mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label iqa. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label iqa. Papar semua catatan

Ahad, 6 September 2015

Studygroup Iqa @Taman Nusantara


Studygroup Iqa @Taman Nusantara. Semalam lebih panjang masanya. Pagi seawal jam 8 sampai jam 12.30 tengahari. Sambung pulak kat rumah najwa sampai jam 5.30 petang. Hope for the best!

Rabu, 5 Ogos 2015

Tuisyen UPSR sebagai Rutin Mingguan Iqa


Tuisyen UPSR sebagai Rutin Mingguan Iqa. Ni lah rutin harian kami. Tunggu anak abis tuisyen di sekolah. Go for the best in UPSR 2015.

Khamis, 23 Julai 2015

Rutin biasa bermula


Rutin biasa bermula. Maka bermula la semula rutin ini. Kelas tuisyen malam iqa la. Hantar dan ambik semula. Semoga beroleh kejayaan cemerlang dalam UPSR tahun ni. InsyaAllah.

Sabtu, 11 Julai 2015

Duri in her foot - done!


Duri in her foot - done! Dah dekat seminggu kaki iqa bernanah. Dah gi jumpa doktor and amik ubat. Doktor kalau ikut nak korek aje. Tapi sebab iqa minta nak cuba sendiri, just doktor bagi ubat dan kasi masa seminggu. Dah makin dekat, makin kerap dia tekan tekan kawasan tu. At last, keluar jugak duri ni dari kaki iqa. Perghhh... leh tahan. Tah mana la dikutipnya nih.

Jumaat, 10 Julai 2015

Teknik Menjawab Sains @SK Taman Nusa Perintis


Teknik Menjawab Sains @SK Taman Nusa Perintis. Pagi ni ada sesi ni kat sekolah Iqa. Ngantor jam 7.30 pagi. Ambik balik jam 10.00 pagi. Layan...

Selasa, 3 Februari 2015

Seminar Sains UPSR Iqa


Seminar Sains UPSR Iqa. Pagi ni awal kuar rumah. 6.45 pagi dah terpacak kat depan sekolah. Nak naik bas ke seminar sains upsr yang dibuat kat UTM. Sekali bas la pulak yang lambat yang amat. Sedih tul nunggu sama. Around 5 dah amik semula kat tempat yang sama.

Ahad, 12 Mei 2013

Selamat Hari Ibu 2013 dari kami

Selamat Hari Ibu 2013 dari kami...




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 29 Julai 2012

Misteri keychain iqa

mknace unlimited™ | keychain @ beg pensel
Iqa suka beli keychain. Pantang jumpa, mintak dibelikan. Tak kira la kat mana-mana. Pasar malam ke, tempat yang kami lawat ke, asal keychain.

Memula aku tak kisah pasal dia taruk kat zip beg dia. Tapi lama-lama aku dah tak nampak lagi mana hilangnya keychain dia. Tapi dia masih mintak aku belikan kalau jumpa.

Hari ni baru aku perasan balik. Hambik kau. Segugus taruk kat beg pensel. Kalau dia tak bawak ke perpustakaan hari ni, rasanya sampai bila pun aku mesti tak jumpa kat mana misterinya kehilangan keychain yang iqa mintak selalu tu. Kuikuikui.

ps : leh tahan gak kan kepala kebudak nih.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 23 Jun 2012

Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis 2012

mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Orang dah mula ramai... sib baik aku sampai awal.. nombor 3 tu
Pepagi lagi dah terpacak kat SK Taman Nusa Perintis. Hari ni ada Hari Terbuka kat SK Taman Nusa Perintis. Kira aku kena gi dua la kan. Satu kelas iqa, satu lagi kelas adik inaz. Dedua ok. Markah dedua purata above 95%. Iqa nombor 1, tapi tak tau la dapat menten ke tidak sampai ke hujung tahun kan. Harap harap dapat la menten. Adik inaz pun ok. Cuma dia agak malu malu kucing lam kelas, kata cikgu dia. Hehehe.. Sapa tak kenal adik inaz...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Amik gambo kelas lain sebelum sampai turn
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Masih awal, tapi orang dah ramai
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Ni kelas guru kelas iqa
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Patut aku dulu, tapi iqa lupa amik nombor, dah jadi nombor 4
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Tak kisah la kan. Dapat lebih masa untuk aku tagging dan menembak...
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Antara gerai jualan yang ada.. takde pun char koey teow..
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Ni kelas adik inaz
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Pun.. kami dapat nombor tiga
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Hari ni memang aku bertuah ngan nombor 3 agaknya, kot

Selasa, 17 Januari 2012

Hari pj sedunia



Pagi ni kebetulan pulak semua ada pj. So, semua pakai baju tshirt. Si ziqri pun nyibuk juga nak pakai tshirt. Bila selongkar baru ler jumpa berbagai tshirt yang aku beli setiap kali outstation. Dari langkawi sampai ke labuan, dari ganu sampai ke singapore. Belasah aje la.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Isnin, 16 Januari 2012

Dah setel pun



Yeaaahhhh... Dah siap gak akhirnya. Dua petang mulun. Siap gak petang ni. Pasni leh tumpu subjek lain yer...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Ahad, 15 Januari 2012

Mula tugasan



K. Dah mula mengaler. Tunggu...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sabtu, 14 Januari 2012

Iqa and the class of 2011



Iqa bagi gambo ni semalam. Tapi pasal penat sangat, terus tertido, walau sempat layan citer tron legacy kekeke...

Ni ler kelas iqa tahun lepas. Kelas 2 Anggerik. Terbaeekkk!!!!



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 12 Mac 2011

Youtube : Iqa - Besday ke 8

Klik untuk gambar yang lebih besar
Haplod dah lama, hapdet berkurun..
Dah lama aku haplod nih.. Baru sekarang nak hapdet ke blog.. Memang sibuk tul sejak kebelakangan ni>>>>





Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 15 Februari 2011

Iqa's 8th birthday : Malay Village Nusa Bestari

Klik untuk gambar yang lebih besar
Suka tul hati iqa petang nih
Petang ni memang kita kuar reramai. Nak celebrate besday iqa. Asik kat rumah je, dah naik boring. So memula target nak amik kek kat sutera mall and then celebrate kat kfc ja. Sekali mam kata jom la kita makan kat malay village. Terus tukar plan. Call malay village booking table for 12 untuk birthday. Setel.

So terus gi amik kek kat sutera mall. Banyak tul pepatung kat sini. Salah satunya, yang paling besar kat depan. Siap gerak gerak tu. Lepas setel amik kek terus ke malay village. Makan tom yam, kangkung belacan, udang goreng tepung, mash potato for ziqri, spicy chicken chop for me, siakap tiga rasa, ayam black pepper, ang many more la.

Iqa dah tak tahan nak potong kek ja. Lepas dia makan cecepat dok sibuk ngendap kek dia. Kikiki. Waiter kat situ memang sporting abis.. siap nyanyi sesama tuh. Meriah sungguh. Iqa la yang paling seronot. Dah setel situ terus gi tesco la pulak. Iqa nak beli jajan kasi member dia kat sekolah esok. Aku?? Main game kat bawah, pasal aku bawak kamera gabak aku cam biasa. Malas nak simpan kat peti simpanan tuh>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom amik kek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua suka hati tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ala pepatung kasi ong punya lepan itu sutela mall ma

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sudah sampai malay village

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dan lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama pun ada

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nenek pun nak jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sempat main air tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucu ngan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
patung ni pun jadi mangsa jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
main air lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
meja ni iqa yang punya tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik pun ada share tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the pinggan already coming lor

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak abis abis ngan sirap bandung dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun dapat kerusi cute

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun nak makan jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the food : kangkung belashan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siakap tiga rasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
udang goreng tepung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ayam black pepper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
telur bawang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tom yam seafood

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aku nyer spicy chicken chop with black pepper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri punyer mash potato

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pau kelapa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah start la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
yummy.. tapi a bit pedas here nad there

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aii.. ni nak makan ke idak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sekali makan pau ajer daa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ok.. semua dah ada.. jom makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan selaju roket tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik inaz di belakang gelas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
yihuuu.. kek dah sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom nyanyi reramai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka betul wajah iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
♪♫♪ epi besday ♪♫♪

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tiuppp

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah leh potong

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap amik bideo tuh.. nanti aku haplod kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aiikk.. apasal bukan gambo princess??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
hahaha.. semua staff secret recipe kena sound aritu pasal kek princess tu.. rupanya selama ni diaorang buat kije backdoor.. sekali bos tahu.. abis semua kek princess aku.. yang best aku sempat argue ngan bos dia lagi tuh.. hehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ceria nampak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
masa melantak kek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
yummy

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing sebelum balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
all of us except two.. aku n ucu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucu gak tarak picas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the small family of us

Enjoice...Sharing is power!!!