mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label nusantara. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label nusantara. Papar semua catatan

Sabtu, 8 Ogos 2015

Ikan Laga untuk Projek Sains Adik Inaz


Ikan Laga untuk Projek Sains Adik Inaz. Dari tengah minggu adik inaz dok ajak aku pi beli ikan. Mulanya ingatkan ikan nak makan, sebab hari tu pakat buat fruit punch kan. Sekali... Nak ikan hidup. Terus gerak keluar petang tadi nak mencari ikan. Dalam kepala, kedai ikan kat nusantara la dulu. Lebih dekat ngan rumah kan. Sekali bila sampai... Aiyoo.. Nama ja kedai ikan dan burung, sekor mender yang dinamakan tu pun tadak. Yang ada... Kucen. Adusss...

Terus gerak ke nusa perintis. Sib baik ada lagi, walau dah tak banyak. Mulanya nak beli ikan gapi tapi salesgirl tu terus cadang beli ikan laga. Senang bang. Tak perlu jaga rapi cam ikan gapi. Semua budak yang datang pun cari ikan laga ni la. Ahahahaha. Last last beli dua ekor. Sekor RM2. Betina dedua. Jantan mahal sikit. RM5. Suka berlaga lak tu. Dah lepas ikan untuk adik inaz. Yihuuu...

Isnin, 8 Disember 2014

Klinik Rozikin yang semakin sesak


Klinik Rozikin yang semakin sesak. Perghhh... Dah makin ramai orang sekarang ni. Repo makin naik tu. Aku sampai dapat nombor 20. Yang masuk baru nombor 9. Pergghhh...

Sabtu, 25 Oktober 2014

New shoes for the Balqis


New shoes for the Balqis. Balik. Sempat singgah ke kedai kasut di taman nusantara. Kasut si ayo dah uzur nor. Beli la sepasang. Pastu pakat merengek nak kasut berjalan yang baru. Layan ajer ler. Sian pulak kat kebudaks nih. Nak jalan ke jusco, mama dah tak larat.

Khamis, 26 Disember 2013

Ramainya orang di pasar tani taman nusantara



Ramainya orang di pasar tani taman nusantara hari ni. Sebab utama, minggu depan dah naik sekolah kan. so, kebanyakan orang dah mula balik. Sekolah pun dah mula buat meeting persediaan bermula minggu ni.

Khamis, 19 Disember 2013

Yok ke pasar tani taman nusantara

Yok ke pasar tani taman nusantara. Lama tak ke sini. Beli makanan rutin. Char koey teow. Ayam goreng.  Kulit pun aku beli tau. Duriannnzzz..

Ahad, 15 Disember 2013

Edisi purba : Pertandingan mewarna anjuran Kelab Famili Raudhah Nusantara

Edisi purba : Pertandingan mewarna anjuran Kelab Famili Raudhah Nusantara. 9 november lepas iqa dan adik sibuk nak masuk pertandingan ni. Layan aje la. Sekali... masa kebudaks mewarna. Yang parent disajikan dengan ceramah kesihatan under herbalife. Bijak bijak. Tak pasal aku terlibat sama. Tapi. Cam biasa. Dengar aje la.

Khamis, 23 Mei 2013

Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah


Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah. Memang setiap hari Khamis, pasar ni akan hidup. Biasanya aku ke sini nak beli Char Koey Teow. Petang ni rasa macam nak berjalan-jalan sikit la. Kasi hilang itu B B yang berlegar lam kepala. Orait la kan. Yok kita ke Pasar Tani Taman Nusantara.

Aktiviti semalam


Aktiviti semalam. Hmmm.. apa yang dibuat semalam ahh.. Memula pergi lelepak tajri. Balik rumah mama paksa makan malam. makan seafood bagai. pastu... buat kelas blogging. Ahahaha... mementang baru belajo buat blog, dah kena ajar supaya blog mama cun... meme la kena cari templete lain kan. mana la kelas pakai yang stenderd. ajo wat link, masuk gambo, label dan... pastu tido la... penat..

Ahad, 19 Mei 2013

Edisi lama : English Fest 2013 Nusajaya Zone


Edisi lama : English Fest 2013 Nusajaya Zone. Program ni dijalankan pada 13 April yang lepas. Nampak nor banyak tul entry terlepas aku ni kan. Nak buat camner, sibuk bebenor. Ni pun aku baru dapat mood berblog semula, my style. Dah lama aku tak dapat mood sebegini. Dan ni la yang aku tertinggal, sepertimana masa aku tinggalkan fotopages dulu. La ni mood ni dah mai balik so... get ready you guys out there, pasal akan penuh dengan bebelan bebelan aku cam dulu balik. Yihaaaa....

Khamis, 22 November 2012

Burger Oblong Adilah

Memang terbaeekkk!!!! Kebetulan malam ni ada la pulak oblong daging. Stok baru sampai. Kalau tak, oblong ayam ajer la. Memang sedap aaa... Tengok la warna daging dia. Terbaeekkk!!!! So, benjo for mama, hot dog for the kebudaks... Boleh order dulu dari rumah. Just calll lan.. hehehe

memula gi beli mangkuk polisterin dulu

the henshin boy, ziqri

sebelah san restoren ja kedai ni

siap bagi air kotak free gitu... 4 kotak lagi

tu nombor si lan tu nampak 0177675107

burger yang dia ada

jom buat burger dia

tengah siapkan... nampak oblong aku tu

dah nak siap

ok... setel

yang lain masih menunggu

cool tak...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 22 Januari 2012

Taman kekanak



Lepak sini jap pagi ni. Nak gi mutiara rini rasa tak berbaloi. Suka aje kebudak ni main.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab