mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label perak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label perak. Papar semua catatan

Jumaat, 23 Disember 2016

Tasek Takong, Pengkalan Hulu, Perak


Tasek Takong, Pengkalan Hulu, Perak. Petangnya kami pakat pecah dua team. Aku ngan team kebudaks bersama paksu. Mama ngan all the adults ke sempadan. Apa lagi kalau bukan ke shopping spree lagi. Kekeke. Sampai ja kami terus the kebudaks meluru ke gelongsor lejen. Dari zaman aku kebudaks kot glongsor ni tersergam. Memang kukuh giler buatannya. Hahaha. 4 dekad dah kot aku dok mai tang sini. Hehehe. Setel gelongsor pakat nak ngetest alatan senaman kat situ. Pastu booth belon resakse bukak. Apa lagi. Aku tapau je untuk semua kebudaks yang ada. Layan sampai muntah gitu. Selesai semua pakat nak minum. Singgah kawasan kontena baharu depan dengan tasek takong ni. Layan air sama kuih muih la kami sebelum beransur pulang ke rumah. Yihaaa...

Jumaat, 3 Julai 2015

IKLAN JAWATAN KOSONG: GURU INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAM (IBDP)

IKLAN JAWATAN KOSONG:  GURU INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAM (IBDP)

Bidang :

a.  Matematik (SL) – di The Malay College Kuala Kangsar, Perak
b.  Biology – di Kolej Tunku Kurshiah, Enstek, N. Sembilan
c.  Visual Arts – di Kolej Tunku Kurshiah, Enstek, N.Sembilan


Syarat Lantikan :

1.  Ijazah Sarjana dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
2.  Kelulusan Ikhtisas pendidikan dari mana-mana institusi Pendidikan di Malaysia
3.  Sedang berkhidmat di Kementerian Pendidikan Malaysia.


SYARAT-SYARAT UMUM

A. TARAF JAWATAN

a)     Semua jawatan akan dilantik secara TETAP.

B. KEWARGANEGARAAN, UMUR DAN KEMAHIRAN

Calon-calon lantikan terus hendaklah warganegara Malaysia berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan tidak melebihi 45 tahun pada tarikh lantikan

Calon-calon hendaklah fasih Berbahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Mampu bekerja dengan pengawasan minimum serta proaktif dalam tugas yang diberikan

C. PERMOHONAN OLEH PEGAWAI SEDANG BERKHIDMAT

Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Kerajaan / Pihak Berkuasa Berkanun / Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan / Majikan dengan melampirkan salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan dan Kenyataan Perkhidmatan yang terkini dan lengkap.

D. PENAKLUKAN DI BAWAH SYARAT-SYARAT SKIM PERKHIDMATAN

Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan di atas adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuat kuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa.


CARA-CARA MEMOHON:

Resume yang telah lengkap diisi boleh dialamatkan kepada:-

PENGARAH
BAHAGIAN PENGURUSAN SEKOLAH BERASRAMA PENUH DAN SEKOLAH KECEMERLANGAN
ARAS 3, BLOK 2251, JALAN USAHAWAN 1
63000 CYBERJAYA, SELANGOR


TARIKH TUTUP PERMOHONAN:

26 Julai 2015


KEPUTUSAN :

Calon-calon yang berjaya ditapis sahaja akan dipanggil untuk ditemu duga. Permohonan yang tidak menerima apa-apa jawapan daripada pihak Bahagian Pengurusan Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan dalam tempoh enam (6) bulan daripada tarikh permohonan adalah dianggap tidak berjaya.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 18 Februari 2015

Pusat Latihan Guru Dalam Perkhidmatan Zon Tengah - a slight preview


Pusat Latihan Guru Dalam Perkhidmatan Zon Tengah - a slight preview. Yok layan picas.

Sabtu, 30 Ogos 2014

Singgah solat di Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar


Singgah solat di Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar. Lama tak singgah sini. Kali ni saja berenti sini. Asyik R&R ja. Apa kata sesekali kita singgah di masjid besar. Nak nak pulak masjid yang termasuk dalam salam sebuah masjid terindah di Malaysia ni. Dah lama rasanya aku tak singgah sini. Tapi aku rasa dewan sembahyang dia dah makin kecik. Maybe perasaan, ataupun dulu masa singgah dulu aku masih kecik. Agaknya la kan.

Khamis, 12 Disember 2013

Hentian sebelah simpang pulai arah selatan

Hentian sebelah simpang pulai arah selatan. cam biasa la. nasi ayam, laksa.

Isnin, 9 Disember 2013

Mengimbau sejarah lalu

Mengimbau sejarah lalu. Sambil sambil. Sempat pulak dok baca sejarah tasek takong. Tasik ni bekas tempat mandian gajah raja satu ketika dulu.

Melaksa jap

Melaksa jap. Sementara tunggu hujan. Lepak melaksa jap.

Buai la pulak

Buai la pulak

Isnin, 6 Mei 2013

KEPUTUSAN PENUH PILIHAN RAYA UMUM 2013 NEGERI PERAK





JUMLAH MENGIKUT KERUSI DUN NEGERI PERAK



BN         31 52.54  
PAS   5 8.47  
DAP  18 30.51  
PKR  5 8.47  
TOTAL 59 100.00


Angka di dalam kurungan [ ] adalah jumlah undi rosak, manakala nombor perpuluhan di sebelahnya adalah peratus keluar mengundi. HD adalah singkatan bagi Hilang Wang Deposit. Jumlah disebelah kanan pemenang adalah majoriti.

Ahad, 21 April 2013

PILIHAN RAYA UMUM KE13 SENARAI CALON PARLIMEN DAN DEWAN UNDANGAN NEGERI PERAK

PILIHAN RAYA UMUM KE13 SENARAI CALON PARLIMEN DAN DEWAN UNDANGAN NEGERI PERAK
PILIHAN RAYA UMUM KE13 
SENARAI CALON PARLIMEN DAN DEWAN UNDANGAN NEGERI PERAK

Berikut merupakan calon untuk Parlimen dan DUN negeri Perak bagi PRU13 ini. Senarai ini akan sentiasa dikemaskini bersama dengan senarai terkini dari Bernama.com. Untuk mengetahui pengumuman dan keputusan terkini, sentiasa bersama Dashboard PRU13 dari SPR.

Parlimen : 24
Dewan Undangan Negeri : 59

Khamis, 8 November 2012

Limau Bali tambun

Sekali masa nak kuar dari hotel, aku nyer gear auto bengong... Sib baik ada dua gear. Tawakkal jer tolak gear manual keluar dari hotel. Gps pun main tekan jer. Sekali ditakdirkan aku leh sampai gerai ni. Terbaeekkk!!!! Lam kepala aku dah kosong dah pun. Janji sampai rumah jer.

So, terus beli. Tokei dia mualaf. Baik. Banyak berkomunikasi. Hantar sampai keter. Limau dia pun ok. Terbaeekkk!!!!

Ps : aku start keter balik, gear auto aku dah ok semula. Dapat berfungsi. Weird. Tadi langsung jam! Memang aku mushkil abis nih...










Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 5

Setel semua. Rumusan, ikut cara melapor cam selangor dan johor. Sistem macam johor akan diintegrate supaya semua bahagian terlibat dapat lihat secara terus. Terbaeekkk!!!!






Rabu, 7 November 2012

Sarap dulu yok

Jom... As always




Melantak kerisauan

Nasi lemak ayam kampung malam ni. Nice? So so la bagi aku. Makan pun tak lalu. Sesaja ja. Balik hampir jam 1 pagi. Tu pun tokleh tido lagi. Nasib nasib.








Really reaaally worried

Seriuously, bila pilus called dari kelantan maklumkan pasal tak nampak flyer gm1m, diikuti pulak ngan husmira pasal aktiviti tpm di booth; cukup untuk membuatkan aku tak senang duduk. Ditambah ngan team Johor yang masih lum sampai tu, menyebabkan aku laaaagi risau. Kadang kadang aku rasa marah ngan sikap terlalu tak boleh gagal yang Tuhan dah bagi pada aku ni. Aku tokleh senang duduk dengar cerita cerita gini. Aku nak booth gm1m mesti perfect, waima perancangan atau peralatan. Semoga semua dapat berjalan lancar hari khamis ni..



Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 4

Malam ni aku ngan zaki kena bentang, pasal amalan terbaik negeri. So, part aku, aku terus tunjukkan berkenaan utiliti semak ralat johor dan sppj. Alhamdulillah, idea diterima baik.



Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 3

Lebih kepada pembentangan berkaitan perjawatan dari BPSM.

Interesting fact #1 : diaorang tak caya aku orang baling.

Interesting fact #2 : razak tu orang baling jugak. Dok belakang hotel bayu. Kakaka. Bengong tul aku, tu la pasal, jarang balik kampung sampai sekampung pun tak kenal. Yang best aku cam pernah nampak dia lam fb kampung pokok sena, cuma sebab aku ni short term memory, lupa nak tanya setiap kali berpeluang jumpa..



Lunch at polo cafe

Kari lagi. Walau aku ni penggemar kari, aku tak tau apasal, makin tak berselera aku ngan kari dia. Tak tau la. Maybe sebab pagi petang siang malam, semua ditibainya kari. Aiiiyyooo, ada kaitan ngan wanggei ka ni..




Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 2

Sesi diteruskan dengan pelaporan dari bahagian bahagian di KPM.




Jengjalan jap masa minum pagi

Minum, borak borak, nak gi tandas. A bit tak terurus, dan yang paling best, no water maaa... How come. Better naik bilik, bukannya jauh pun, n orang pun tak ramai. Sambil berjalan, sambil snap, like always.