mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bersama. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bersama. Papar semua catatan

Ahad, 30 Ogos 2015

#UlangSejarah Bersama 1Malaysia

#UlangSejarah Bersama 1Malaysia


Malaysia kita penuh dengan detik dan sejarah bermakna dari zaman sebelum merdeka sehingga hari ini. Sempena 58 tahun merdeka serta sambutan Hari Malaysia, 1Malaysia mengajak anda mengulang semula sejarah kita melalui foto dan dengan interpretasi anda sendiri. Reka semula detik-detik bersejarah dari katalog foto di bawah dan kongsikan bersama kami menggunakan hashtag #UlangSejarah.

Layari laman sesawang http://1malaysia.com.my/special/ulangsejarah untuk keterangan lanjut.

Cara penyertaan amat mudah:
  1. Kunjungi 1malaysia.com.my/special/ulangsejarah
  2. Pilih foto dari katalog #UlangSejarah yang anda gemari.
  3. Reka semula foto tersebut dengan kreativiti dan imaginasi anda.
  4. Muat naik ke Instagram, Twitter atau Facebook anda dengan menggunakan hashtag #UlangSejarah (sila tetapkan privasi foto anda kepada "Public")

Anda boleh memuat naik seberapa banyak gambar berdasarkan 25 foto di dalam katalog #UlangSejarah tanpa had! Kami mengalu-alukan penyertaan dari anda, tentu amat menarik dan kreatif!

Jangan lupa kunjungi #UlangSejarah! 1malaysia.com.my/special/ulangsejarah

Terima kasih

Admin



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 30 Jun 2015

Majlis Iftar bersama TKPPM Profesionalisme Keguruan sempena Program Ihya' Ramadan KPM Tahun 1436H/2015M


Majlis Iftar bersama TKPPM Profesionalisme Keguruan sempena Program Ihya' Ramadan KPM Tahun 1436H/2015M. Semalam ke Tampok, Benut. SMA Bugisiah to be exact. Ada program bersama Yang berbahagia Dato' Dr Amin bin Senin di SABK ini. A bit late jugak aku tiba. Around 6.30 pm. Memang jalan luar jangka. Tak jam, follow kereta slow. Tak follow kereta slow, jam. Dugaan tu.

Alhamdulillah. Tiba dengan selamat ke sini. Yang dirai pun belum tiba. Sampai waktu berbuka baru tiba. Betullah kata en. Kamarudin hari tu. Macam macam boleh berlaku. Samada kita bersedia dengan langkah kontigensi lain atau tak. Alhamdulillah. Semua berjalan lancar. Pengisian dijalankan dengan baik.

Dato' Dr bersama dengan pelajar sehingga selesai majlis. Siap ada majlis bergambar bersama keseluruhan pelajar. Tahniah pada pengurusan sekolah. Bukan senang nak dapat peluang macam ni, dan sekolah berjaya mengambil peluang yang terbuka. Selesai semua, terus bergerak pulang. Around 12.30 am jugak baru tiba. Perghhh.. Boleh tahan ni. Esok ke Pengerang pula.

Ahad, 28 Jun 2015

Perbincangan JK Majlis Iftar bersama TKPPM


Perbincangan JK Majlis Iftar bersama TKPPM. Sedikit perbincangan pagi tadi. Berkenaan majlis yang akan berlangsung pada esok harinya. Tahniah pada PPD Pontian yang terpilih. Semoga semuanya berjalan lancar hendaknya.

Sabtu, 17 Januari 2015

Kuiz Selfie bersama pemimpin Johor


Kuiz Selfie bersama pemimpin Johor

Ayuh anak johor semarakkan semangat kepimpinan anda dengan BERSELFIE SECARA KREATIF bersama pemimpin-pemimpin Johor kesayangan anda!

Penyertaan dengan selfie dan keterangan gambar terbaik akan dipilih sebagai pemenang dan berpeluang memenangi HADIAH MISTERI serta akan disiarkan dalam Majalah JAUHAR!!

Syarat Penyertaan;
WARGANEGARA MALAYSIA

*Hantar penyertaan anda ke emel rasmi : johorjauhar@gmail.com
beserta nama, alamat, no tel, dan emel sebelum 30 JANUARI 2015.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 31 Disember 2014

Sesi bermandi manda Fiqri bersama cik Sidah


Sesi bermandi manda Fiqri bersama cik Sidah. Suka la tu mandi manda yer. Yang dia marah... kacau tidur dia. Layannzzz....

Ahad, 12 Oktober 2014

Mesyuarat Tindakan susulan berkaitan Ketidakpadanan Opsyen Guru di Bawah NBOS KPM bersama JPN Johor 2014


Mesyuarat Tindakan susulan berkaitan Ketidakpadanan Opsyen Guru di Bawah NBOS KPM bersama JPN Johor 2014. Foto-foto sekitar mesyuarat siang tadi bertempat di STAR1, Johor Bahru.

Sabtu, 1 Mac 2014

Nestle janji sihat bersama keluarga anda

Nestle janji sihat bersama keluarga anda. Sempena promosi lebih kebaikan dan nilai ni, nestle siap buat pledge page untuk janji sihat ni. Setakat yang aku buat, aku adalah orang ke 978! Ekekeke... Leh ikut url ni untuk join ...

http://ww2.nestle.com.my/promosilebih/JanjiSihat.aspx



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 3 Januari 2014

Solat Jumaat bersama di kariah masing-masing


Solat Jumaat bersama di kariah masing-masing. Alhamdulillah. Minggu depan nak bawak Ziqri sekali. Minggu ni dia masih tak nak pergi. Slow slow. Tahniah Johor. Sekurang-kurangnya lepas ni, tanggungjawab balik ke bapa. Ruang dah terbuka, buat tak buat ajer lah kan.

Khamis, 26 Disember 2013

Verangan bersama kebudaks

Verangan bersama kebudaks. Kamen rider savvy datang lagi. Si kakak jadi mastermind. Haru biru rumah. Lompat sana. Lompat sini. Segala power kuar. Siap note lagi tu. Mama berangin aje.




Sent from Samsung Mobile

Rabu, 25 Disember 2013

Majlis pertunangan along - Sesi posing posing bersama ahli keluarga

Majlis pertunangan along. Sesi posing posing bersama ahli keluarga. Layan ajer la yea

Isnin, 19 Ogos 2013

Sehari bersama Savvy


Sehari bersama Savvy. Hari ni start naik kije balik. Selepas aku cuti panjang, bukan pasal bercuti; tapi dicutikan. Kes kaki bengkak itu hari. Rasa masih cam lali lagi. Maybe kesan ubat ituhari tak hilang lagi. Tapi, masih ok la untuk aku bawak keter. Bawak slow slow aje. Nak laju nak gi mana pun.

Yang bestnya pasal hari ni adalah, ini hari first, setelah lama cuti sekolah. So, nak tak nak; memang kena harung la satu keadaan traffik yang agak sesak kan. Nak buat la gu mana. Layan ajer la. Read on...

Khamis, 15 Ogos 2013

Dialog Prestasi Pendidikan negeri Johor bersama YAB Dato KPPM


Dialog Prestasi Pendidikan negeri Johor bersama YAB Dato KPPM. Akhirnya tiba hari yang dinanti nanti. 22 Julai, bertempat di PPD Kulai, seharian kami berada disini. Sebelah paginya Dato KPPM bersama pegawai, manakala sebelah petangnya bersama pengetua dan guru besar. Read on...

Rabu, 14 Ogos 2013

Pre-Council 3 Dialog Prestasi Pendidikan bersama YAB Dato KPPM


Pre-Council 3 Dialog Prestasi Pendidikan bersama YAB Dato KPPM. 21 Julai, hari Ahadnya, kami pakat sambung meeting lagi. Yang ni kira last preparation untuk pembentangan pada KPPM hari Isnin ni. Pasal Dashboard PPD la apa lagi kan. Read on...

Rabu, 7 Ogos 2013

Pre-Council 2 Dialog Prestasi Pendidikan bersama YAB Dato KPPM


Pre-Council 2 Dialog Prestasi Pendidikan bersama YAB Dato KPPM. 20 Julai, hari Sabtunya, kami pakat sambung meeting. Prepare untuk pembentangan pada KPPM hari Isnin ni. Pasal Dashboard PPD la apa lagi kan. Read on...

Ahad, 4 Ogos 2013

Pre-Council Dialog Prestasi Pendidikan bersama YAB Dato KPPM


Pre-Council Dialog Prestasi Pendidikan bersama YAB Dato KPPM. 16 Julai yang lepas, majlis ni dijalankan bertempat di PPD Kulai. Banyak input yang diperolehi melalui majlis pre-council ni. Pengetahuan makin bertambah pasal penggunaan dashboard dalam membantu sekolah. Read on...

Selasa, 28 Mei 2013

Pasar Malam Nusa Perintis bersama Balqis


Pasar Malam Nusa Perintis bersama Balqis. Lama aku tak bawak kebudak ni ke pasar malam. Kebetulan hari ni, balik ja dari Danga; sengaja belok ke taman nusa perintis. Sesekali bawak ke pasar malam. Dah lama pun tak gi bersama. Asyik pesan dari jauh ja. Jom kita...

Khamis, 23 Mei 2013

Edisi terlepas : Majlis Makan Malam bersama TPM di Seri Satria, Putrajaya


Edisi terlepas : Majlis Makan Malam bersama TPM di Seri Satria, Putrajaya. Ni memang entry lama. 9 Januari tuh. Bukannya fokus pada majlis makan malam tu, tapi behind the scene. Dari mula kami sampai ke sana, sampai la kami balik semula ke Johor. Yang part majlis tu dah masuk dah pun dedulu. Ahahaha... Yang ni saja masukkan lewat-lewat sikit.

Ahad, 23 Disember 2012

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Berikut merupakan foto foto semasa sesi perkenalan dengan semua ketua dan penolong ketua penggerak GM1M bagi setiap negeri. Sebelum balik semua ketua bersama pegawai bergambar kenangan terlebih dahulu...

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Ni dah lama. Cuma aku tak berkesempatan. So, sekarang dah ada masa, dapatla aku share balik yang berapa banyak aku tak sempat nak haplod dulu tu. Ni merupakan sesi pembentangan hasil daripada sesi bengkel petang sebelumnya. Alhamdulillah, semua berjalan lancar...

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free