mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sejarah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sejarah. Papar semua catatan

Khamis, 16 Julai 2015

Back to nature 2015 : Balai jam merdeka Baling

Back to nature 2015 : Balai jam merdeka Baling. Lama tak snap. Pokok keliling pun dah clear. Snap jap.

Sabtu, 29 November 2014

Jalan jalan cari makan : Perigi Hang Tuah


Jalan jalan cari makan : Perigi Hang Tuah. Dah sampai kampung hang tuah. Rugila tak singgah perigi dia kan. Air tak pernah kering. Jernih. Nampak ada dua ekor ikan lam tu. Mama lepak jap ja. Pastu gi gerai gerai sebelah cari barang sikit. Kami ja lepak lebih lebih kat perigi ni. Siap basah basahkan kaki. Hmmm.. tempat ni percuma. Ada juga rumah tradisi melaka kat sini kalau nak lawat. Tapi berbayar. Aku tak masuk pasal dah penat kat hang tuah centre tadi.

Jalan jalan cari makan : Hang Tuah Centre


Jalan jalan cari makan : Hang Tuah Centre. Alang alang lalu bukit katil. Apakata singgah kat hang tuah centre. Kat sini la letaknya perkampungan hang tuah. Kami just pergi muzium dia ajer. tak larat nak ronda sekampung tu. Lepak layan kumpulan cahaya delima main muzik. Leh pulak diaorang layan dangdut petang tu. ekekeke. Bayaran masuk dewasa RM5 dan kanak kanak RM3. Layan ajer la.

Isnin, 30 Disember 2013

Guru Muda 1 Malaysia

Guru Muda 1 Malaysia telah dilancarkan pada 8 Oktober 2012 bertempat di Pusat Kokurikulum Tasek Utara, Johor. Tujuan utama penubuhan Guru Muda 1 Malaysia (GM1M) ini adalah untuk mengukuhkan perpaduan guru muda untuk bersama Kementerian Pelajaran Malaysia dalam memacu dan melaksanakan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025. Selepas itu, pelancaran demi pelancaran mengikut zon telah dijalankan dalam memastikan guru-guru muda seluruh negara jelas berkaitan penubuhan pergerakan ini. GM1M menggunakan medium facebook sebagai medium perhubungan utama untuk memberi makluman berkaitan aktiviti yang sedang dan akan berlangsung. Facebook ini dapat dicapai melalui pautan berikut :



GM1M dikendalikan oleh Sekretariat Pusat yang terdiri daripada Ketua Penggerak GM1M dan seorang Pegawai Meja bagi setiap negeri. Diperingkat negeri, Sekretariat Negeri terdiri daripada Ketua Penggerak GM1M dan seorang Pegawai Meja bagi setiap daerah. Sekiranya guru-guru berminat untuk memberikan sumbangan dari segi tenaga dan buah fikiran, guru-guru digalakkan untuk menghubungi sekretariat diperingkat negeri ini. Kami amat mengalu-alukan dan menghargai setiap sumbangan yang disalurkan. Untuk berita yang lebih lanjut dan terkini, guru-guru dapat menyemak melalui blog rasmi GM1M di pautan berikut :

http://gm1monline.blogspot.com/


Kenangan semasa mesyuarat penaja - menentukan halatuju GM1M.

Isnin, 9 Disember 2013

Mengimbau sejarah lalu

Mengimbau sejarah lalu. Sambil sambil. Sempat pulak dok baca sejarah tasek takong. Tasik ni bekas tempat mandian gajah raja satu ketika dulu.