mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Actionscript 2.0. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Actionscript 2.0. Papar semua catatan

Khamis, 25 September 2014

Heat Map using Flash CS6 Actionscript 2.0


Heat Map using Flash CS6 Actionscript 2.0. Macam yang aku cerita. Aku blank dalam seminggu dua ni. Samada nak pakai javascript atau flash. Pasal dah terbiasa ngan flash aku pilih flash. Dapat ja flash CS6 aku terus mula buat. Stuck. Last aku guna flash adalah CS2. Punya la jauh dia nyer version. Actionscript 3.0 memang jauh berbeza ngan Actionscript 2.0. Blank 2 hari. Semalam. Tetiba dapat jumpa jalan Actionscript 2.0 balik. Gamaknya gopoh sangat nak siap, langsung dah salah pilih fail pemula.

OK. Setel bab tu. Masalah kedua. Kaedah nak buat heat map. First. Timeline in movie. Failure. Terlalu banyak movie menyebabkan actionscript tak dapat nak baca sehingga 3 lapis timeline movie in movie. Second. Try on selapis timeline. Failure jugak. Sebab map masing masing daerah so camner nak kaler ikut timeline. And lastly. 1 lapis 1 timeline Color changing object by query. Success. Setel part one. Sampai Iori pun dah keluar dok atas laptop ngan api biru dah menyala nyala di tangan dia. Hehehehe. Now... ready to move on baca data dari txt fail pulak. Semoga dipermudah. InsyaAllah.