mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label landscape. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label landscape. Papar semua catatan

Isnin, 19 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014. So. Entry ni adalah yang terakhir untuk siri perayaan hari guru kebangsaan. This is the grand finale of the series. Memang hebat. Marbeles. 1 jam ja majlis berlangsung. Penuh dengan pengisian. Terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014
majlis pelancaran oleh TPM

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku. Sekali lagi aku terkena. Kali ni lagi best. Masa aku sibuk nak cari angle paling best untuk ambik gambar tun tadi. Henpon aku terjatuh. Kabel tertarik. Hancus kabel tu. Balik bilik. Aku hanya ada 1 kabel pengecas untuk tiga gadjet. What to do. So. Cas yang penting dulu. Henpon. Camera. Belasah dulu gambo KLCC cam biasa. Pastu sentiasa nengok. dan tukat gadjet seterusnya untuk di cas. Pengalaman. Pengalaman.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku
KLCC. Again.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi. Memang lain daripada yang biasa. Sangat kreatif. Dari segi penganjuran, pengurusan dan persembahan. Memang tabik lah. Diuruskan sepenuhnya oleh YDP YDP PIBG sekolah sekolah Kuala Lumpur. Memang terbaeekkk!!!! Salute.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi
persembahan finale dari semua YDP YDP sekolah sekolah Kuala Lumpur

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan. Sebelah petangnya. Ada forum pendidikan. Menarik. Isunya bebas. Apa sahaja berkaitan pendidikan. E e sistem yang banyak. PPPM. Kompetensi. Memacam lah. Memang terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan
3 ahli panel yang memang marbeles in their own field

Ahad, 18 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru. Pameran kat sini agak strict. Tanya urusetia katanya memang pengurusan PWTC agak strict. So. Hanya dari jam 10 pagi - 5 petang ja dibuka. So. Ambil peluang ni untuk explore. Tapi aku lebih banyak ke booth booth under KPM. Banyak perkara yang aku nak tahu dari mulut pemiliknya sendiri. Terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru
our team

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Oasis on the roof

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Oasis on the roof. Sementara nak tunggu pameran dibuka. Jenjalan amik angin kat pool jap. Sambil riki. Petangnya leh terjun nih.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Oasis on the roof
memang kelas la sini

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Aktiviti senamrobik

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Aktiviti senamrobik. Tak banyak picas aku ada. Penganjur cuma nak 5 orang guru terlibat dari setiap negeri. So. Guru Muda yang terpilih untuk menghadiri program ni. Uruskan peserta di hotel. Bergerak ke SM Sains Seri Puteri.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Aktiviti senamrobik
menunggu peserta kelima yang masih lum muncul

Sabtu, 17 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : KLCC - from dusk till dawn

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : KLCC - from dusk till dawn. Layannnzzz.. Dah dapat bilik menghala ke situ. Apa tunggu lagi kan. Peluang yang jarang cenggini. Amat pantang dibiarkan.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : KLCC - from dusk till dawn
layan la no

Isnin, 16 September 2013

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Night activities


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Night activities. Malam. Memula kita pakat makan la dulu kan. Masa ni leh jumpa ex-student. Datang ngan wife. Pastu balik. Buat landskap photoshoot. Pastu... tidoqqqq.. Read on...

Jumaat, 24 Mei 2013

From Gelang Patah to Taman Mutiara Rini


From Gelang Patah to Taman Mutiara Rini. Sesaja share gambo gambo melalui jalan utama dari gelang patah ke taman mutiara rini. Pantang tul aku kalau nengok bangunan, segala. Mesti nak amik gambo. Best jugak kan. Pasal kita merakam sejarah. Satu masa nanti semua ni akan berubah. Kita pun tak tau apa jadi dengan tempat tempat ni lepas ni.

Ahad, 7 Februari 2010

Relandscaping the school

©2010mknaceunlimitedTeam pekerja dibawah seliaan Hajah J pun dah boleh tahan dah sekarang ni. Hajah J pun nampaknya dah makin bersemangat ngan kerja-kerja relandscaping semula kawasan-kawasan sekolah. Nampak dah makin cantik lak kawasan sekolah ni.

Bermula dengan pemindahan beramai-ramai pondok rehat disebelah surau ke tepi padang dan kantin sekolah ituhari, kemudiannya penanaman sayur-sayur dibeberapa kawasan yang agak terbiar minggu lepas. Kini, team ini telah membangunkan pula kawasan kolam ditengah sekolah yang sudah lama ditimbus; dengan menanam pokok-pokok bunga. Semoga kawasan sekolah ini akan kelihatan lebih indah dan selamat..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Nak gi menanam pokok-pokok ni ha kat area tepi padang sana..

©2010mknaceunlimited
Sekadar hiasan.. Sambil berjalan pun boleh mengajar merupakan ciri-ciri teacher of the year..

©2010mknaceunlimited
Sudah tiba masanya kawasan ni diperindahkan semula.

©2010mknaceunlimited
Untung-untung mengcangkul ni mana tau tetiba tercangkul peti harta karun..

Selasa, 10 Mac 2009

Pemeriksaan rumah baru ketika hujan

Photobucket
Taken at Pulai Perdana Using Nikon D70s Focal length 17mm | f2.8 | 1/60s

Hari ni memang kena betullah
Sementara menunggu lampu sampai hujan turun dengan lebatnya
Boleh la aku periksa rumah masa hujan



Kalau hujan tak turun
memang susah kita nak cari kebocoran ni
so kira ni satu bonus untuk aku
sementara tunggu lampu sampai
dapat check kerosakan rumah
leh tahan gak banyaknya kebocoran yang aku jumpa
bagus tul
nanti aku nak wat report kat mah sing

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket


Isnin, 9 Mac 2009

Memakan & Jengjalan at Hutan Bandar JB

Photobucket
Taken at Hutan Bandar Using Nikon D70s Focal length 17mm | f5.6 | 1/80s Sculptured using Lucis

Nak makan pun siap ada pertelingkahan
Iqa nak Pizza tak kira apa jadi
Selepas perbincangan hangat, kita gi makan kat Hutan Bandar dulu
Baru pergi pizza



Dah sampai Hutan Bandar
Terus di Selera d'Hutan
Tempat biasa

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Nak ambik hati iqa nyer pasal
kasi dia pilih aiskrim mana dia suka dulu

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

order cam biasa
mama ngan mihun supnya
mak ngan mee supnya
abah ngan koew teow gorengnyer [betul ker eje tu hehehe]
aku pilih nasi goreng kampung jer ler

Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

last last iqa cam lembut sikit
3 kali dia tapao mihun sup mama
tau lapar
dah habis makan
kitaorang jengjalan kat hutan bandar jap
merayap leh tahan jauhnyer
kira hari ni
hari merayap kitaorang la
hehehehe

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket