mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label legoland malaysia. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label legoland malaysia. Papar semua catatan

Sabtu, 15 Jun 2013

UEM Land Holdings Bhd and Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd Road Safety Programme 2013


UEM Land Holdings Bhd and Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd Road Safety Programme 2013 di Legoland Malaysia. Sekolah Iqa dapat jemputan untuk ke legoland hari selasa lepas. leh tahan siap praktis road safety lam legoland gitu. Read on..

Isnin, 17 September 2012

Legoland Getaway 16/9 updated

Semalam, masa pembukaan rasmi; saja aku tak gi. Malas nak bersesak. Hari kedua aku baru mula masuk Legoland. Drop semua pasengger kat Medini Mall n aku sorang ja yang menapak ke Legoland, dari tapak parking. Arahan : semua jumpa kat lego city. Pengajaran 1 : Apa yang best parking kat Zone 3 nih, korang akan bergerak dua kali ganda. First ke medini mall, second ke legoland. Takpe.. menapak ajer la. Pengajaran kedua : Parking paling hujung dekat dengan laluan berbumbung, kalau tak korang akan berjalan tiga kali ganda.

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
zone 3 parking lot

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
mall of medini

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
the beginning

Sampai aje kat legoland terus kitaorang main kat lego city airport. Orang tak ramai lagi. Belasah ajer la. Tapi yang tak best kena berdua. Sib baik iqa dah lepas tinggi dewasa. So aku ngan ziqri, iqa ngan inaz. Mama terugi jap pasal kalau ikut mama leh main sengsorang. Takpe...

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
lego city, here we come
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing depan rescue academy


mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
naik kapal terbang

Next, we go to Land of Adventure. Berapa round si iqa ngan inaz main apa ntah, tembak tembak; just untuk kebudak. Ziqri tak lepas tinggi. Nak masuk piramid pun tak lepas pasal kena ada sorang dewasa untuk sorang kekanak. Iqa tak lepas garis dewasa la pulak kali ni. So, bergambar ajer la kat luar nih...

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sama kaldai

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sama unta la pulak
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
terpijak tahi unta???

After that we go to lego imagination. Kawasan ni ajer yang banyak permainan untuk kebudak under 3 tahun. Belasah ajer la semua. Main train, main duplo, pastu baru main racing; buat sendiri kereta guna lego. Apa yang penting, kena ambik tayar kat kaunter. Dan meja biasanya penuh. Kena pandai selit. Pengajaran : Masuk ajer, terus gi kaunter; amik tayar, pastu baru buat keter.

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sebelum masuk

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
cemana dia sambung sambung nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sama dinosaur

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
cool ajer muka memasing

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
suka diaorang dapat naik train nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
pusing pusing

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
banyak kali jugak dia tawaf

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
seronok la ziqri dapat main train nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
seronok pakat layan main duplo

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
kawasan untuk kekanak under 3 years old... memang terbaeekkk!!!!

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
ziqri dah pandai main duplo

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
tadi dah beratur nak masuk, sekali kebudak boleh pulak tak nak layan

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
Tower masih belum dibuka untuk umum

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
best jugak lepak sini

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
orang punya la ramai

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
cemana nak buat kereta nih??

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
nasib kitaorang memang baik, dapat semeja

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
memasing buat sendiri kereta yang nak dilumba

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
best jugak tengok earthquake machine nih
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing atas kereta lego


Next ke Lego Kingdoms. Tak main, just bergambar; esok baru main kat sini.

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
dah sampai lego kingdoms

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing depan castle
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing depan castle


mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
ada serigala tu...

OK. Around 1 petang kami kuar. Orang nak masuk punya la ramai. Hari pun dah semakin panas. Esok sambung lagi. Ingat... Sekali ajer masuk untuk sehari. Once you keluar, memang esok baru boleh masuk. Jom gi cari makan. Singgah 7 eleven nak beli slurpee, tapi mesin rosak daaa... hampesss...

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
ok.. esok datang lagi

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
orang dah makin ramai 

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
lepak nengok air pancut kat dalam mall of medini

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
Tak seronok tul la asyik rosak ajer mesin slurpee nih



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 15 September 2012

Legoland Getaway

So, sesampai je aku dari batu pahat, around jam 5.30 petang kitaorang ke Legoland. Nak redeem logoland annual pass. Tu pun aku beli pasal ada diskaun dari maybank melayakkan aku dapat harga RM195 untuk dewasa dan RM150 untuk kanak-kanak. So, sampai situ kena beratur sama kat kaunter tiket, isi borang maklumat pemilik kad dan tunggu sampai giliran sampai.

Petugas kemudiannya akan keyin maklumat kita dan amik gambo untuk pemilik kad tu. Kira nasib aku untuk petang tu agak ok. Dalam setengah jam jugak la untuk setel semua tu. Dah tu gi kat kaunter untuk ambik pas masuk, sebab kad tu hanya boleh pakai bermula 15 Sep nanti. Sekali tanya, boleh amik lagi pas tu untuk esok hari. Ni dah terbaeekkk!!!!

So, pasal kami dah ada annual pass, dan maybe akan masuk setiap hari; tak payah gopoh bagai nak ngetest semua. Sehari kami test satu jer. Petang ni aku ngetest driving school kat lego city. And the best part, campur tolak beratur dan main tu, dah 6.30 petang. All the other counter pun dah tutup. So lepak kat miniland ajer la.

Dalam jam 6.45 petang tu petugas dah mula shout "Bye bye, see you tomorrow". Dah nampak la sangat nak suruh keluarkan. Keluar ajer la. And kami terus ke kfc gelang patah untuk makan malam. Kuikuikui... Layanzzz...

mknace unlimited™ | Legoland getaway : redeem annual pass
proses buat annual pass

mknace unlimited™ | Legoland getaway : map
sedang memilih mana permainan yang nak dimainkan

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland the beginning
sempat posing kat depan

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
keter pameran kat luar ni ajer la si ziqri leh main

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
nak start kan jugak keter tu

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
cian ziqri

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
camner nak kasi keter ni jalan nih

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
habis semua jalan diorang lalu, pening petugas tu kejo

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland
lepak miniland ajer la

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland
tak ingat kat mana

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland brunei
brunei

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland brunei
lepak kat brunei jap

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland india
taj mahal, india

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland china
forbidden city, china

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland johor bahru
dataran bandaraya, johor bahru; siap ada konsert

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
jalan di kuala lumpur

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
klcc

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
kl tower gitu
mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
seronoknya adik inaz


mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur silhouette
miniland in silhouette

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
posing dulu sebelum balik

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
the enterance

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
posing and posing

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland ticket counter
semua kaunter dah pun ditutup masa kami bergerak keluar

mknace unlimited™ | Legoland getaway : our legoland annual pass
our annual pass


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free