mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jelajah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jelajah. Papar semua catatan

Selasa, 13 November 2012

Jelajah GIS SKM SK Pendas Laut

Habis meeting, terus gerak ke pendas laut. Nak buat testing pembacaan koordinat guna garmin untuk dibandingkan dengan google maps. Alhamdulillah. Test pembacaan dia dua sekolah. Dedua sama dengan google maps. So, kita akan buat pemverifikasian guna google maps sepenuhnya.

ps : jangan tak caya ini kat jb yer...









Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 10 Oktober 2010

Kembara remote Ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 Oktober 2010
Masa : 6.55 petang
Tempat : Rumah
Mood : Apa ni??

Petang ni saya jumpa benda baru. Bendanya kaler hitam. Ada butang kaler-kaler. Apa agaknya ntah. selalu nengok kakak ngah tekan-tekan. Abah pun selalu jugak tekan-tekan. Tapi bila diaorang tekan, dia tunjuk kat tv. Pastu tv pun ubah. Kalau kakak ngah tekan, lepas tu mesti dengar lagu-lagu. Abah tekan tv jadi bising. Pelik la saya..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak jadi apa-apa pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tekan pun takde pape pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Letak cenggini pun tak jadi apa jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Eisshh.. susah tul la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gigit pun tak jadi apa apa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok belakang ada apa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apasal kakak ngah wat senang ja

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 24 April 2010

Jelajah Misti & Komuniti Broadband Johor 2010 : Destination Kampung Pok

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi ni awal lagi aku dah kena kuar. Target : Kampung Pok. Kena jadi wakil PPD ke sini. Ada program jelajah Misti.. Pakebender misti tu? Misti tu singkatan kepada minggu sains, teknologi dan ict negeri johor.. last buat kat persada tahun 2007. Memang menarik. Tahun ni dia akan buat sekali lagi kat persada pada 22-27 Jun ni. Jangan lupa pergi sana nanti.

Antara lain tujuan jelajah ni dibuat kat kawasan rural ni, adalah untuk menarik minat penduduk2 kat kawasan yang agak jauh dari dunia luar nih; dan jugak nak test liputan broadband di sini. Apa yang pasti aku nyer digi memang takde line tenet.. dua kali aku check ngan tok penghulu tadi.

Apa pun aku agak janggal dan terasa hilang kebebasan sikit hari ni. Ye lah.. Aku memang dah terbiasa ngan field work. Setakat amik gambo tu dah jadi asam garam. Tetiba hari ni kena duduk ngan vip.. aduhhh.. serba tak kena rasanya. Apa pun memang enjoy program hari ni. Cuma urusetia kena murnikan sikit video presentation diaorang tu.. Tak berapa sesuai dengan sasaran, disamping.. terlalu panjang.. Yang lain semua ok..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

::Klik untuk cerita penuh::



Apa-apa pun.. hari ni memang aku tak dapat mengambil gambar dengan baik.. Mana nak kontrol hensem, mana nak amik gambo.. Apa yang ada tu harap berpuas hati jer lah ye.. sowwii.. Tunggu gambo dari blog cha untuk lebih gembira.. jeles lak nengok dia selamba badak dok sana.. loncat sini amik gambo.. hahahaha...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku snap ni bukan tanpa sebab.. Mana lah tahu aku lupa nama program ni nanti kan.. hahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haa... tempat dia sebelah sekolah ni.. sekolah yang ada sikit dosa ngan aku.. kes nkra

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Semua dah kumpul kat luar nunggu kehadiran DO dan YBM Tunku Zahrah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Siap ada persembahan silat tu.. marbeles..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Bacaan doa oleh imam kampung pok.. tak ingat nama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ucapan aluan YBM Tunku Zahrah.. camna la diaorang leh tak perasan laptop tu tak tutup.. adoohaii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ucapan perasmian tuan DO.. sib baik dah perasan pasal laptop tu kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Wakil SKMM..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haaa.. sibuk dok membetul sana dan sini.. untuk penerangan dan penyampaian hadiah dari unit ict

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Kandid YBM Tunku Zahrah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Penyampaian hadiah pada pemenang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku amik gambo bebudak ni jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Nak nengok yang lelain tunggu si cha hapdet blog dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Balik singgah jap ker gerai mee udang.. nak tapau kasi orang kat rumah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Semua kat sini content utama dia udang..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Penuh orang kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Henpon aku yang sekali lagi kat silent mode.. hahaha.. sowwi sesapa yang call tadi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Perghhh.. bebudak ni siap kenduri besar kat sini ngan famili dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah.. jom balik.. Aku tapau 2 mee goreng udang, 1 mihun sup udang, 1 mee bandung udang.. kos.. RM14.. satu RM3.50.. udang banyak gilesss..

::Nak tau lebih pasal misti::

Enjoice...Sharing is power!!!