mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bermula. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bermula. Papar semua catatan

Jumaat, 28 Ogos 2015

Kerja-kerja penyelenggaraan sistem bagi Kementerian Pendidikan Malaysia bermula

Kerja-kerja penyelenggaraan sistem bagi Kementerian Pendidikan Malaysia bermula


NOTIS PEMBERITAHUAN
Adalah dimaklumkan bahawa kerja-kerja penyelenggaraan sistem bagi tujuan menaiktaraf sistem sedia ada dan penyelenggaraan secara berjadual di Pusat Data Enstek (PDE).
Sehubungan itu, akan terdapat gangguan terhadap capaian portal dan sistem di KPM bermula pada

28 Ogos 2015    8:00 malam
hingga
31 Ogos 2015   11:30 malam.
Segala kesulitan yang dialami amatlah dikesali.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 9 Julai 2015

ETS KL-Padang Besar bermula esok

ETS KL-Padang Besar bermula esok. Ni antara berita yang cambest jugak ni. 4 jam leh sampai Padang Besar dari KL. Satu idea menarik dari dok hadap jem, terutama pada masa puncak. Amacam...


Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai hari ini mengumumkan perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) Gold dari Kuala Lumpur ke Padang Besar akan bermula esok.

Beliau berkata perkhidmatan itu dijalankan dua kali sehari iaitu untuk perjalanan dari Kuala Lumpur ke Padang Besar dan Padang Besar ke Kuala Lumpur.

"Perkhidmatan ini bermula esok sempena sambutan Aidilfitri minggu depan dan kita jangka ia mendapat sambutan orang ramai kerana perjalanan lebih cepat dan selesa.

"Perkhidmatan ini juga akan dijalankan secara tetap," katanya dalam sidang media di Stesen Kereta Api Kuala Kangsar di sini hari ini.

Terdahulu, beliau bersama pegawai Kementerian Pengangkutan, Kereta api Tanah Melayu Berhad (KTMB), Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dan media menaiki tren baharu ETS dari stesen kereta api Batu Gajah ke Kuala Kangsa.

Sebelum itu, Tiong Lai melakukan lawatan kerja ke kilang CRRC Rolling Stock Center Malaysia (CRM), yang sebelum ini dikenali sebagai CSR Rolling Stock Center Malaysia yang bertanggungjawab menghasilkan tren baharu.
   
Tiong Lai berkata, perkhidmatan itu akan dikenakan bayaran sebanyak RM81 dan mengambil masa selama empat jam 45 minit untuk sampai ke destinasi.
   
"Kita telah mendapat kelulusan daripada SPAD untuk melakukan perkhidmatan ini. Masanya akan diumumkan nanti oleh pihak KTMB. Bagaimanapun perjalanan perkhidmatan dari Kuala Lumpur ke Padang Besar akan melalui 28 stesen.
   
"Pada masa hadapan, kita juga berharap dapat memberikan perkhidmatan komuter Sungai Siput-Kuala Kangsar-Ipoh-Kampar bagi penduduk yang duduk berhampiran Lembah Kinta," katanya sambil menambah tren ETS yang mempunyai enam gerabak itu boleh memuatkan 312 penumpang untuk satu perjalanan.
   
Sementara itu, berhubung ETS baharu menghubungkan Ipoh dan Padang Besar, yang sepatutnya beroperasi pada awal Julai lepas, beliau berkata pihaknya sedang mendapatkan kelulusan daripada pihak SPAD.
   
"ETS yang baharu ini, ia mengambil sedikit masa untuk pentaulaihan. Sebab itu hari ini kita menyertai perjalanan ini untuk menguji semua ciri-ciri keselamatan. Kita perlu kebenaran SPAD, apabila kita mendapat kebenaran, kita boleh menggunakan tren ini," kata Tiong Lai.
   
Katanya, 10 tren ETS baharu itu melibatkan kos sebanyak RM506 juta.
   
Perkhidmatan ETS pertama negara, yang menghubungkan Kuala Lumpur dan Ipoh, mula beroperasi 12 Ogos 2010.

Tren pertama buatan Korea Selatan yang mempunyai enam gerabak setiap unit itu mampu bergerak 160 kilometer sejam serta hanya mengambil masa dua jam bagi perjalanan antara Kuala Lumpur dan Ipoh. - Bernama


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 4 Julai 2015

Projek langsir bermula


Projek langsir bermula. Dah mula dah mesin mama bekerja.

Isnin, 1 Disember 2014

Permohonan BR1M 2015 dibuka bermula hari ini


Permohonan BR1M 2015 dibuka bermula hari ini 1 Disember 2015. Anda boleh rujuk di bawah untuk mengetahui syarat-syarat kelayakan serta cara pembayaran BR1M 2015. Jangan lupa untuk memohon atau mengemaskini permohonan anda dengan mengunjungi laman rasmi https://ebr1m.hasil.gov.my/

Selasa, 7 Oktober 2014

Projek skodeng ayam bermula kembali


Projek skodeng ayam bermula kembali. Lama aku tak ngambik gambo ayam. Sejak model kesayangan aku mati masa kes selsema burung ituhari, langsung hilang mood aku nak ngambik gambo derang ni. Tadi tengok ramai la pulak melepak kat luar tu. Langsung aku keluarkan kamera. acu. Terus pakat lari. Aiyooo.. ni yang rindu abis ngan model kesayangan dulu tu. Takpa. Slow slow kita bina hubungan balik. Layan la dulu gambo lari lari ayam ni semua. i'll be back

Selasa, 24 Disember 2013

Perhimpunan bulanan bil.12/2013 majlis bermula

Perhimpunan bulanan bil.12/2013. Majlis bermula.

Jumaat, 17 Ogos 2012

Operasi simen bermula

mknace unlimited™ | Operasi simen bermula
dah mula dah
Dah mula dah projek menyimen garaj nih. Boleh tahan luasnya kawasan terlibat. Tak tahu la sempat ker idak sebelum waktu berbuka nih. Kita tunggguuu...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Operasi simen bermula
satu kawasan ni leh masuk dua keter nih

mknace unlimited™ | Operasi simen bermula
leh tahan luasnya kawasan disimen

Operasi pecah simen bermula

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
OK. Pasal awning dah setel, kini dah tiba masa untuk menyimen semula parking keter
Petang rabu nih dah boleh mula menyimen semula garaj. Pasal awning pun dah setel. So, mula la menyimen separuh kawasan dulu. Apa pun, kena ratakan dulu kawasan. Pasal ada tinggi rendah. Kawasan luar tinggi pasal dulu kat sini memang ada kawasan lepak kitaorang, kira cam beranda la, tapi atas tanah. So kena pecahkan kawasan luar, pastu baru boleh kasi simen rata satu kawasan.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
drill drill drill

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
adoyaiii.. cepat panas la pulak drill nih

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
berenti jap gi amik drill lagi satu

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dah sampai drill tambahan ngan hammer

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
taruk gris kasi licin

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dua drill satu hammer... tukarganti guna

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
memula ingatkan dapat wat cepat. lantai sedia ada tebal, drill cepat panas

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dua drill kena pakai. panas tukar

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dah. berenti dulu. buka. esok sambung semular

Sabtu, 14 Januari 2012

Raja Lawak 6 bermula



Baru nengok al kisah. Lupa la pulak pasal gelanggang raja lawak 6 semalam. Nanti aku review lepas nengok nanti. Terbaeekkk!!!!



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway