mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bukit merah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bukit merah. Papar semua catatan

Rabu, 8 Disember 2010

Asyraf : Pit Stop #2 : Bukit Merah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 Disember 2010
Masa : 2.00 petang
Tempat : R&R apa ntah.. aku selalu sebut bukit merah ja
Mood : Dah dekat dah

Dah dekat dah sebenarnya ngan SP. Tapi pasal biasalah kan.. paham paham ajer la kan.. singgah ajer la.. beli wafel dulu. sesambil nunggukan wafel siap, sempat lagi bagi makan ziqri encem dulu.. Dah siap tu, semua pakat nak makan la pulak.. Makan ajer la.. nanti kat SP makan lagi kan.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesampai ja parking memang full. Pusing dua kali.. Last last parking kat tempat lori.. Iqa dah melompat turun.. Habishhh.. muntah.. dah pening kepala la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Terbeliak mata adik nengok kakak dia muntah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa ni kakak. Kenapa muntah sini ha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom bergerak ke hentian rehat sana nun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nenek usap kepala iqa.. Siann

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bas tak cukup sifat pulak masuk parking sini.. dreber wajib berhelmet full face..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sedang menunggu wafel sambil memberi makan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa gi ambik wafel yang dah siap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yummy.. satu peanut satu cekelat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom gi makan jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku makan sanwic tuna ja.. belasah aje la

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 24 Disember 2009

Dari kampung ke kampung

 
Kejap jer masa berjalan. Sedar tak sedar dah sampai haul dah. Hari ni dah tiba masa untuk mula bergerak pulang ke Gelang Patah. Tapi tak jalan straight jugak la. Malam ni kami akan bermalam sekali lagi di Bangi. So, apa tunggu lagi, ayuh kita bergerak.

Perjalanan hari lancar. OK jer. Sepanjang perjalanan mendung berarak jer. Berenti jap kat gerai jagung kat sempadan Baling. Jagung dia best sikit. Tapau untuk makan dengan mak yang sekali nanti. Pastu dah tak berenti kat mana-mana lagi. Straight jer terus ke Hulu Bernam untuk makan. Memula ingat nak makan kat Bukit Merah, tapi tak jadi sebab Iqa suka makan soto jer. Kat sini tak best sangat. Kena masuk kawasan jawa jugak untuk makan soto yang best sikit.

Kat sini cam biasa makan kat warung pak tam. aku ambik yang lain sikit. Nama dia Nasi Lambaian Ayam. Kelako.. Nasi kandar rupanya. Tengah promosi. RM4.50. Lantak jer ler. Iqa ngan Inaz cam biasa. Soto. Yang best siap pau aiskrim lagi. Hahahaha..

Pastu terus straight ke rumah mak yang kat bangi. Malamnya kami semua kuar ke Ikea. Tu citer lain la, kan. Esoknya, pepagi lagi dah bangun, berkemas untuk meneruskan acara balik ke Gelang Patah. Makan nasik lemak. Takde apa sangat nak tulis pasal kami jalan straight jer. Berhenti di R&R Air Keroh untuk makan. Sesambil beli belacan. Lupa lak nak beli kat Baling. Yang bestnyer, beli cam dalam citer Ali Baba Bujang Lapok la pulak. Hehehehe.. Siap sorok-sorok tu. Kisahnya pasal gerai buah boleh juai buah sahaja. Aku order lain sikit.. Telur separuh masak sama roti bakar.. Kenyang lagi makan nasik lemak kat bangi tadi.

Last kali berenti jap kat Tol Senai. Iqa dah tak tahan nak membuang. Hehehe.. Selamat tiba ke Gelang Patah.. alhamdulillah..


Posted by Picasauploaded via picassa

Sabtu, 26 September 2009

Bergembira di Bukit Merah Lake Town Resort

All photos taken by mknace using D70s, videos taken using SE750i, compiled using Sony Vegas, uploaded to Youtube.com



Hari ni, Pak Yang ngan Mak Yang sibuk dok ajak pi Bukit Merah. Nak bawak semua anak-anak buah bergumbira kat sana. So, dari malam lagi dok bersiap dah. Prepare sandwich la, memacam la. Kemas baju n everything.

Sekali esoknya, plan asal nak kuar jam 9 pagi dah tergendala; pasai beg duit pakcik tak dijumpai. Mana hilang ni. Merata orang dok cari. Last-last, abah gak yang jumpa kat dalam keter pakcik. Ntah apa-apa la. Sendiri letak kat tempat barang, sendiri lupa. Kikikiki. Ni la barang kontroversi tu.



Pastu semua bergerak. Tiga keter jalan. Keter atuk ada atuk, nenek, pak ngah, mak ngah, adik batun, adam ngan aisyah. Keter pak yang ada pak yang, mak yang, abah, mama, iqa sama adik inaz. Keter pak cik ada pak cik, mak cik sama pak su. Pastu berenti jap kat lunas beli baju berenang iqa dan yang lain-lain.

Sampai sahaja kat bukit merah iqa la yang paling suka. Tapi yang tak best semua makanan kena sita kat pintu masuk. Tak besh la. Pastu cari tempat kosong. Lepak-lepak sambil bersiap kat situ.



Pastu abah gi simpan barang sama pak yang. Abah dok merepek pasal diaorang tak tunjuk cara-cara guna peti simpan barang. Dah kena telan RM2. Bukan abah sorang, berderet kena. Takpa, ada ubi ada batas kata abah. Pastu pak yang gi sewa pelampung. Tiga pelampung pak yang bawak. Sukanya iqa. Kami semua naik pelampung, pak yang sama atuk tolak.



Pastu atuk ajak gi main kat sini. Best tau. Iqa sama adik batun berenang kat sini la. Adik sama adam pun suka. Tengok la kami berenang kat sini.



Pastu atuk ajak kami semua gi main air pancut. Suka oooo.. Abah siap ajak kami main ketapi-ketapi. Siap ada orang lain join tu keretapi kami ni. Hehehehe.



Lepas tu abah ajak makan dulu. Berenti kejap. Nak tak nak kena la beli makanan kat dalam ni. Tak best nya. Iqa dah suka nak makan sandwich, tapi apa boleh buat kan. Pak yang beli laksa, nasi goreng sama ayam goreng. Makan ajer la.



Lepas makan, kami sambung balik. Kali ni atuk ajak gi mandi kat tempat ada ombak. Ada penyu, ada buaya. Pastu ada kapal besar. Iqa main tembak-tembak kat atas ni la. Iqa pun sibuk ajak semua gi main pasir kat tepi sana tu.











Sebelum keluar dari tempat mandi-mandi tu, kami asik bergambar jer. Apa la abah ni. Tapi Iqa suka gak amik gambo ramai-ramai ni.









Sebelum keluar dari situ ada la pulak badut kat tepi tu. Kami semua bergambar dengan badut tu. Pastu badut tu buat belon bagi kat kami sorang satu. Sukanya..





Sebelum balik pak ngah ajak kami semua main mainan yang ada kat sini dulu. Iqa main ketapi, pastu keter langgar. Pas habis kami pun bergerak keluar. Masalah dia masih ada sekeping lagi tiket. Pak yang cabar abah main roda 360, abah nak pergi dah tapi nenek tak kasi. Last-last abah kasi jer kat sorang budak suruh dia main.



Pastu kami berenti jap kat R&R Gunung Semanggol. Abah beli handyplast dulu pasal iqa ngan abah sama-sama cedera tadi. Iqa luka kat kaki masa iqa sibuk dok main bola tadi, abah lak luka siku pasal tergesel masa turun body surf tadi.





Pastu kami gi taiping. Mak yang sibuk nak gi makan yong tau fu tepeng. Sibuk nau. Masa lalu kat MRSM Tepeng, mak yang cakap kat iqa ni ler sekolah mak yang dulu. Nanti iqa masuk la sini. Pak yang kata iqa masuk la mrsm pak yang, mrsm pengkalan chepa. Mana satu iqa nak masuk ni. Abah ngan mama pun budak mrsm gak. Nanti la iqa pikir mrsm mana iqa nak masuk.

Lama gak kami pusing-pusing lam taman ni. Pastu baru atuk bawak gi tempat makan yong tau fu. Makan yong tau fu jer best. Yang lain tak best, tapi pasal lapar lantak ajer la. Abah dok bebel jer kat indon yang dok anto makanan tu. Apa la abah ni. Bengkerk sangat la kot. Pak cik ketawa jer pasal apa pun diorder semua lebih kurang jer. nasik goreng apa pun semua sama, takde rasa lak tu. Apa pun, makan ajer la. Dah makan kitaorang pun balik. Sempat singgah R&R lagi pastu.


Full Video