mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label rak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label rak. Papar semua catatan

Jumaat, 24 Oktober 2014

Aeon Bukit Indah Shopping DIY stuff and minum minum


Aeon Bukit Indah Shopping DIY stuff and minum minum. Mama ajak lepak sini jap. Layan baju kebudaks dan bakal si comel. Sesambil tu layan transformer jap. Pastu cam biasa. Ke daiso. Carik barang yang best ikut mata aku. Dapat la beg kamera cenonet sama protector film untuk projek petang ni

Rabu, 21 November 2012

Edisi Paksarela ke Jusco Bukit Indah

Balik ja dari SDARY, mama sudah ajak paksarela ke Jusco bukit indah. Nak cari cadar. So, usha usha lebih kurang. Beli yang berbaloi la. Pastu di beli donut kat big apple. Jengjalan usha kedai kedai yang kena boikot tu. Tapi setakat kat bukit indah ni orang tak endahkan sangat pun... maybe sebab singaporean, or maybe diaorang memang tak layan berita tv kot. Agaknya la kot. Yang pasti satu jusco dah bersalji. Hohoho... aku rasa nak raya pun ketupat naik lambat. Ni. Sebulan sebelum dah mula. Entah la....

bukan pilihan aku

beli donut

salji tuh

siap tiup trompet lagi

restaurant street yang lengang

donut yang perlu dihabiskan

derian yang juga harus dihabiskan

rak baru yang perlu disiapkan

cadar pilihan hati


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 15 Mac 2010

DIY - Tiger cabinet

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarMama dah lama nak realisasikan penghasilan tiger cabinet ni. Memula ituhari nengokkan kekotak tiger ni kat Jusco.. Cam kiut jer. Ngam-ngam lak tu letak kat rak serbaguna nih. Pastu sebab dia offer sekotak RM 10 beli la tiga.. pasni tinggal nak cari rak jer kan.

Pastu, asik dok tangguh jer urusan pencarian dan pembelian rak ni sebab memacam sebab yang tertertulis lagi. Malas nak kuar pun ye jugak kot. Pastu tup tup lahirla Ziqri nih.. Hahaha.. dah tertangguh nak wat tiger cabinet ni. Memang tujuan asal untuk Ziqri pun.. sempena tahun tiger tuh..

Tadi masa balik semula ke gelang patah, singgah jap kedai perabot. Tu pun pasal mama suruh, sebab nampak tak kemas la pulak bila main taruk lam kotak rimau cenggitu jer. Sampai kedai terus tanya..

Itu rak serbaguna tiga pintu ada ka?
Ada.. mau ada pintu ka tadak..
Mau tadak pintu punya.. apa saiz u ada.. A4 punya tinggi ada ka..
Ada.. tapi lagi tinggi.. A4 campur lagi 3 inci..
Tepon mama.. Mama kata baper.. kalau murah beli jer.. So sambung balik.. Sebelum tu sempat jeling harga letak RM59.. haiyoo.. duit ada belen RM40 jer nih.. belasah jer la..

Baper kasi tokeii..
RM50
Lagi kurang
RM45
Paling-paling kurang baper leh kasi.. RM40 boleh ka?
Boleh la..

OK.. terus angkat masuk kereta saya aaa..
Settle problem.. Balik mama terus kemas. Nampak cantik gak.. Kira ok la..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ngan inaz tak suka la cenggini.. habis satu keter penuh ngan rak nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing dulu kat tepi rak nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus betul wira aku nih.. apa lagi perabot aku yang tak pernah dibawaknya.. setakat mesin basuh otomatik , peti sejuk, tv, emua dah rasa naik keter wira aku nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap pun mama kemaskan.. kan dah cantik lagi kiut.. tema rimau tuuu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap.. pi buat kerja dulu.. tu buku baru beli kat tesco tadi tu..



Enjoice...Sharing is power!!!