mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Back to nature 2015. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Back to nature 2015. Papar semua catatan

Jumaat, 14 Ogos 2015

Back to nature 2015 throwback : Projek baru Pekan Baling


Back to nature 2015 throwback : Projek baru Pekan Baling. Balik haritu sempat tengok satu projek baru. Waahhh... Lepas ni enjoy la jalan sepanjang jalan badlishah. Cumanya... parking tang mana?

Sabtu, 8 Ogos 2015

Back To Nature 2015 Throwback : Musim Buah Mania


Back To Nature 2015 Throwback : Musim Buah Mania. Kena pulak kali ni time musim buah. Dapatla makan sepuasnya. Dah la gitu. Petik rambutan sendiri dari pokok. Kutip durian sendiri di dusun. Memang terbaeekkk!!!! untuk kebudaks.

Isnin, 20 Julai 2015

Back to nature 2015 : Throwback - Fireworks before the beginning


Back to nature 2015 : Throwback - Fireworks before the beginning. Ni yang first entry of the series sebenarnya. Yang tak sempat aku masukkan. Sebab kami bertolak malam, maka aku kena take a rest terlebih dahulu. Tido. Sementara tu, the kebudaks enjoying themselves dengan bunga api. Aku bangun around 10.30pm and the journey begins...

Back to nature 2015 : Eating out @Mee Bandung, Medan Selera Yong Peng


Back to nature 2015 : Eating out @Mee Bandung, Medan Selera Yong Peng. Perghhh... Sebab jem yang amat tensen, langsung aku masuk ikut Yong Peng. Jem sama teruk ngan luar. Kebetulan nampak satu kawasan sebelah area dataran yong peng, langsung singgah. Lapo dah ni. Order makan. Memang slow, pasal tukang masak nya sorang aje. Banyak yang dah gerak tapi ntah kenapa aku saja ja tunggu nak makan jugak. Lagi pun jem masih leh tahan. Sekali masa nak bayo... jeng jeng jeng... RM44.80. Nak tahu aku makan apa? 1 mee goreng mamak, 1 nasi goreng kampung, 1 tom yam campur, 1 telur dadar, 2 nasi kosong, 2 milo ais, 2 milo panas, 1 limau suam, 2 teh ais. Perrghhh... Terbaeekkk!!!!

Back to nature 2015 : Sana sini jam


Back to nature 2015 : Sana sini jam. Masuk ja area yong peng, terserlahlah rupa sebenar pulang beraya ikut highway di Johor. Masak. Singgah jap di Hentian Yong Peng. Masuk balik highway. Takyah cakap banyak lagi la. Sedia ajer ler roti. Dari Yong Peng sampailah ke Senai. Tak yah cerita banyak. Memang memenatkan. Kena buat something la. Takkanlah highway Johor masih dua lane. Cerita sama setiap raya.

Back to nature 2015 : Eating out @KFC Restoren Jejantas Sungai Buloh


Back to nature 2015 : Eating out @KFC Restoren Jejantas Sungai Buloh. Ni ler janji ngan kebudaks ni. Nak makan KFC sambil tengok highway tu. Belasah aje. Alhamdulillah. Dapat parking terus depan surau. Terus ke KFC. Makan. Solat. Isi minyak. Malas nak mikir isian semula di Johor. Takut jadi cam hari tu, ngam ngam jer kat BHP R&R Pagoh.

Back to nature 2015 : Santai di Sungkai after Sungkai - Rawang jam


Back to nature 2015 : Santai di Sungkai after Sungkai - Rawang jam. Perghhh.. Jam pertama kami. Trafic makin slow. Terus bukak Plus Apps. Dua dot merah. At last ambik keputusan masuk jalan lama. Singgah masjid. Syok la pulak. Terus jalan ikut jalan lama yang boleh tahan. Dua lane tu. Masuk balik kat slim river pasal kat sini dah tiga lane highway. Nampak kesan accident bas ekspress terbabas tu kat rawang. Asalnya nak singgah makan, tapi pasal dah janji ngan kebudaks... sungai buloh, here we come

Back to nature 2015 : A little photoshoot before going back


Back to nature 2015 : A little photoshoot before going back. Nak gerak jam 6 am sebenarnya. Drag masa sikit for a little breakfast and fruit picking. Hehehe. Sempat wat sesi photoshoot gitu. Tapi gunung baling tak nampak pulak atas sebab flash dan kabus. Yok kita.

Sabtu, 18 Julai 2015

Back to nature 2015 : group photo santai

Back to nature 2015 : group photo santai. Belasah aje. Inaz ngan fiqri tak join pasal dah tido.

Back to nature 2015 : Layan LEGO bersama

Back to nature 2015 : Layan LEGO bersama. Alang alang. Siap.

Back to nature 2015 : Durian lagi

Back to nature 2015 : Durian lagi. Belasah iqi, belasah. Makan lagi dan lagi.

Back to nature 2015 : air kelapa untuk fiqri & mak yang

Back to nature 2015 : air kelapa untuk fiqri & mak yang. Pak cik amikkan. Best.

Back to nature 2015 : 2 syawal di baling

Back to nature 2015 : 2 syawal di baling. Sambung lagi kemeriahan.

Back to nature 2015 : kucen oh kucen

Back to nature 2015 : kucen oh kucen. Dah kena kidnap pulak kucen kucen nih. Sorang sekor tuh.

Back to nature 2015 : 1 syawal di baling

Back to nature 2015 : 1 syawal di baling. Dari pagi hingga ke malam kami melayan tetamu yang hadir. Terima kasih atas kunjungan. Kami? Tak leh nak bergerak. Fiqri meragam sepanjang hari. Demam.

Jumaat, 17 Julai 2015

Back to nature 2015 : jalan alternatif ke dusun

Back to nature 2015 : jalan alternatif ke dusun. Gi ngutip jap. Rezeki tak semeriah semalam.

Back to nature 2015 : solat jumaat di masjid titi teduri

Back to nature 2015 : solat jumaat di masjid titi teduri. Jenuh mikir semejid mana, last last semejid kariah aje ler.

Back to nature 2015 : Durian? Kuih Raya?

Back to nature 2015 : Durian? Kuih Raya? Kebetulan, musim buah.

Back to nature 2015 : Salam Aidil Fitri 2015 from Baling

Back to nature 2015 : Salam Aidil Fitri 2015 from Baling. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin

Khamis, 16 Julai 2015

Back to nature 2015 : Bunga api malam raya

Back to nature 2015 : Bunga api malam raya. Yea yea. Ketemu juga barang seberkas dua bunga api. Dapat la kebudaks ni main ini malam.