mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kindergarten. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kindergarten. Papar semua catatan

Ahad, 28 November 2010

Gambar Foto Nuri Inaz - 4 tahun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler gambar bebudak nuri J4. Kelas adik inaz la ni. Gambar ni aku ambik masa ambik buku rekod adik itu hari. Keputusan adik kira ok lah jugak. Banyak slack sikit la. Teacher Yanie pun hairan jugak katanya. Masa dia interview ok, masa interviewer nuri datang adik blank, tak keluar sepatah kata pun. Adik takut ngan orang yang dia tak kenal agaknya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPastu aku ada tanya teacher pasal adik jatuh semalam kat tangga. Teacher cakap dia tak tahu pun. Ni yang susah ni. Adik memang takut sikit bila nak cakap dengan orang. Sampai nak gi tandas pun kekadang sampai nak kuar baru dia nak cakap. Tu yang banyak insiden ter'' jadi kat adik. Sampai yang kat tesco tu yang aku tak leh lupa tu.

Tak tahu lagi aku nak letak inaz kat tadika mana tahun depan. Masalah kat nuri, tahun depan adik masih kelas kat tingkat atas. Kaki adik memang tak berapa kuat. Jalan pun terbuai-buai. Tak tahu la. Dilemma jugak nak buat pilihan nih..

Ni ler gambar biasa untuk pelajar nuri setiap kali amik result akhir tahun. Tu lah kan. Sayang jugak nak tinggal nuri. Masalah dia cuma self confident ja. dan lagi satu kuat berangan. Dapat atasi dua masalah ni.. insyaAllah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 10 Mac 2010

Adik ter'cecin' lam kelas la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarEntri ni sebenarnya nak tulis semalam, tapi sebab terlalu penat dan tak tahan dengan selsema; terpaksa KIV dulu. Pagi tadi masa free kat sekolah pun ingat nak tulis jugak, bukan apa, semua gambo dah haplod. Tinggal nak tulih ja lagi. Blogger bengong lak ngan line schoolnet agaknya. Last-last kat rumah ajer la aku nulis.

Semalam masa sampai ke rumah nampak baju nuri adik. Tapi apasal berlain sangat. Sekali tanya adik, ropernyer dia terkencing lam kelas tadi. Kisahnya cikgu dia keluar jap. Dia takut nak kuar kelas pasal takde cikgu. Tahan nyer tahan.. Last-last..

Cikgu dia tukar bagi pakai baju lain. Hari ni pulang semua. Adik, adik.. Kakak dia pun pesan. Lain kali kuar cari cikgu lain, cakap nak gi tandas. OK yer dik..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang merah tu baju dia, yang kunin tu cikgu dia pakaikan sementara..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Petang ni hujan turun.. alhamdulillah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sejuk sikit petang ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ralit dok wat latihan lam zoom-a..



Enjoice...Sharing is power!!!