mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Back To Work. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Back To Work. Papar semua catatan

Isnin, 30 Januari 2017

Back To Work


Back To Work. Aku tak amik cuti lama pun. Just cukup la cuti umum yang ada. Tapi. Ada janji sikit ngan mama. OK la. Esok aku cuti. Sehari aje. Balik ke cerita hari ni. Cam biasa. Cuti sekolah cenggini memang tenang tul nak gi kerja. Jalan clear abis. Sebab semua pekerja swasta masih cuti. Cuti ganti Ahad kan. Sampai aje. Tugas pertama adalah data siri. Dah habih bulan kan. Of coz aku akan habiskan masa sehari just untuk pastikan data siri dimuat turun, dan lihat analisa yang perlu. Almaklum. Teknikal. Mula aje dah buat pasal. Tak boleh muat turun. Mogok jap.Alhamdulillah. Kali ketiga OK lah dia. Ada 11 tu. Ingatkan tenang muat turun. Sekali laptop pulak mogok. Jenuh aku dok tahan tak bagi restart, sekali... shutdown terus. Overheat. Nak tak nak. Lepak jap. Nunggu update yang sempat dua round dia birukan skrin. Masak. Sedar sedar dah lunch time. Tu pun sedar pasal syukri dok senyum nengok aku. Sahih la aku tak perasan dah jam 1 lebih. Hahaha. Tu pun. Malas aku nak berenti. Setelkan sikit pasal fail meja dan SKT. Sambung balik analisa. A bit pelik sikit sebab data murid khususnya memang banyak perubahan tetambah awal tahun ni. Dapat la pola mana sekolah yang maybe ada isu. Nanti la aku gi sebuah dua. Aku nak tengok apa isu deme. Tapi instinct aku memang setakat ni masih tepat berdasarkan analisa tu. Monday blues? Lalok ade la. Kekeke.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,