mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Digital Camera Samsung ES90 review Restoren San night mode. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Digital Camera Samsung ES90 review Restoren San night mode. Papar semua catatan

Isnin, 31 Disember 2012

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode

Ni kamera ni aku beli sekali masa kat kedai samsung itu hari. Beli SmartTV 5 series tu. Kamera ES90, tokei tu kasi kat aku RM299. Sempena kismes. Amik ajer la. Tapi ada banyak sebab pasal apa aku amik.

Sebab 1 : Untuk harga below RM300, features yang dia bagi memang agak melampau iaitu :
14 Megapixel : Cun wooo... tab aku pun baru 2 Megapixel jer
5x optical zoom... optical yer... bukan digital zoom.. aku nyer tab tokleh zoom
Boleh buat movie 720p HD gitu...
Ada fungsi smart auto... kasi bebudak pun boleh.. tapi setakat adik m\amik night mode pun ok... tak yah pakai smart auto pun, senang citer... kebudak pun leh handle
Bateri sendiri, bukan bateri AA. Charging, pakai USB jer...
Object tracking auto focus... memang senang untuk kebudak
Dan... banyak tul mode yang leh digunakan...

Sebab 2 : Kamera kebudak dah kaput... sian diaorang.. Dari beli Galaxy Y untuk amik gambo, baik amik kamera ni kan.. betapa jauh beza dedua tu walau harga dibagi sama kan..

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
the cam... kasi mama ja simpan... nak guna keluarkan jer

K. Kita tengok la pulak sample gambo yang diambik malam tu guna kamera nih... Kebudak amik pun ok.. gego sesikit tu biasa la kan... Kesimpulan... not bad for a beginner camera

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
Night mode semata mata

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
smart auto ngan smart flash... memang la sharp tapi tak feel bagi aku

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
smart auto ngan anti red eyes flash... hampir sama cuma nampak flash dia soft sikit

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
smart auto with smart flash againnn!!!

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
night mode with smart flash kot... baru nampak cool sikit

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
bila kita pakai night mode ngan flash, flash akan ditembak dua kali

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
hasil kerastangan iqa... belakang gego, tapi depan still maintain

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
hasil kerastangan adik inaz... hampir gego depan, belakang gempa bumi terus...

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
sesi berposing bersambung

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
ziqri dengan mama

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
seronoknyeee


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free