mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Ignition Coil. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Ignition Coil. Papar semua catatan

Sabtu, 25 Mei 2013

Entry lama : Proton Savvy New Ignition Coil


Entry lama : Proton Savvy New Ignition Coil. Ni ler ruper ignition coil savvy yang baru. dia terbahagi pada dua part. Kalau yang lama kedua-dua part disatukan. tu yang bila rosak dedua kena tukar. Harga dia RM350++ untuk setiap part. Jadi for complete set jatuh RM700++ lah. Tapi jangan risau. Biasanya, part yang selalu rosak adalah part yang cam kotak tu jer. Ni pasal aku baru je tukau dari yang model lama ke model baru. So.. Total up for RM718 + upah dan mentol aku yang terbako. Ahahaha. Read on...

Ahad, 20 Januari 2013

Tukar Ignition Coil Savvy

15 Januari lepas, masa tengah sesedap idup enjin nk balik. Tetiba rasa gegor semacam. Samtingrong nih. Bunyik lain macam, gegor pun lain macam. Takpa, kita try bawak. Semput semacam. Sahih ada masalah coil nih. Naik jambatan danga pun tarak power.

Terus capai henpon. Call proton. U tutup pukul baper? 6 petang. Sempat lagi ni. Terus gerak ke sana. Soh check. Memang sahih la coil aku out. Tukar baru. Kena la 718. Plus tukar mentol yang baru, terbako jugak. OK ler tu. Baru dapat coil yang pisah ngan getah dia. Sebelum ni sekalikan.

Tukar Ignition Coil Savvy
coil baru

Tukar Ignition Coil Savvy
taktau nama dia. tapi diasingkan untuk yang model baru

Tukar Ignition Coil Savvy
check coil lama

Tukar Ignition Coil Savvy
coil baru ready to be put back into action

Tukar Ignition Coil Savvy
coil lama aku..

Tukar Ignition Coil Savvy
the bill


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free