mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bantal kekabu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bantal kekabu. Papar semua catatan

Ahad, 5 Jun 2011

BANTAL KEKABU

Berenti kat pekan pulai, beli bantal kekabu. Iqa ngan adik inaz beli bantal yang ada corak upin dan ipin. Harga rm20 sebijik.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Khamis, 16 Disember 2010

Penat sangat gamaknya

Klik untuk gambar yang lebih besar
Kasi panas dulu sama ini besi *_*
Boleh la pulak aku terlelap. Lelap yang aku tak nak. Tu yang tak puas hati tuh. Bukan kejap lak tu. Sampai dah nak kul 8 baru aku terjaga. Bengong tul. Maybe sebab aku penat sangat? Maybe sebab faktor cuaca dengan hujan yang turun menyirami bumi dengan gumbira kat luar sejak dari aku balik kije tadi lagi? Maybe sebab aku dah telan ubat tadi, tu pun belum telan ubat super ngantuk tu lagi tuh? Tak kisah la. Yang penting aku memang dah terlelap pun. Dan banyak kije yang terbengkalai. Bengkerk beb.. Marah pun ada nih..

OK. Memula kena besi baju dulu. Besi? Iron sama tak ngan besi? Pasal kita kata iron ekk? Aku pun tak paham. Pastu mama dok bising ngan bebudak nih, dok buat kek la pulak kat dapur. Mentang mentang cuti sekolah lagi kan. Belasah ajer la. Nanti aku jugak yang sental kek tu sampai licin jugak kan. Belen buttercup ituhari pun banyak lagi, ada separuh beldi lagi kan. Belasah ajer la kasi abis. Nak simpan buat apa kan..

Lagi satu aku nak ikuti apa yang jadi ngan Indon vs Filipin nih. La ni setakat entry ni aku tulis. Indonesia dah lead pun 1-0. Target aku Final Malaysia vs Indonesia.. Memang gempak punya la kan. Harap harap Malaysia akan main dengan baik 18 Dis nanti kat Hanoi. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama dah start dah bikin kek. Buat jangan tak buat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih ada suku lagi nih.. Leh bikin satu ke dua kek lagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apa apa pun kita kasi setel seterika baju dulu... Malaysia Boleh!!!!

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 14 Disember 2010

Just because it's time to go

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarLepas ja habis majlis kenduri Asyraf, kami semua pakat berkemas untuk balik. Mak dengan abah terkejut jugak. Padahal memang dah bagitau awal-awal lagi yang kami akan bertolak balik lepas kenduri asyraf habis. Maybe banyak yang terlepas pandang dek kerana kesibukan kenduri tu kan. So, duk tak duk lam kul 8 jugak kami baru bertolak. Dan memang betul cam asri kata, kereta malam ni agak pack la. Nampak sangat ramai warga kota yang pulang ke kampung sama cam kami semua ni.

Sampai ke Bangi lam kul 1 pagi dah lajak dekat dengan 2 pagi dah pun. Malas la pulak nak keluarkan bantal dan toto yang si inaz dah 'siram' tu. Biar la dulu. Masuk ja borak lebih kurang sambil makan beger, tu ja yang ada masa aku berenti kat r&r yang sebelum bangi tu. Pastu terus tak sedar diri.

Pagi tu lok leh lok leh lam kul 10 pagi baru betul betul semua full of energy. Siap diri semua, makan, sempat lak tu sidai dulu bantal bantal dan segala yang kena siram semalam; kul 12 terus jalan balik ke gelang patah. Sempat la pulak singgah di r&r pagoh, kalau ikut plan aku nak pecut ja terus sampai ke gelang patah. Makan kat situ lebih kurang, beli buah; dan adik inaz tetiba nak buah derian la pulak.. Cuma kalau beli mau pengsan lam kereta dek bau dia.. Janji ngan inaz nanti cari kat gelang patah.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la antara mangsa mangsa keadaan. Sib baik cuaca cerah lagi panas, sempat jugak dijemur untuk menghilangkan bau bau yang agak kurang menyenangkan itu...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dengan kucing busyuk kesayangan iqa pun kena. Ini memberi kesimpulan bahawa, inaz memang kena pakai pampers jika bergerak lam keter terutama waktu malam.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak kat kolam ni dulu di r&r pagoh. kolam yang menenteramkan jiwa ni letaknya dekat ngan tandas. Leh enjoy kat sini masa menunggu rerakan yang menunaikan hajat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alhamdulillah.. dapat tempat yang agak best untuk makan.. ramai jugak orang kat sini. Abang dan kakak kakak askar pun ada jugak petang ni.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni makanan yang nenek pilih untuk menjamu selera petang ni. Inaz pun nak makan dengan nenek dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni mama punya pilihan. Tau berapa harga kedua dua makanan nih.. RM9.90.. hahaha selamat pulang ke Johor..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus adik inaz nih. Siap baca doa dulu sebelum makan bersuap ngan nenek dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri cam biasa.. lepak ngan aku dulu sementara orang lain makan. Lepas tu baru turn aku lak makan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start dah si inaz memanjat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri pun sama naik.. Siap skodeng orang sebelah lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa mesti makan benda yang lain dari orang lain.. Mee bandung dia makan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan la iqa.. pastu mama pulak ngendeng mee bandung dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku makan mihun sup ja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
First time aku minum livita sepanjang aku drive selama nih.. tak best pun.. lagi ngantuk ada la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom jengjalan ke kedai buah pulak.. cam best la pulak bila ingat balik r&r simpang pulai segala

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama nak beli mangga.. adik dok ngendeng nak beli manggis tapi mama tak nak pasal adik bukan makan pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dia gi pegang derian la pulak. Pun tak beli jugak.. tunggu balik gelang patah ya dik

Enjoice...Sharing is power!!!