mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label access point. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label access point. Papar semua catatan

Khamis, 11 Mac 2010

Penggabungan projek rangkaian fiber + wifi YB

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPasal banyak sangat problem, terutama blok bengkel yang selalu kekadang dapat, kekadang tak. Maka dengan rasminya; hari ini aku menggabungkan projek wifi yang aku pow dari YB tahun lepas dengan projek KPM nih.. So 4 AP yang aku sambung secara bridging selama ni dengan rasminya menjadi AP kekal di 4 lokasi berbeza.. Yang pertama tetap akan berada kat pusat akses untuk cover seluruh blok A + KPM nyer depan bilik guru, so ada 2 AP untuk cover blok utama sekolah ni. AP yang kedua akan sambung direct ngan line kat pendidikan khas yang aku tarukkan switch. So yang ini untuk cover seluruh blok B dan blok bengkel kat belakang tu. Yang ketiga letaknya kat prasekolah. Khas cover pra jer tau. Pasni semua bebudak pra leh bawak ipad. hahaha.. dan yang last untuk blok C dan padang.. Letaknya kat dalam bilik mesyuarat. Senang usop nak daftar sukan tengah padang nanti. hahaha.. So.. sekolah aku dah fully assessible.. hoyeee... Test tadi pun ok la.. tapi yang paling aku tensen, kat sini selalu kena kilat la.. tu jer yang pobemkan kepala hotak aku sekarang nih..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kat pusat akses.. sambung terus jer.. tapi kena setting balik. tukau dari bridging mode ke AP mode semata.. dah ada fiber, wat per nak bridge lagi kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kpm punya, depan bilik guru, sebijik lagi depan perpustakaan. Plan aku untuk rangkaian ni memang semua bilik khas dapat wired.. AP ni just nak cover luar jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni lam bilik pendidikan khas.. satu point jer. so + switch, sambungkan AP.. dapat sampai belakang.. hoyeee...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah dok pikir camner nak kemaskan sikit wayar-wayar terjuntai tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Plug pun kena share.. hahahaha.. takpe la.. janji rock..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah settle 2 bilik.. esok aku nak belasah lagi dua bilik.. yaaa.. pra dan bilik mesyuarat..



Enjoice...Sharing is power!!!