mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kamera. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kamera. Papar semua catatan

Khamis, 1 Oktober 2015

Altek Cubic dah sampai


Altek Cubic dah sampai. Yeah yeah. Tapi takde mood lagi nak unboxing. Esok la kan nak unboxing dan wat review.

Selasa, 29 Julai 2014

Aidilfitri 1435h 2014m | Our first day of eid


Aidilfitri 1435h 2014m | Our first day of eid. Ni belen gambo raya. Gabung gabung dari kamera kamera yang ada. Yang tak best, function smart samsung cinonet dah out. Huhuhu... malam siap return lagi siri painting with light. Layan aje la.

Jumaat, 27 Disember 2013

Jumaat terakhir bekerja

Jumaat terakhir bekerja. Minggu depan Johor dah mula cuti Jumaat Sabtu. So... Ni Jumaat last kita kerja. So, gi semayang kat masjid an-nur larkin sentral. minggu depan of coz la semayang di masjid gelang patah

Ahad, 5 Disember 2010

Apa dah jadi nih!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tensen betul da.. sekali check bebetul, rupanya gambar hari last hilang dari CF kamera aku. Apa kes la pulak nih.. Adoihh.. Pening kepala. Dah memang aku tak ngecheck kamera pun sebelum nih, pasal semua gambar aku dah copy masuk lam external HDD untuk dari hari first ke makan malam last tuh. Untuk hari last memang lam kamera semata-mata. Habishhh... dan tanpa mengecheck terlebih dulu.. Aku kasi format la pulak CF aku tu. Bila aku carik lam HDD.. yilekk poringgei la.. Huhuhuhu.. manyak sileh loo..

Apa boleh buat.. Nasik sudah menjadi bubur. Lepas ni kena lebih beringat.

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 27 November 2010

Si bujang Ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 25 November 2010
Masa : 7.50 malam
Tempat : Rumah den la macam biaso
Mood : Penat sikit

Kejap ja masa berlalu. Ingat lagi masa ziqri ni memula lahir. Kecik ja, kurus, gelap, diam ja. Rupanya kena demam kuning. Tengok la sekarang. Paling tak reti dok diam, dialah. Si hero bujang nih. Yang kak ngah dia kata.. dah anak dara dah ziqri tu.. Nak wat camner, kalau semuanya pompuan; sekali adik baru lelaki.. terbawak bawak ayat pompuan dia.

Sekarang ni, ziqri suka betul melutut. Badan dia pun dah cukup kuat untuk ditegakkan masa dia bermain. Kalau nak ambik gambar pun, bukannya semudah dulu. Pantang nampak lens, kejar, pantang hala lens, kejar.. Susah tul nak ambil gambar candid dia sekarang nih..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap ketawa tu kejar kamera. Ketawa tak hingat namanya nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kalau dulu, senang ja dapat ambil gambo full frame.. sekarang.. tangan tak masuk la, kepala ada terpotong la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok tu.. dah tegakkan badan dah haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat jeling mama dan kakak dia kat sofa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah bukak langkah silat kot. Nanti masa pak cik kawin dia nak wat persembahan khas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh ke tak pakcik?? Ni campur campur punya silat nih. Hanya ada di gelang patah

Enjoice...Sharing is power!!!