mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sekolah menengah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sekolah menengah. Papar semua catatan

Khamis, 11 Ogos 2016

PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) DG41 BAGI SEKOLAH RENDAH BIL.7/2016 DAN SEKOLAH MENENGAH BIL.4/2016

PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) DG41 BAGI SEKOLAH RENDAH BIL 5/2016

PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) DG41 BAGI SEKOLAH RENDAH BIL.7/2016 DAN SEKOLAH MENENGAH BIL.4/2016. Sukacita dimaklumkan bahawa PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) DG41 BAGI SEKOLAH RENDAH BIL.7/2016 DAN SEKOLAH MENENGAH BIL.4/2016 boleh dicapai melalui melalui url berikut :

https://egraduan.moe.gov.my/

Tarikh Penempatan : 15/08/2016
Tarikh Mula Semakan : 08/08/2016
Tarikh Tutup Semakan : 15/09/2016

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Jumaat, 26 Februari 2016

SEMAKAN PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN DG41 BAGI SEKOLAH MENENGAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA BIL.1/2016

SEMAKAN PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN DG41 BAGI SEKOLAH MENENGAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA BIL.1/2016 
SEMAKAN PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN DG41 BAGI SEKOLAH MENENGAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA BIL.1/2016

Sukacita dimaklumkan bahawa SEMAKAN PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN DG41 BAGI SEKOLAH MENENGAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA BIL.1/2016 boleh dicapai melalui Portal Rasmi KPM mulai 24/02/2016

Sila layari url berikut untuk membuat semakan : https://egraduan.moe.gov.my/

#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Isnin, 5 Januari 2015

SENARAI JUDUL BUKU TEKS TERBITAN BAHARU SEKOLAH RENDAH DAN SEKOLAH MENENGAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA KEGUNAAN TAHUN 2015

SENARAI JUDUL BUKU TEKS TERBITAN BAHARU SEKOLAH RENDAH DAN SEKOLAH MENENGAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA KEGUNAAN TAHUN 2015


Sila rujuk lampiran di url berikut : http://moe.gov.my/cms/upload_files/articlefile/2015/articlefile_file_003738.pdf

**Foto dikongsi dari http://www.omaq.org/

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 13 November 2012

Mesyuarat Pengoperasian Sekolah Baru

4 sekolah menengah on the way untuk tahun depan. 2 di JB, 1 masing masing di Kluang dan Batu Pahat. Mesyuarat dijalankan di SMK Bandar Uda Utama. Dah setel mesyuarat, sesi lawatan sekitar sekolah dijalankan. Hmmm... Banyak sejarah aku ngan SMK Bandar Uda Utama ni.









Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 20 Januari 2011

Taklimat Zoning Tingkatan 1 JB - Day 3

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah sampai ke zon terakhir. Alhamdulillah
Alhamdulillah. Setel semua zon. Sekarang tinggal nak murnikan balik ja. Apa pun terima kasih pada semua HEM sekolah sekolah daerah JB yang turut sama membantu dalam mengenalpasti zoning untuk sekolah sekolah menengah daerah Johor Bahru.

Semalam sesi dimulakan dengan zoning kawasan gelang patah. Kawasan sendiri senang sikit. Tahu la lebih kurang. Lokasi di SK Tiram Duku. Kawasan paling sejuk antara semua pasal kawasannya sangat luas dengan bilangan sekolah yang dapat menampung dengan cukup untuk penduduk gelang patah. Ada yang dah kurang sangat dah pun. Yang best.. aku lupa pasal nak amik gambo. Adohh.. apa kes nih. Dah sampai masa bos dah nak tutup baru teringat pasal kamera lam beg yang tersimpan kemas. Dapat la dua snap..

Selesai sesi di gelang patah mula bergerak balik ke kawasan tampoi. Ni pun agak panas. Kawasan tumpuan. Lokasi di SK Kampung Pasir. Menarik jugak kat sini. Alhamdulillah semua selesai. Tentatif macam biasa. Zoning and then taklimat sistem. Permintaan dan penambahbaikan pun dah kurang pasal kebanyakan permintaan sebelum dah hampir cover habis. Setel>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Tiram Duku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Tiram Duku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

Enjoice...Sharing is power!!!

Taklimat Zoning Tingkatan 1 JB - Day 2

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari kedua ni sesi petang ja
Hari kedua ni memang buat satu sesi ja sebelah petang, sebab; pagi ni memang banyak meeting lain yang memaksa banyak pegawai keluar, termasuk la yang aku buat taklimat guru data tu kan. Habis ja sesi kat bukit indah terus bergerak ke Ayer Molek. Apa yang best pasal ayer molek ni ialah.. sekolah memang dah nampak; tapi mana pintu masuk dia.. Kawasan paling strategik di tengah tengah bandar jb ni.. Aku pun tawaf sekali jugak sebelum dapat masuk. hehehe..

Zoning kawasan ni tak susah sangat pasal kebanyakan sekolah di area ni sekolah kawalan. Kawasan pun dah nama tengah bandar, taman taman pun dah kurang, tengah naik pesat area skudai sana nu. Cam biasa, bincang zoning; pastu taklimat sistem. Setel day 2. Sampai rumah memang aku terus down.. Penat weeiii>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

Enjoice...Sharing is power!!!

Taklimat Zoning Tingkatan 1 JB - Day 1

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari pertama Taklimat Zoning
Isnin lepas merupakan hari pertama buat kita habiskan zon panas dulu. Zon panas membawa erti kawasan yang memang pack dan produktif. Bebudak ramai dan pilihan sekolah banyak. Boleh tahan jugak la hari ni.

Paginya kami berada di zon skudai. Tempatnya SK Seri Perling 2. Wow.. Memang agak mengelirukan. Tambahan dengan traffik light yang dah takde kat Perling lagi ( semua kena wat u-turn yang memang agak jauh kan ) memang agak menyukarkan untuk diletakkan zoning tu. Tapi semua berjalan lancar. Lepas tu aku kena brief serba sikit pasal sistem penempatan yang tengah dibangunkan oleh PPD.

Sebelah petangnya pulak ke SK Taman Universiti 4. Besar jugak sekolah ni. Sekolah-sekolah area ni pun memang sukar untuk ditempatkan. Bayangkan SK Taman U aja ada 4, SMK ada 2. Tapi alhamdulillah.. semua setel untuk 2 zon panas ni.



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2
©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4
©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 17 Disember 2010

Sistem semakan online Penempatan Kluster Kecemerlangan Pendidikan/Sekolah Kawalan/KRK/KAA sekolah menengah daerah Johor Bahru 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah setel jugak akhirnya sistem ni.. yihuuu
Perghhh!!! Memang berasap tul buat sistem nih. Satunya pasal tempoh masa yang sangat singkat, bagi aku la. Aku buat enjin nih satu hari, yakni semalam. Hani ni nunggukan data raw dari unit sekolah untuk diimport masuk ke table yang dah sedia aku buat. Yang berasap pasal semua dah menuding ke aku.. Hahahaha.. tak pernah lagi dapat perasaan cenggini. Ye lah kan. Ibu bapa mana yang tak eager nak tau pasal penempatan anak depa untuk tahun depan kan. Masalah aku, data perlu dimurnikan dulu berkali-kali, bukannya apa; nanti dah naik ada data bengong la pulak. haaa.. sapa nak menjawab kan. Tu yang berasap tu. Tengah dok teliti data satu satu, ada ajer parent yang call tanya pasal semak online. Tak kisah la, yang penting dah setel kan. Harap-harap sistem ok hendaknya.

Yang tambah berasap lagi, masa dah setel murnikan data dah jam 4.30 petang. Walau aku memang berhasrat nak balik lambat hari ni; tapi line internet lak bengong kat opis. Bengkerk tul. Dari nak balik lambat terus aku punch out, terus penut sampai rumah. Sampai mama pun tanya, ni balik pukul baper nih? Dah aku pecut. Memang la sampai awal. Biasanya memang aku bawak dengan lemah gemalai, mengharung jem kat jb untuk pulang. Hahaha.. Alhamdulillah. Semua jalan lancar. Walau ada sikit masalah pada awalnya masa import data tu. Lam kul 6 aku dah setel bab data. Pastu nengok part berjaya tu cam tak best. Ubah sikit design. Setel. Terus haplod ke internet. Semoga sistem ini akan dapat membantu ibu bapa menyemak keputusan dengan cepat. InsyaAllah.

url sistem --> http://jbdat.ppdjb.edu.my/semakrk

Kepada ibu bapa di daerah JB atau yang memohon sekolah-sekolah khas ni.. Anda dah pun boleh menyemak keputusan penempatan bila-bila masa sahaja..


Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 4 Julai 2009

Pertandingan Koir Sekolah Menengah peringkat Kebangsaan 2009 - Selamat berjumpa lagi



Selamat jalan pada semua. Ada jodoh bertemu lagi.

Hari pertama
Hari pertandingan
Majlis penutup
Kontijen