mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label laptop. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label laptop. Papar semua catatan

Isnin, 20 April 2015

Abam Lepi masuk spital lagi


Abam Lepi masuk spital lagi. Huhuhuhu. Sadis wooo... Dalam masa tak sampai seminggu abam lepi masuk spital lagi. Kali ni harddisk terus kaput nih. Sedis tu. Baru buat query untuk SPS. Dah cantik dah pun. Pusss... Sib baik ada abam firdaus n abam pizal. Tu pun tak tau la berapa lama kan. So. Kena bergembira jap tanpa mengelek abam lepi ... dalam masa verify lak tu... kena belajar bergumbira tanpanya, kena belajar

Khamis, 12 September 2013

White Knight Evercool Laptop Cooling Table


White Knight Evercool Laptop Cooling Table. Ni ler barang yang aku beli semasa aku nyer table sebelum ni damaged. Quite nice, cuma aku tak berapa sedap lagi pakai sebab dah biasa ngan adjustable height untuk table lama tu. Yang ni tinggi dia dah standard gitu menyebabkan aku rasa cam tergantung tangan menggunakannya. Tapi dari segi cooling tu, memang lebih better la... Read on...

Ahad, 5 Disember 2010

Aktiviti sebelum tidur cuti sekolah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Setiap malam, ni ler kerja dua beradik nih. Layan popeye lah. layan cup cake making la, layan princess la, yang paling tak tahan tu, layan upik abu dan laura. Takpe la.. lagi pun semua dah ikut jadual yang mama dah buat kan. Tu sib baik dah dok elok layan movie kat lappy.. Sebelum tu siap dok bergaduh rebut beg la apa kebenda, kes nak bawak balik kedah nanti.. Dapat susu, dedua dah senyap ja layan movie..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 11 November 2010

Iqa dan Inaz aka the Balqis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 11 November 2010
Masa : 6.20 petang
Tempat : Bilik den
Mood : Kelakar pun ada

Tengok la dua beradik nih. Dengan botol susu kat mulut, terlendok kat katil. Sorang depan laptop, sahih layan youtube sampai tertido; tak citer buat cupcake mesti citer upik abu dan laura. Sorang lagi depan buku, kebetulan cikgu kakak dia dah bagi buku yang dibeli hari ni. Layan buku sampai tido tuh..

Tadi iqa baru bagitau dia dapat nombor satu kat sekolah agama. Alhamdulillah.. Sekolah harian dia dapat nombor dua ja. Mak dia marah pasal soalan senang dia salah, soalan susah semua betul. Tak tau la nak kata apa lagi. Maybe jangkit dari bapak dia kot.. hahaha

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 17 April 2010

Sound driver tak berfungsi???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarDah download driver bunyi yang betul. Dah install. Tapi masih tak bunyi. Jenuh gak aku cari penyelesaian. Tapi laptop hp mini aku ni masih tak bunyi jugak. Sangat pelik. Sama cam laptop memember yang diinstall. Semalam, kebetulan aku ada masa yang terluang; aku habiskan malam aku dengan mencari penyelesaian sebenar kenapa kebanyakan laptop yang diinstall dengan windows xp professional tak boleh diinstall sound driver dia ngan senang. Tapi ni lebih kepada laptop hp mini aku ni la.

Sampai tertido cari solution. Segala forum aku redah, sampaila aku terborak ngan sorang mamat nih. Dan terjawab la segala persoalan. Sebabnya aku tak serajin mamat ni. Dia tukar sistem dari xp home jadik xp professional. Pasal tak bunyi dia tukar balik xp home. Masa tu baru dia perasan sesuatu. Sound driver, khasnya HP punya memang depend pada Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio atau singkatan dia UAA. Biasanya bila install dari CD installer ehem-ehem.. mender nih takde bersama. Tu sebab kekadang bila buat window update bunyi dapat didengar la pulak. sebabnya UAA diinstall pastu. Tapi jarang orang dapat cenggitu dah la ni. So aku pung cari la updater khas untuk UAA jer.. Korang leh la donlod dari link kat bawah nih.. Apa yang best.. lepas selesai jer install terus windows aku pun berbunyi lepas direstart semula. Yippeee.. Masalah tu jer rupanya..

Klik untuk MSUAA untuk sp2

Klik untuk MSUAA untuk sp3


ps : Kesimpulannya.. belilah yang original.. hahahaha..








Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 24 Oktober 2009

Product Review | Lowepro Compudaypack



Now, after 3 day; carrying this bag to and fro, from work, to outdoor; I feel quite comfortable with it. It can carry all my techie things including my clickie-clickie dslr. But, I think the camera compartment are a bit smaller for my clickie, maybe I'll still bringing on my Lowepro Nova to any wedding job. Browse through as I will show you each inch of this backpack.



Specifications

Capacity:
Digital or 35mmSLR, 2-3 lenses (up to a 105mm f/2.8), flash and digital accessories, iPod or similar digital audio player and personal accessories. Fits most 17" Notebook Computers

Size(Exterior): 35 x 21.5 x 44.5 cm

Sideview



Topview



It got extra space at the exterior, maybe to put candy or asam (for me maybe). Don't ever thing to put your techie thing here, unless you're a millionaire. This space will be at your back when you use it, so think carefully.





The back looks really sturdy. Nicely done. Not only it has extra padding but it also has extra sangkut2 thing there; that you can sangkut your pen or maybe even your waterbottle









Camera Compartment Inner Dimensions: 29 x 13.5 x 14 cm

Camera compartment are a bit smaller for me. Now, I had to geared up my D70s only with this 18-55mm so it can fit the compartment well. I can fill the empty space with 1 11-16mm f2.8, 1 50mm f1.8 and my SB600 in bending mode. But if you got dslr with only kit-lens; this backpack is really suitable for you. Even I now can get use with this. But not when I had to attend wedding jobs, and you'll know why.













Notebook Compartment Inner Dimensions: 31 x 4.5 x 40.5 cm

Reaalyy reaaly big for the laptop. I mean it..











Top Compartment Inner Dimensions: 32 x 14 x 29 cm

Also big and you can put all the cable for both the camera and laptop. It also has a lot of smaller compartent to put your accessories.











Outer fabric: water-resistant 840D and 600D ripstop

And it's even got place for your ipod or walkman.. Coool. And its weight only at 1.34kg BTM (Berat tanpa muatan hehehehe)