mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label earth hour 2010. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label earth hour 2010. Papar semua catatan

Ahad, 28 Mac 2010

Post Earthhour 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarYeaayyy.. Dah cukup time.. Ziqri pun dapat survive lam gelap, (tapi pasang frame gambo besar yang ada lampu tu la; khas untuk dia..hehehe). Lagi beberapa minit nak cukup sejam, Ziqri dah tak tahan lagi. Langsung dia melalak. Meter rimas dah overload dah agaknya. Pastu terus angkat dia. Tapi mama bising.. Gi mandi dulu.. Dah ler dok bebaring kat luar tadi. Pas mandi baru rasa wangi sikit. Hahahaha.. Pastu baru la nak makan malam. Malam ni makan spesel. Makan ayam rendang ke aper ntah.. Tapi digoreng balik. Tu yang jadik warna hitam tu. Malas nak makan nasik. Ratah gitu jer ngan sos cili campur sos black pepper.. Lantak la..

ps : semua gambo diambil oleh ucu pakai kamera d60nyer yang disambung ngan lens 11-16 aku.. Ajor metering sama white belen ngan dia.. tapi yang kureng... lens sudah jadi manual walaupun ada motor..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Oiiiittt.. fokus bebetul la.. sudah out of fokus daaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Teknik menggila gaban bersama ziqri...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri tak campur la.. ni abah sapa ntah.. bucuk lak tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada sama tak.. mana ada.. ziqri ada lesung pipit.. abah tarak.. mata ziqri cekelat.. abah kaler hitam.. kulit... ada sama sikit kot.. tapi zikri nanti mesti putih lagi laa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start menggila gaban balik dengan resepi ntah apa apa ntah dia.. hahaha..



Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 26 Mac 2010

Pra Earth Hour 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarTahun ni earth hour dibuat pada 27 Mac, berbanding tahun lepas 29 Mac. Memang syiok woo buat mender yang ada sesetengah orang cakap buang karan jer ni.. Apasal buang karan lak.. kan jimat karan tu.. Bumi pun dapat la sejuk seketika selama sejam.

Esok tepat jam 8.30 malam marilah kita sama-sama mematikan lampu selama sejam sebagai simbolik dan menyejukkan bumi sekejap selama sejam. Bukannya lama sangat pun.. sejam jer. Dan memang rasa sangat best, bagi aku la. Sebab aku dapat nembak bintang dengan sangat gembira. Bila lampu semua kita tutup, kita dapat nengok bintang-bintang di langit dengan sangat jelas. Tengokla gambo-gambo earth hour 2009 aku yang lepas.. di sini








Enjoice...Sharing is power!!!