mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label fiqri. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label fiqri. Papar semua catatan

Ahad, 13 November 2016

Fiqri @ Taman Permainan Nusantara Square


Fiqri @ Taman Permainan Nusantara Square. Layankan aje ler. Pantang tul kalau keluar mesti ajak gi taman permainan. Main sampai peluh peluh.

Khamis, 7 Julai 2016

Sesi lepaking bersama Fiqri


Sesi lepaking bersama Fiqri. Sesi hari raya kedua dimulakan dengan sesi fiqri nak tido. Kekeke. Mesti nak ada orang gentel, main ngan dia sikit sikit. Pasang lagu Nana ada happy bear. Pusing pusing. Posing posing. Baru la nak tido. Hehehehe.

Isnin, 27 Jun 2016

Lepak bersama Fiqri


Lepak bersama Fiqri. Lepak jap ngan si montel. Sambil main iPad. Hehehe. Harap dapat berita gumbira.

Sabtu, 12 Disember 2015

Jenjalan pagi

Jenjalan pagi

Jenjalan pagi. Kononnya nak meronda seround. Tapi agak terik untuk Fiqri. Meronda lam rumah jer ler.

Khamis, 19 November 2015

Fiqri @Mydin 20151119

Fiqri @Mydin 20151119

Fiqri @Mydin 20151119. Seronok pulak nengok tangan dia nyambil. Pegang sana. Gentel sini. Fiqri, fiqri.

Isnin, 12 Oktober 2015

Fiqri @ Petron Gelang Patah


Fiqri @ Petron Gelang Patah. Sesekali bawak Fiqri gi ngisi petrol best jugak. Bukak tingkap half. Mati enjin. Dia pun suka nengok.

9 month check-up @ Klinik Kesihatan Gelang Patah


9 month check-up @ Klinik Kesihatan Gelang Patah. Masuk aje kawasan Klinik dah tepuk dahi. Alamak. Penuh parking ni. Memang masak la ini hari. Memang betul pun. Jam 5, baru selesai. Jumpa misi, jumpa doktor, amik ubat. Alhamdulillah selesai. Penat la sikit dukung sana sini dan suara dia aje yang kedengaran. Ekekeke.

Ahad, 4 Oktober 2015

Lepak lepak di Klinik Rozikin


Lepak lepak di Klinik Rozikin. Fiqri tak berapa sihat la pulak. Demam, batuk, selsema. Langsung gi Klinik Rozikin. Lagipun esok dia tutup. Alhamdulillah.

Rabu, 23 September 2015

Fiqri ke Klinik 1Malaysia Taman Nusantara

Fiqri ke Klinik 1Malaysia Taman Nusantara. Nak gamble time time nak raya ni tak berapa best. Semalam bawak dia ke Klinik 1Malaysia. Jamin bukak punya. Demam. Dah semalaman merengek ja. Campur semalam, dah dua malam. Semoga cepat sembuh ye nak. Tak sempat nak ngambik gambo pun. Tinggal mama kat depan. Aku gi cari parking. Masuk dah setel dah pun. Aku sorang jer kot kat dalam tu, Parking penuh pasal ni kawasan flat nusantara.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 21 Ogos 2015

Back To Nature 2015 Throwback : Edisi Layan Kelajuan


Back To Nature 2015 Throwback : Edisi Layan Kelajuan. Layan. Bangun subuh subuh pun saya dah suruh kakak saya bawak keliling rumah dengan kelajuan tinggi mencapai 9 mach. Hehehe. Suka tau saya.

Isnin, 17 Ogos 2015

Jenjalan Santai di Jalan Wawasan 2


Jenjalan Santai di Jalan Wawasan 2. Lepas kena paksa ekekeke, baru la si Fiqri ni dalam jenjalan ngan aku keliling jalan wawasan. Terima kasih mama pasal berjaya paksa aku jenjalan. Mama soh kuarkan stroller dari dalam kereta. Tapi aku rather dukung aje, sebab sapa tak kenal anak aku. Mana ada sorang pun yang senyap je lepak lam stroller. Semua aktif belaka cam bapak dia. So. Jenjalan la kami serata rata jalan wawasan dua nih. Lagi pun, aku pun tengah dok paksa diri untuk tak makan ubat dan amalkan gaya hidup sihat kan. Ni ler masanya. Ehehehe

Khamis, 11 Jun 2015

Hotel Classic, Muar - first hotel check-in untuk Fiqri


Hotel Classic, Muar - first hotel check-in untuk Fiqri. Haaa... baru la leh nulih blog. Setel percutian selepas kerja. Baru dapat duduk semula depan PC nih. K. Hari Selasa lepas kena audit Ledang. So. Mula la merancang camne nak gi and what so ever. Lepas di bako teman auditor yang lain, dan memandangkan aku kena berada di sana jam 9.00 pagi; maka. Terus bulatkan tekad untuk bermalam dulu. Of coz not in tangkak la, pasal tangkak a bit takde hotel sangat.

So, terus check tenet. Cari hotel yang ada pool supaya kebudaks tak ler boring sangat duduk situ masa aku wat kije nanti. At last. Keluar la nama hotel classic. Call. Dapat. Terus book 2 malam. Kesian nanti tak tau nak ke mana kalau aku amik just semalam. Setel. Petang. Terus gerak. Sampai sana around 6.30pm jugak. Quite OK ler.

Ahad, 17 Mei 2015

Fiqri Potraiture PNS first attempt


Fiqri Potraiture PNS first attempt. Aiyoo. Miss my D70s. Sekarang baru terasa. Susah jugak nak amik gambo baby pakai PNS ni. Pasal nak layan kaki sakit aku just pakai Apature mode. Serba tak kena la pulak rasanya. Ngan flash over. Sebab aku pun tak biasa sangat pakai flash ngan samsung smart camera ni. Jadi jarang aku explore. Ngan Fiqri pun agak bad mood hari tu. Takpa. Next time kita try lagi. Kali ni pakai full manual mode nyer.

Selasa, 3 Februari 2015

Hero sudah licin daa

Hero sudah licin daa. Petang tadi. Clear!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 1 Februari 2015

Peg-Perego Pliko P3 Compact for Fiqri


Peg-Perego Pliko P3 Compact for Fiqri. Rezeki Fiqri sebenarnya ni. Kebetulan jiran dapat dari bosnya yang dah pulang ke negara asal; langsung dia kasi kat Fiqri. Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak. A bit pening jugak memula nengok. Camner nak bukak ni. Sib baik ada makcik youtube. Setel. Pastu. Terus ceraikan untuk dicasuh dulu. Layannn...

Khamis, 29 Januari 2015

Fiqri in one month sleeping pose


Fiqri in one month sleeping pose. Tudia dia punya lepak. Siap tang jambul tu yang tak tahan tu

Jumaat, 23 Januari 2015

Many faces of Fiqri


Many faces of Fiqri. Banyak gambo yang diambil. Mama dier, aku nyer... So... kita layan sekaligus. Boleh...?

Sabtu, 10 Januari 2015

Fiqri in susulan @ Columbia Asia Hospital


Fiqri in susulan @ Columbia Asia Hospital. Sebelah petang semalam. Kami ke spital lagi. Untuk susulan. Just bersama dr. Rohaini aje. Yang Fiqri, dah berulang banyak kali kat spital gomen. Hehehehe. Layannn...

Khamis, 1 Januari 2015

Pure Goat Milk and green grapes for Fiqri jaundice prevention


Pure Goat Milk and green grapes for Fiqri jaundice prevention. Gi klinik lagi tadi. Naik sikit. Esok kena repeat lagi sekali. Masa telah tiba untuk dua benda baru untuk Fiqri. Susu kambing dan anggur hijau. Kita tengok camner result esok. Pray for the best

Rabu, 31 Disember 2014

Sesi bermandi manda Fiqri bersama cik Sidah


Sesi bermandi manda Fiqri bersama cik Sidah. Suka la tu mandi manda yer. Yang dia marah... kacau tidur dia. Layannzzz....