiara rini. Kes nak tukar ekzos yang bunyik dah tahap super racer, walau sebenarnya ekzos standard jer.

Datang seawal kedai bukak, tapi stor pulak tak bukak. Hampeh tul. Dah cakap dah kata nak datang pagi ni. Hamender tul la. Dah buang masa aku nunggu budak bukak stor ni.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 12 November 2011

Pertandingan mewarna Karnival Affin Bank

Pagi ni pakat reramai gi mutiara rini. Ada karnival affin bank yang baru buka. Target nak masukkan iqa pertandingan mewarna. Nak kasi dia lawan saingan yang lebih hebat.

Memacam yang ada. Skin painting, sand colour, badut ngan belon... Semua kitaorang taram. Pastu jay jaya sampai. Dah habis pertandingan jay jay buat persembahan.

Lepas makan semua baru bagi hadiah. Dia bagi nombor 1 sampai 3 ja. So, memang tak harapkan sangat iqa menang, kalau menang kira bonus la kan. Banyak saingan yang mantop. Lagipun iqa dah buat satu silap besar... Ton langit dia terbalik dan sangat menyerlah error nih.

Takpa... Lain kali kita try lagi..


Published with Blogger-droid v2.0.1

Khamis, 27 Oktober 2011

Hutan Bandar Mutiara Rini

Lama tak gi sini. Minggu lepas tempat ni dirasmikan oleh menteri besar dengan nama baru, hutan bandar mutiara rini. Tengok keadaan pun dah makin cun sikit. Banyak penambahan baru terutama landskap dan prasarana. Cun juga. Siap ada pokok lampu cam kat i-city sana nun. Terbaeekkk!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ahad, 19 September 2010

Nini & Akmal | Sanding

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 18 September 2010
Masa : 2.00 petang
Tempat : Mutiara Rini
Mood : Enjoying myself

Petang ni gi Mutiara Rini sekali lagi. Nak teruskan lagi sesi photoshoot Nini ngan Akmal. Si Hunaidi memang dah ready kat sana. Yang paling lambat sampai seperti biasa si Hakim. Biasala.. member baru balik sekolah ganti kan. So setel down. Makan dulu, kebetulan cikgu maarof pun ada, makan sekali ngan dia. Dah selesai sumer gi hutan bandar, buat outdoor sikit, pastu baru balik..

ps : tensennya sandal asadi aku hilang, dah jadi macam iklan asadi kat era la pulak..huhuhu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. ada tulis tulis.. jom kita nulis ramai ramai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing sorang sorang dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Stended la kat johor setakat nak pow pow nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tepung tawar..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. ramai jugak yang nulis yerkk.. kena framekan nih lepas ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kek kahwin.. apasal ada misai lak nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan berdamai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makhluk makhluk durjana yang kerjanya asyik mengeluarkan kilat jer sepanjang majlis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom kita posing kat dalam pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rasmikan kejap singgahsana nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing bersama keluarga sebelah lelaki

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik macho semalam

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bersama sebelah pompuan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bersama ibu bapa pengantin

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing jangan tak posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cewahh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kelengkapan diraja sehari nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap dah dapat rumah baru lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aksi terakhir seorang cha sebelum jatuh tergolek dog.. cian dia..

Klik untuk melihat album

Enjoice...Sharing is power!!!