mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hotel premiere. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hotel premiere. Papar semua catatan

Sabtu, 4 Disember 2010

KIK 2010 - Midnight supper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 Disember 2010
Masa : Lepas ja abis sesi dialog ngan cik ajni tadi
Tempat : restoren kat bawah tesco bukit tinggi
Mood : Dah tahap nyampah dah ngan makanan kat hotel nih

Abis ja majlis malam nih..lepak lepak jap ngan ajni. Tu pun aku yang minta tolong sikit ngan dia, pasal si is la. Borak lebih kurang. OK.. dah setel problem. Alhamdulillah.. Tunggu ja la si is bertindak nanti.

Pastu cik napi dah ajak sumer kuar gi makan luar. Dah boring ngan makanan kat sini. So berarak la kami reramai ke sana. Semua pakat makan dengan gumbira.. Ye lah.. Esok dah nak tau dah sapa yang juara kan. Pastu dah balik. Tak salah malam ni kita bergumbira jap.. Lagi pun perut pun memang lapo nih.. walau baru habis majlis makan malam!

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. iskandar berlatarbelakangkan hotel premiere.. no flash maaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah restoren nih.. ayuh kita order

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagi big boss order dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengak nengok senarai sms diterima sebelum mengorder

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tambah lagi aaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi menunggu order sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Azam ni apa hal ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok brader kat belakang tu ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Leh tahan pengunjung kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bos punya dulu dah sampai.. halamak.. cam best la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bila la kita punya nak sampai nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nyer sup pun dah sampai.. yihuuu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
OK bos.. sedap kan.. sedapp

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sup cendawan aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara tu yang lelain dok nunggu roti nan sama ayam tandoori

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. leh balik bilik dah.. tido ka?? lum tentu beb..

Enjoice...Sharing is power!!!

KIK 2010 - Majlis Makan Malam

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 Disember 2010
Masa : 9.00 malam
Tempat : Ballroom beso, Hotel Premiere, Klang
Mood : Belasah ajer la

Setelah puas tido satu hari.. hehehe.. group pengurusan ja yang masih ada pembentangan, grup teknikal semalam lagi dah setel sumer.. malam ni ada majlis makan beso kata orang cine.. So semua turun bersama. Pasal cik jamal ada bagi something pada kitaorang semua sekali. TQ beri beri mach cik jamal..

So semua pakat turun ke bawah. dan team kami la yang paling last masuk. Dah la tu, sempat lagi mengambik gambo kat luar.. Sungguh nakal sekali bebudak ni semua.. Acara malam ni memang best. Pembukaan oleh bebudak sk gelang patah yang kitaorang import sekali memang dapat pujian malam tu, diikuti ngan dikir barat yang best.. Yang tak best.. of course.. makanan dia la..

Pastu, last sekali; upacara bagi hadiah khas pun dibuat. Sib baik Kluang ada juga menang. Ada jugak nama JPN Johor naik.. alhamdulillah..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita sesakkan lif tu.. Tak dapat bayang camner nak balik esok.. semua pakat dok tingkat atas lak tu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team dari BPG.. Tak sangka cik ajni kita ni dah masuk sini.. hebat hang la ni no

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dari SBP.. cam biasa.. bekas bos lama den dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tetamu kehormat pn dah sampai..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Acara pun bermula dengan persembahan dari bebudak sk gelang patah tauu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Fasilitator kitaorang bersama dengan fasilitator yang lain

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team impak ppd johor bahru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah leh amik makanan dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dalam tak best pun hampir licin jugak pinggan tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team dikir barat yang best

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Katanya mat salleh.. tak tau la pulak aku kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah bang belasah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Wakil setiap team mesti ada untuk lagu wajib wau bulan nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai sini dulu ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la apa yang cik jamal kasi tadi.. TQVM.. cam tak kena la pulak aku pakai jam beso cenggini.. tapi nak seragam nyer pasal.. belasah ajer la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ucapan perasmian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pemenang kumpulan dengan disiplin terbaik.. SWAN dari sarawak (Teknikal)

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best montaj tak ingat aku dari mana.. tapi dari grup pengurusan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pakaian terbaik (Pengurusan) agaknya la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang ni best presentor.. dari grup teknikal.. nama team tak reti aku nak sebut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best personaliti dari core (teknikal)

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best Fasilitator dari Ezi-D (Pengurusan) Johor mari aaa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
OK.. joget penutup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali lagi dari sk gelang patah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom semua pakat join

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Penuh tu atas pentas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best malam ni.. yang tak best makanan ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jumpa lagi tahun depan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team impak bergambar bersama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team ezi-d

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
OK.. packing semua.. kita sambung makan kat luar..

Enjoice...Sharing is power!!!

KIK 2010 - Day 1 : Hari Pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 30 November 2010
Masa : Sepanjang hari
Tempat : Ballroom III, Hotel Premiere, Klang
Mood : Susah nak cakap, dah macam rojak dah ha..

Dah sampai pun hari yang ditunggu-tunggu. Segala penat lelah selama ni akan dipersembahkan pada juri. Team impak nombor 3 dalam list pagi ni. Layan dulu dua persembahan kumpulan awal dengan debaran. Bila sampai ja sesi soal jawab kumpulan kedua, terus aku readykan laptop.

Dah. Jom kita presentkan hasil kita. Tapi memang sakit hati bila dia kata persembahan yang gagal. Sebab utama, kita lebih dok tumpu masalah dan hasil akhir. Bab skrip perisian, cara kerja kita tak present dan tak masuk lam buku. OK. Memang aku akui aku tak masukkan benda tu lam presentation, tapi kenapa terus chop gagal. Aku siap dah tunjukkan demo dan dah running dah SiSP1 kat layar. Just sebab aku tak tunjukkkan yang kami yang bina sistem tak bermakna aku tak hargai segala penat lelah kami selama ni. Aku dah tunjukkan apa yang dah kami berjaya buat kat JB. Dan sekolah dan PPD dah dapat kebaikan dari sistem ni. Aku pun tak paham pasal apa.. sampai la ke satu kumpulan seterusnya.. Sistem tak dapat nak tunjukkan, tak nampak sebarang live demo, walau juri lain puas mintak buat live demo, boleh buat bodo ja; dan juri yang satu ni terus mengatakan inilah sistem terbaik yang kita cari dan secara terang lagi nyata bagi 85 dari 100.. Satu-satunya kumpulan yang dinilai just dari skrip yang dah dibukukan sehingga mencapai tahap SOP katanya. Shoot.. Lantak kau la.. Cuma aku tensen habis bila dia kata presentation kami gagal, terang-terangan juga. Macam ada sesuatu ja.

Kan dah bebel lebih lebih pulak. Bukannya nak kata kami ni bagus sangat, tapi setidak tidaknya jangan la tunjuk secara terang yang bila mana terlalu taksub dengan satu kumpulan tu, kumpulan lain yang buat sistem yang sama kategori leh dibantai abis-abis. Untuk pengetahuan semua, yang bawak sistem online cuma dua ja untuk kali ni ya.. Takpa.. suka hati dia la nak buat camner.. dia kan ada kuasa. Sapa la kami kan.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom turun ke Ballroom III

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ambik gambor dari pintu depan ke ballroom

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni main pintu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni masuk terus jumpa porter

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cun tak hotel ni.. sebelah tesco ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kumpulan pertama gigih membuat pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua berdebar.. sampai kameraman pun gegar masa amik gambo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kata berdebar.. tu yang dok baca majalah pc tu apa kes

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua ahli kumpulan impak berbaris kat atas pentas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Encik Jamal memulakan pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cik Lah pulak sambung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara tu kami yang kat bawah ni sibuk ngan presentation yang menyokong pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Juri mula menyoal.. perghhh.. berasap. Paling best aku boleh jawab ja terus dari meja bawah.. sungguh nakal seperti biasa.. aku dah tak naik pentas lagi dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel.. dok nengok pembentangan kumpulan lain melalui tv yang disediakan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi posing tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak tau apa kes sampai jadi lagu ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih kool and steady walau tensen kena bantai tadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh la.. we are still the best what

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semoga berjaya. Pastu kita gi sambung makan kari lagi.. Leh la aku chop hotel ni sebagai.. hotel kari pelik!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembentangan disambung lagi sampai la ke petang.. sesambil tu cik hanafi dah dok skodeng paper ja pasal ipad yang launch hari ni kat malaysia.. aku nampak machines ja lepas nih

Enjoice...Sharing is power!!!