mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label rumah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label rumah. Papar semua catatan

Ahad, 7 Oktober 2012

New Living Room 29/9 updated

Marilah mari. Kita mengecat... Habiskan mengecat satu rumah kita... Hahaha... Kalau boleh nyanyi ikut irama mari mengundi tu...

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
dalam dah hampir selesai

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
tengah sibuk ropernyer

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
tekun mengecat

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
sealer on the go

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
jom mengecat jom



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 22 September 2012

Moh ke rumah terbuka

Dah setel bab rumah, baru boleh beraya. Yihuuu... Jom raya puasa 6 yok!!!

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
dah sampai... jom serbu

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
ada ala ala siti masa dia kahwin tak, lambai dari balkoni hehehe

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
seronoknya makan

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
menu giler aku petang nih, mihun soto kambing bakar

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
tak cukup lagi tu, siap ditambahkan sate

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
makan jangan tak makan

mknace unlimited™ | Moh ke rumah terbuka
cun giler rumah



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 4 Ogos 2012

Lantai .. coming right up

mknace unlimited™ | bikin lantai rumah

Lantai... dah mula masukkan tanah + simen... Nampak dah makin laju dah progress rumah nih...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | bikin lantai rumah

mknace unlimited™ | bikin lantai rumah

mknace unlimited™ | bikin lantai rumah

mknace unlimited™ | bikin lantai rumah

mknace unlimited™ | bikin lantai rumah


Selasa, 27 Disember 2011

Baru dapat cuci



Baru ada sikit masa untuk cuci kereta ni. Dah berselut dah. Lum masuk simen yang dah melekat titik titik kat cermin depan. Dah la baru beli wiper baru, mesti la clearkan dulu masalah ni.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 6 Disember 2011

Seharian di rumah



Hari ni memang tak ke mana. Enjoy layan movie jer kat rumah. Mama kuar sama mak ngah, atuk dan nenek gi sempadan. Sesaja gi bebas cukai. Hasil dia pinggan mangkuk, cekelat sama dua balang beso jeruk, anggur sama bidara.

Sebelah petang gi kroh lagi, nak main kat playground. Sekali sampai gunung inas, hujan mencurah. Tawaf satu taman dalam keter jer la.

Balik rumah, hujan dah berenti. Langsung kebudak ninolong atuk nenek dia berkebun. Sekali ziqri turun, terus berlari masuk bendang. Habissshhh...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 5 Disember 2011

Mak Yang dah balik



Mak Yang dah balik bangi petang ni. Drive safe. Nanti Sabtu kita lak nyusul ke Bangi...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Rabu, 26 Ogos 2009

Mari menjahit langsir



Banyak gak yang tanya, apasal cepat sangat mengecat rumah? Ni tambah satu lagi. Meh kita jahir langsir raya la pulak. Mama dari pagi sibuk dok menjahit langsir. Mana leh jadi kan. Asik dok ngecat dinding jer. Langsir pun kena la jugak jalan kan. Kenapa cepat sangat kitaorang buat preparation raya ni. Sapa leh jawab. Cepat, cepat... Jawapan simple jer..

Sebab sekarang ni cuti sekolah la. Pas ni mana ada masa dah nak wat preparation. Kalau boleh pun lepas balik sekolah jer ler kan. Tengok bahagian sisi ni dah siap dah. Tinggal nak tarik masking tape jer. Kengkonon semua blok angin tu nak cat putih. Last-last, dalam jer warna putih. OK gak kan.



Adik sibuk gak ngan Iqa. Ke hulu ke hilir. Tapi yang diaorang buat adalah, selain dok memantau progress; mereka juga berjaya menambahkan kerja-kerja pembersihan selepas itu. Betul tak dik?



ps : Bila masa aku nak baca untuk PTK esok ni, LOL?


Foto Montaj


Selasa, 25 Ogos 2009

Mari mengecat rumah kita.



Pagi ni mama ajak kuar. Alang-alang cuti kan. So jalan la kitaorang gi mencari kedai cat. Last-last kat Tun Aminah jer. Beli cat colourland kaler hijau kebiruan. Sebelum balik singgah taman u hanto jahit tepi sebelum singgah kat umah di pulai perdana hantar pinggan mangkuk dan ambik balik cangkul.

Sampai jer rumah terus mula kerja mengecat. Tolak semua ke tengah. Mula mengecat. Bila la nak siap ni kan..


Foto Montaj