mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Doktor menyamar didenda. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Doktor menyamar didenda. Papar semua catatan

Jumaat, 19 Februari 2016

Doktor menyamar didenda

 Doktor menyamar didenda

Doktor menyamar didenda. Seriously. Aku memang marah betul bila baca berita ni. Cuma masa first time aku baca, foto tak keluar lagi. Bila keluar je foto. Perrgghhh... Memang terbaeekkk!!!! Ni lah orangnya. Aku pernah tulis pasal pengalaman aku kat klinik yang aku betul betul marah satu ketika dulu. Kena time cuti umum. Dia aje bukak. Tapi bukan klinik yang dinyatakan tu. Biasanya aku memang akan dapat paling kurang tiga jenis ubat. Tak kira mana-mana klinik lain yang aku gi. Waima klinik kerajaan sekalipun. Sekali jumpa mamat ni, nah. Amik pain killer. Perrgghhh!!! Bila aku soal. Kena marah balik ada lah.

Biar betul doktor. Pain killer nih.
U makan itu pain killer nanti baik la.
Pain killer bukan untuk tahan sakit ka.
U doktor ka I doktor. Makan saja itu pain killer. Esok baik.

Giler ke gapo. Kaki aku dah bengkak ni beb. Ni sekadar pengalaman yang pernah aku coret satu ketika dulu. First and last aku jumpa. Terus aku boikot klinik tu. Tak sangka bila aku dapat cerita ni. RM3k is not worth it. Kes aku cuma kes biasa. Macamana dengan kes yang lebih serious dari aku.

JOHOR BAHRU: Seorang warga tua didenda RM3,000 oleh Mahkamah Majistret di sini, hari ini atas tuduhan menyamar sebagai doktor dan memperdaya orang ramai sejak tahun 2014. P Joghindar Sigh, 68, mengaku bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohd Azlan Shah Mohd Allias. Mengikut pertuduhan, Joghindar didakwa menyamar sebagai Doktor Ashok dan menipu pesakit di Klinik Theesan di Taman Universiti, di sini dengan memperdaya pesakit untuk mempercayai dirinya berjawatan sebagai doktor. Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu sekitar tahun 2014 sehingga 18 Januari lalu. Bagi kesalahan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 419 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,