mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Taman bukit indah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Taman bukit indah. Papar semua catatan

Sabtu, 31 Oktober 2015

Pertandingan Mewarna Hari Terbuka Loji Indah Water Konsortium, Taman Bukit Indah 2015


Pertandingan Mewarna Hari Terbuka Loji Indah Water Konsortium, Taman Bukit Indah 2015. Semalam cikgu norain whatsapp. Hari ni kumpul kat sekolah. Kalau boleh iqa turut serta, bawak sekali. On aje. So. Kumpul. Gi bertanding. Iqa dapat nombor satu tahap dua. Adik inaz gabra sikit. Pasal masa dah nak abis iqa kata dia kaler je suka hati. Abis dia nyer lukisan. Sian adik inaz.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Persiapan lebaran


Persiapan lebaran. 28 Julai ituhari, baru la dapat kami bergerak ke serata tempat untuk melengkapkan persiapan aidilfitri tahun ni. Banyak tempat kami jelajah. Dari bukit indah untuk cari kasut iqa dan adik inaz, sampai la ke ulu pulai cari kuih raya... read on...

Rabu, 2 Mac 2011

Jom ronda-ronda - Bukit Indah

Klik untuk gambar yang lebih besar
Taman rekreasi di bulatan pesiaran indah
Petang ahad lepas, kami semua pakat pi Bukit Indah. Bukannya apa, mama dah terkenan ngan jengjalan cari makan pagi tadi. Donut Big Apple la apa lagi. So, kuar la pi Jusco Bukit Indah dulu. Sampai ja terus gi Big Apple. Bungkus, sekali si iqa la pulak nak makan situ. OK, belasah ja setakat mana dia termampu.

Masa nak kuar aku teringat pasal buah berangan nih. Saja nak kasi bebudak ni rasa buah berangan. Beli la 100g kot. Lam RM6. Perghhh.. kalau zaman aku sekolah dulu, siap boleh makan buah berangan tu masa rehat. La ni, harga dia boleh melambung gila.. Ka, pasai aku dok baling yang memang harga barang tersangat la murahnya kot.

Pastu target aku, pi lepak kat taman di bulatan indah tu. Hepi kat situ. Ziqri berjalan tanpa sekatan lagi. Menonong ja. Enjoy beb. Yang best, siap berkelah donut, berangan dan ubi lagi kat situ. Hehehe.. orang lain berjogging.. kami berkelah>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita ronda

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
wa... iqa la pulak jadi tukang pilih donut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apasal saya kena jel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah makin ramai beratur

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kasi tunjuk dia punya signboard

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok mulut iqa tuh.. penuh ngan cokelet

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sesi beli ubi ngan berangan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu tempat bakar ubi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah beli berangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nampak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka la pulak si adik nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak taman la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri ngan iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu meronta pasal nak main sendiri tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok.. dah sampai mana dah bebudak tu melilau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah sampai rumah dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la benda yang brader tadi kasi untuk kopek berangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap tulis cina tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
demo dari iqa


Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 16 September 2010

Inaz bershopping di Tesco

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 16 September 2010
Masa : 6.45 petang
Tempat : Rumah den
Mood : Dah boleh agak dah apa yang adik beli

Adik inaz dah balik dari berbelanja kat Tesco. Tadi atuk, nenek ngan adik inaz kuar berbelanja kat tesco bukit indah. Kami yang lain tak kuar. Lepak ja kat rumah. Adik bawak dua bungkus plastik. Dah tau apa yang dia beli. Mesti ada coke, jajan rota ngan sticker princess. Dijamin oleh lever brothers. Hehehehe.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Beli kacang shandong la pulak.. ni lain sikit.. biasa kacang biasa ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam biasa lepas beli sticker mesti tampal merata

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni nak tampal kat beg kakak dia la nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak boleh ka abah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh.. tampal aja la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 22 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : Giant Bukit Indah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi ni masa dok selak-selak paper, sekali nampak la pulak susu dutch lady 4,5,6 murah. RM18 jer.. Wahh.. Ini sudah boleh borong nih. Dan memang bebudak ni lebih minum susu dari makan nasi. Sebulan sorang 3 bungkus pek 1kg tau. Pagi petang siang malam dok menggonggong botol susu jer kejermya.

Sempat dok borak lagi tu ngan mama, nak pergi giant mana. Mulanya ingatkan nak pergi giant pulai utama, yang dekat taman u tu; sekali mama cadang kita pergi giant bukit indah jer la. Pasal asyik dok nengok jer dari tesco nun. Masuknya tak pernah pun. So, bermula la cerita kitaorang menyerbu ke giant bukit indah..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel sumer.. jom kita bertolak.. tu pun iqa ngan adik sempat gaduh lagi nak duduk mana.. pening-pening

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. nampak la pulak bukti inaz tak posa.. jeng jeng jeng.. botol susu bertutup kuning

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai pun giant nih. Cam biasa.. aku pilih parking berbumbung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebelah kanan pintu ada kedai juai keter. Ada savvy tu kat showroom sebelah dalam

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebelah kiri lak ada kedai wat kunci sama restoren.. hmmm... kalau bulan tak posa boleh test nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi gi nengok result pertandingan lukis poster hari raya.. iqa memang suka nengok hasil kerja seni nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kategori bebudak cam iqa.. yang tadi tu bebudak tahap dua

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak jap lepas habis berbelanja.. Kalau ikut kat lam paper had 3 pek setiap orang.. Last-last, pasal boleh bayar kat dalam.. kami dah beli 9 pek.. alang-alang..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak jap sementara kakak-kakak main kat taman permainan pree kat belakang nu ha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri ngan mama.. ni dah terbangun tido sebab bising sangat. Tadi masa dengan aku bantai tido jer nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amboih amboih amboih.. sukanya dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka la tu.. tadi asyik nangis jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bersama hasil beli belah bulanan kali ini. Nampak macam banyak.. tapi kami belanja sekali jer sebulan. tu yang nampak cam tak reti-reti nak berenti tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang dah makin ramai. Dah petang la katakan. Kami sampai sebelah pagi tadi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada pameran buku tadi banyak buku cina.. Sian iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa dengan inaz tak ingat dunia dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Wahhh.. dah main panjat-panjat tangga dah ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama check balik list takut-takut ada yang terdouble keyin..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ini yang dimainnya.. astargfirullah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cubaan mengambil gambar sendiri asyik berakhir dengan kekecewaan jer.. ni ler yang paling baik aku dapat ambik.. idung pun idung la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai time makan.. tu pasal chubby leh tahan tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu yang iqa nak main sangat tu.. kereta depan restoren tu ha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kita tengok tesco la pulak.. asyik dok nengok giant jer kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Last sebelum balik rumah.. ni sementara mama beli susu nan1 untuk ziqri.. itik pun jadi laa..

Enjoice...Sharing is power!!!