mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mee bandung. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mee bandung. Papar semua catatan

Isnin, 20 Julai 2015

Back to nature 2015 : Eating out @Mee Bandung, Medan Selera Yong Peng


Back to nature 2015 : Eating out @Mee Bandung, Medan Selera Yong Peng. Perghhh... Sebab jem yang amat tensen, langsung aku masuk ikut Yong Peng. Jem sama teruk ngan luar. Kebetulan nampak satu kawasan sebelah area dataran yong peng, langsung singgah. Lapo dah ni. Order makan. Memang slow, pasal tukang masak nya sorang aje. Banyak yang dah gerak tapi ntah kenapa aku saja ja tunggu nak makan jugak. Lagi pun jem masih leh tahan. Sekali masa nak bayo... jeng jeng jeng... RM44.80. Nak tahu aku makan apa? 1 mee goreng mamak, 1 nasi goreng kampung, 1 tom yam campur, 1 telur dadar, 2 nasi kosong, 2 milo ais, 2 milo panas, 1 limau suam, 2 teh ais. Perrghhh... Terbaeekkk!!!!

Sabtu, 4 Oktober 2014

Perisa Asli Mak Pon Muar


Perisa Asli Mak Pon Muar. Ni pun edisi agak lama. Masa gi Muar itu hari. Ntah bila dah lama dah ni. Masa nak balik. Tanya jugak. Apa yang special kat sini. Ada tempat beli something tak. So. Kami gi cari perencah. Dapat la gi mak pon. Ada perencah asam pedas, mee bandung, ikan bakar, rendang, mee rebus, soto, petis, dan mee siput. Leh tahan lama. Aku beli perencah ikan bakar. Sampai sekarang pun masih ada belen suku.