mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hutan bandar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hutan bandar. Papar semua catatan

Jumaat, 26 September 2014

Lama tak sarapan di Hutan Bandar, Johor Bahru


Lama tak sarapan di Hutan Bandar, Johor Bahru. Seriously. Dulu. Setiap pagi aku akan sarap kat sini. Biasanya around 6.45 am aku dah sampai sini. So. Sarap dulu. Baru gi masuk opis. Hari ni. Alang-alang nak ke persada. Singgah jap sini. Pekena roti canai. Read on.

Jumaat, 25 November 2011

Hutan Bandar the tawaf series

Cam biasa, cumahari ni ajar yang lagi hapgred, main skuter turun bukit. Wuhuuu... Pastu baru tawaf. Adik luka kaki dia terkena tayar tadi. Last last mama yang kena seret dia, dia lepak atas skuter...


Published with Blogger-droid v2.0.1

Khamis, 24 November 2011

Tawaf berkenderaan di Hutan Bandar

Haaa.. Ambik kau.. Satu taman yang sebesar alam tu si ziqri kasi pusing ngan keter dia. Ngan kaki dia yang melaju jer tu, ngan efek khas dari mulut dia. Kira terbaeekkk!!!!lah..


Published with Blogger-droid v2.0.1

Ahad, 13 November 2011

HUTAN BANDAR EXPLORER

Jom kita gerak. Apapun... Library first... Then baru ke hutan bandar.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Khamis, 27 Oktober 2011

Hutan Bandar Mutiara Rini

Lama tak gi sini. Minggu lepas tempat ni dirasmikan oleh menteri besar dengan nama baru, hutan bandar mutiara rini. Tengok keadaan pun dah makin cun sikit. Banyak penambahan baru terutama landskap dan prasarana. Cun juga. Siap ada pokok lampu cam kat i-city sana nun. Terbaeekkk!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 25 Oktober 2011

Agenda petang

Masa lunch memang terus ke perpustakaan. Dah janji dengan iqa nak pinjam buku baru untuk dia. Memula kengkonon nak makan kat kafe dia. Sekali punya ramai makhluk, terus tak jadi. Sambil tu sempat lagi borak ngan pustakawan dia. Kenal tu. Mana taknya. Sesatunya makhluk yang hampir setiap minggu gi situ ngan anak anaknya yang super duper aktif. Kekeke...

Pastu kuar terus ke hutan bandar, makan kat situ. Dan... Apa yang aku perasan, tab aku langsung tarak paperyei sepanjang aku kat luar @ aku pakai 3g... Hmmmm.. Apakes sebenarnya nih.. Masuk balik opis pakai wifi dah kena seround masa aku dok nulis entri nih. Hampesss...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 5 Februari 2011

Jom ronda-ronda : Hutan Bandar MBJBT

Klik untuk gambar yang lebih besar
Semalam puas kami tawaf satu kawasan nih...
Cuti raya cina ni langsung tak jalan lagi. Nak jalan cemana, dengan hujannya, dengan standby banjirnya. Semalam baru nampak matahari sikit. Alhamdulillah. Boleh la gi merayap jap. Mama tanya jadi ke nak gi wet world. Aku kata toksah lagi la. Tengah tak leh dengo lagi ayat berkaitan air buat seketika nih. Lagi pun hujan pun masih ada di sesetengah kawasan kan.

Jadi petang ni pakat kuar gi hutan bandar jer la. Cuma kali ni memang satu kawasan aku jelajah bersama seluruh ahlil famili. Hihihihi.. ni baru bebetul namanya biar menyeluk pekasam nih.

Makan cam biasa bila buat vote for sure la pakat nak gi kfc. Belasah ajer la. KFC Gelang Patah ajer la. Dah cakap awal awal taknak mainan. Sekali dia kali bekas air la pulak. Beli ajer la. Suka ati la si iqa tu. Dan malam semalam jugak aku try apa fish donut tu. Tak besh sangat. Tapi tak kisah la. Janji bebudak suka ati>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing dulu sambil lepak amik tenaga

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bat man ni jugak jadi pilihan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la yang paling best.. maybe dia yang paling muda antara semua agaknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ramai bebudak suka main kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak lagi amik tenaga kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu dua beradik tu buat apa kat belakang tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada kolam rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik inaz cam biasa la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama pun nak jugak amik gambo ngan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri ngan bapak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak sini la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
amik bunga la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cute tak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun kena jugak ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz jangan kasi dia posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sekali dia posing...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makin banyak dia nak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
betul tak aku cakap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap lompat lompat la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aiyooo.. semua nak lompat lompat ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
gi tengah tu la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tapi rasanya dia dah seal bangunan nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira gi jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing dulu maa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu.. camna leh terlepas tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni aku amik sekali untuk panoramio aku nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nak buat 360

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira la walau tak cukup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
janji amik jugak.. kira ni 180 je la nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama la pulak lindung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama ngan ziqri ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak tepi tasik aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun suka tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap tepuk tangan tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
langit memang penuh ngan lelayang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai depan balik, nak main pun siap beratur tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
beratur lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dan lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah.. jom balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan kat kfc

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la yang ada donut ikan tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cam biasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada setengah orang cakap aye to' jagut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira la.. janji makan ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka nya adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
malam ni makan ni ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap passing passing sos tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bersama bekas air dia

Enjoice...Sharing is power!!!