mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tesco bukit indah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tesco bukit indah. Papar semua catatan

Sabtu, 8 April 2017

Yok Jenjalan : New Vacuum at Tesco Bukit Indah


Yok Jenjalan : New Vacuum at Tesco Bukit Indah. Ingat hari tu yang aku cerita pasal beli vacuum baharu. Ni baru letak gambo dia. Tu pun aku tak letak pun gambo vacuum nye. Kekeke. Balik dari STF. Singgah Tesco. Beli vacuum, kipas dan telefon baharu. Iya. Telefon pun aku beli. Sesambil layan ici yang asyik mengaruk aje.

Sabtu, 6 Jun 2015

Misi tukar bateri jam @Tesco Bukit Indah


Misi tukar bateri jam @Tesco Bukit Indah. Berenti jap kat Tesco Bukit Indah. Perasan ada cawangan kedai jam fossil mama nih. Bukan semua kedai ada bateri untuk dia. Pening tul nak cari. Sib baik teringat ada cawangan kat sini.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Minggu akhir Ramadan di Johor Bahru


Minggu akhir Ramadan di Johor Bahru. Banyak aktiviti luar berlangsung mingu minggu akhir nih. Aku dah tak rasa cam puasa dah pun. Kerja datang tak putus putus. Dari awal Ramadan lagi. Masa berlalu macm air terjun. Yang paling best lagi, masa ni la Ziqri kena Chicken Pox. Sudah. Aku ja yang berjaya buatkan dia makan ubat. Orang lain, jangan harap la. So, kena amik cuti selang selang just nak jaga dan pastikan dia makan ubat on time. Read on...

Ahad, 23 Jun 2013

Edisi lama Jengjalan Ahad


Edisi lama Jengjalan Ahad. Minggu lepas satu johor kami jalan. Sesaja. Pepagi meronda satu gelang patah. Petangnya gi hospital. Melawat cikgu zaini. Kanser Lidah. Masa balik singgah Tesco untuk beli papan seterika baru. Read on...

Ahad, 24 Oktober 2010

Jengjalan ke KFC


Tarikh : 10 Oktober 2010
Masa : 5.00 petang
Tempat : KFC Tesco Bukit Indah
Mood : Belasah aje la

Si iqa ngan inaz dah tergoda ngan iklan doraemon tiap hari kat tv. Bukan makan sangat pun. Memang nak mainan doraemon punya pasal.

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 10 Oktober 2010

Jengjalan 101010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 10 Oktober 2010
Masa : 4.00 petang
Tempat : Tesco Bukit Indah
Mood : Lama tak kuar jengjalan cenggini

Hari ni memang hari yang banyak pengantin-pengantin baru kejar. ya.. 10.10.10. memang perfect. Rasanya kat spital pun mesti ramai yang pakat induce untuk dapat baby hari ni jugak. Memula kuar gi rumah pengantin kat kampung aku ja dah 3. Siap sebelah menyebelah rumah lagi. tu la penangan hari ni. tahun depan for sure 11.11.11 pulak jadi rebutan.

Pas setel ja lawatan ziarah ke rumah-rumah pengantin ni, apa lagi; gerak la kami semua ke tesco. saja hirup-hirup angin luar. tujuan sebenar nak beli kipas dinding. Kawasan pun dah bertambah. Kipas pulak yang kurang, nak beli air cond rasanya cam tak berbaloi la pulak nak bayar bil. Sekarang pun dah jejak dua setengah sebulan.

Sempat jugak aku beli ubat nyamuk letrik. Sian kat iqa ngan adik. Tiap maghrib asyik dok sembur ridsect ja. Baik aku beli ja yang letrik nih. Tak yah dok sembur sangat. Maghrib ja on. Lagi ekonomik. Bau pun lagi sedap.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom masuk tesco

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ja yang tak gemar masa ke tesco. Kaunter bukak memang sangat sikit. Beli sibijik barang pun tarak kaunter ekspress. Tensen wehh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat beli muqaddam iqa. Harga RM6. Bagi RM10 dia kata tadak duit kecik, berapa ada kasi ja. Kira halal katanya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Last last beli la dengan harga RM5

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula ingat nak turun pakai lip nih. mama la pulak taknak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Time beratur nak beli KFC. Apasal la lign panjang sangat nih. Kaunter pun bukak satu ja. Sib baik nama dia syafiqah jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara nunggu aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak takasima punya produk la pulak. semua pakat nak main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la si adik inaz nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dok kat atas alat gelek bontot kata adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kedai ni yang tak tahan nih. Ada juai dog. Iqa cakap boleh tak beli dog pasal dog tu sangat comei.. iqa suka.. Adoooii...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat beli baulu warisan lagi. Aku lak terserempak ngan nozlie bukit indah. lama tul aku tak jumpa geng geng lama nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat main doraemon lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ternganga si adik nak tembak kapal lanun tu. kakaknya sibuk dok steer kapal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la alat halau nyamuk letrik yang aku beli. nice bau.. nyamuk pun tak nampak dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kotak dia.. leh tahan gak harga dia.. Dekat dekat RM10 untuk refill. Sib baik estimated satu sebulan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kipas baru untuk bilik aku..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kipas lama letak kat bilik komputer aka bilik study nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 4 Julai 2010

Jom Ronda-Ronda : Tomyam Food Court Tesco Bukit Indah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Satu kelainan sikit. Jarang kat food court ni yang jual makanan ikut set. Aku nak makan lain sebenarnya, tapi pasal mama kata kita beli jer set ni, kira terpaksa on la jugak. Set ni harga dia RM17. Dalam set dia ada sup cendawan, ayam black pepper, telur bungkus, sayur campur dan dua pinggan nasi. Memang aku rasa 4 orang pun masih leh makan lagi, or aku memang makan sikit kot. Tapi memang berbaloi la kan..

Klik untuk cerita penuh



Ni ler yang ada untuk set ini. Siap amik gambo ngan Ziqri lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 24 Mac 2010

Operasi Anggur Hijo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni dalam perjalanan balik, aku singgah jap ke tesco; alang-alang lalu nak balik gelang patah kan. Main target sebenarnya anggur hijau jer. Sekali mama sms, dah jadi banyak la pulak. Lum masuk pampers, sabun basuh dan banyak lagi.

Jenuh nak cari anggur nih.. Dah dapat kena pilih la pulak. Tengok banyak yang dah tak berapa baik. So memang kena cari bebetul. Tapi memang berbaloi la masa aku terbuang. Anggur dia memang terbaik.. rangup dan lemak berkrim..

Dah tu sebelum balik, si iqa sempat gak pau aku beli buku @ majalah yang dia nak.. Adooiii.. Balik siap berebut lak ngan adik dia.. Len kali kena beli buku yang sama la nampaknya.. hehehe.. Tapi anggur tu memang disukai semua orang. Ziqri tah yah citer la.. besar mulut dia nak membaham.. hehehe

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali ambik 8 bungkus.. stok ni tahan sebulan jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mana taknya.. dedua kakak-kakak ziqri masih hisap susu.. tak malu tul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Anggur untuk ziqri.. mama pun suka, kakak-kakak pun suka.. boleh tahan berapa lama la ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak-kakak dah mula layan buku yang baru dibeli tadi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat gak iqa pau roti dan donut tadi.. sudahnya.. hotdog lam roti jer habis.. roti ada lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku terjumpa mentos perisa cola la pulak.. ni nak try rasa nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula masuk mulut rasa pelik.. bila dah start gigit-gigit baru rasa cola tuh...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Warna pun merah.. ngeri gak memula..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Betulkan sikit lampin dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dah mula hidu bau anggur.. ni ler sesatunya buah yang dia makan sejak lahir nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah besar dah bukak mulut dia.. yummmyyy!!!



Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 18 Mac 2010

Tesco Bukit Indah... again??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi ni sekali lagi keluar untuk urusan cuti mama. Sekali tak dapat settle lagi kat hospital. Sebab kerani tu dah cakap tunggu sampai dia call, so pergi la ke Tesco jap. Ada la sesikit barang Ziqri yang dah hampir nak habis perlu ditopup.

Masuk dalam.. Cam biasa.. Terus carik barang yang dikehendaki dulu. Iqa dan Inaz dan cam huru-hara nampak bebudak lain dok tolak troli kecik. Yaa.. kat tesco ni ada troli kecik untuk bebudak. So, biar jer la diaorang tolak sorang satu. Dah settle beli semua.. hampir 80% berjenama tesco jer.. Ye lah.. kalau setakat pergi tesco beli barang biasa, aku rasa kat tempat lain pun ada yang lebih murah. Tapi kalau barang tesco.. memang la takde tempat lain kan. Turun bawah dan terus simpan barang lam bonet keter.

Lepas jer simpan barang, masuk balik; pasal aku parking depan pintu kuar tesco hahaha.. masuk balik untuk makan. Iqa cam biasa makan mihun soto ngan inaz. Aku makan yee mee.. Tapi iqa kata soto kat sini tak best. Dedua sibuk dok taram yee mee aku.

Tetiba handphone aku berbunyi.. bangg.. Ziqri kena tahan wadd..
Terus selera aku terbantut on the dot.......

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tesco.. dari pintu depannya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camner la diaorang buat perancangan.. berdepan Giant, bersebelahan Jusco..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom masuk dalam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inaz tak kisah pun sedap tak sedap semua dia taram...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yee Mee yang leh tahan rasa dia.. tapi aku memang dah hilang terus selera..



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 15 Mac 2010

Tesco - Bateri AA Power Hi Tech

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAntara sebab utama kalau aku gi Tesco adalah, semestinya untuk membeli barang ni. Barang ni barang mudah jer, bateri. Ya.. bateri AA yang biasa. Dengan harga yang bagi aku cukup murah; baru RM3.00 untuk 4 bijik, tetapi power dia menyamai bateri energizer yang power tu. Mana nak carik beb.. Harga sama cam bateri everyday jer tapi power cam energizer yang memang mahal tuh.

Kisahnya dulu aku dapat sebijik kamera free nih. Memang la mantop tapi bateri dia bukan boleh beli yang chokia punya. Dia punya power untuk drain bateri memang sangat tinggi. Kalau setakat pakai everyday tu setakat shoot tak sampai 10 keping dah habis power dah.. Ye lah kan.. Setakat 2 bijik AA sekali pakai. Aku pun sampai tensen gak la ngan kamera ni pasal consumption maintainance yang agak tinggi tu.

Sekali masa Mak Yang kawin itu hari aku memang sesaja bawak kamera ni wat backup. Lepas lelepak kat Tesco SP tu, kebetulan bateri ni tengah promo.. RM2 untuk pack 4 AA. Aku sebat jer la 5 set. Sekali pakai.. Waaaa.. nice.. 1 set 4 bijik tu tahan untuk 2 minggu lebih kurang. Apa lagi.. Setiap kali gi tesco, ni ler barang utama yang aku beli.. hahahaha.. kena la bijak membelikan.. Lagipun dah lama iqa tak pakai kamera nih.. pasni leh ler dia bawak ke mana-mana function sekolah, cam kat nuri dulu..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni set ni untuk iqa.. tu dah kuar dah set kamera dia.. bateri putih tu untuk remote tv inaz..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kamera fujifilm ni aku dapat dari click! magazine.. antara yang bertuah kan.. sekarang memang dah hak milik penuh iqa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah leh berfungsi selalu dah la lepas nih.. tesco sudah mikin melakang lumah maaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler sebabnya bateri consumption yang tinggi.. sepenuhnya digital.. pastu pakai AA jer lak tuh..



Enjoice...Sharing is power!!!