mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kampung duyong. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kampung duyong. Papar semua catatan

Jumaat, 19 Jun 2015

Eating out @Asam Pedas Kak Su, Kampung Duyong, Melaka


Eating out @Asam Pedas Kak Su, Kampung Duyong, Melaka. Memang dah lama nak singgah sini, cuma tak berkesempatan. Kali ni. Memang dah aim. Kedainya sebelah tepi jalan aje. Dari bandar hilir/muar ke bukit katil. Orang sentiasa ramai. Masuk. Order. Banyak yang dah abis. Maklumlah. Dah jam 3 petang. Dia punya Asam Pedas boleh tahan. Ada bakar bakar lagi. Ada ayam, ikan, kerang yang dibakar fresh. Nak cuba coconut shake pun dah abis. Takde rezeki. Kena RM28 untuk semua yang kami makan. Quite cheap. Keliling, termasuk dia sendiri, ada bertabur homestay. Plan untuk next getaway lah gini.

Jalan jalan melaka @Perigi Hang Tuah


Jalan jalan melaka @Perigi Hang Tuah. Sebelum balik sempat singgah Perigi Hang Tuah kat Kampung Duyong. Best kat sini. Kebudaks suka dok menimba air perigi. Layankan aje ler. Masih free dan tak berbayar. Kecuali. Kalau nak masuk rumah tradisi yang ada kat situ. Gerai jualan jugak banyak kat sini.