mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label child. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label child. Papar semua catatan

Sabtu, 18 Oktober 2014

Ziqri in homework mode


Ziqri in homework mode. Layan ziqri jap masa dia buat homework. Lomo.

Khamis, 3 Februari 2011

Main kotak la pulak

Klik untuk gambar yang lebih besar
Nampaknya semua kebudak suka main lam kotak, cam kucin la pulak
Akhirnya, ziqri pun menemui rahsia bermain lam kotak. Sama cam kakak-kakak dia yang lain. Tapi ziqri lagi hebat, sebab; kotak yang dia main ni tinggi. Apa yang menarik, siap boleh panjat kuar masuk tu. Kotak pun boleh jadi playground yang menarik untuk kebudak ni kan. Layan je la. Apa pun ngeri gak nengok masa dia nak kuar. Siap jatuhkan kotak tu.

Pastu dia tegakkan balik untuk masuk dan lepak cam kucin lam tu. Ziqri, ziqri>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap panjat tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh tu masukkan badan dia dalam tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
terer tak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
boleh main bawak keter, boleh jadi kucin, bla bla bla

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom kuar dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pandai lak tu cari tempat landing time

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
hehehe.. ni baru nama anak jantan

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 25 Januari 2011

Kebudak kerol part IV

Klik untuk gambar yang lebih besar
Posing jangan tak posing
Hari Ahad lepas, bawak semua kebudak nih jengjalan. Lama naw tak jalan. Sejak masuk 2011 mana ada kuar jengjalan lagi. Dah naik monyok dah sorang sorang. Jadi, sedang elok hari ahad tu pun takde pape.. terus la kuar merayap.

Biasa la.. Dah reramai cenggini masa bersiap dah makin drag. Dulu iqa sorang, nak kuar ja amik masa setengah jam sebelum bebetul dapat kuar. Masuk adik inaz dah jadi sejam. Tambah ziqri tak mahu jadi sejam setengah.. Dah siap tunggu mama dia la pulak. So apa lagi.. posing posing la dulu kan.

Dah posing, layan tv, dah layan tv siap layan tido lagi, encik ziqri la. Dah penat sangat berposing sama main. Kikiki>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
si inaz siap amik kucing mainan kakak dia lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
elok la tu, kakak dukung ziqri, adik dukung kucing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nak rotan???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tutup muka pakai ziqri la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sempat nengok muka kakak dia tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lohhh.. apasal ditutup muka lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
buat mulut la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kan comel cenggini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai terangkat kaki tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kan dah tido.. penat gamaknya nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 16 Oktober 2009

SKTTA Children's Day



Venue at Dewan Bestari, SKTTA Children's Day was celebrated gloriously. As usual it's my job to capture the moment. I geared myself with my old trusty D70s attached with only the normal; 50mm f1.8. I was knowned as the naturalist, likely to take the pictures in their true nature. So, I really, really likely try to take the picture as I were in the old days; without the flash and using only the available light.

The event went quite well, but I feel just frustated by some permomance made; not because of the performance itself, but the lack of preparation and not eagerly done by the student. In malay we call that "nak tak nak jer".

Photo Montage


Ahad, 23 Ogos 2009

The Balqis Day Out



Haii... bulan puasa pun nak gi Taman Permainan. Dah nama pun budak kan. Bawak jer ler. Tapi sayang, separuh gambar lagi rosak masa aku transfer. Walaupun aku dah try recover tapi aku tersilap langkah. Patutnya aku check dulu fail yang aku dah recover dulu, ini aku terus jer wipe CF aku. Sekali check yang dah recover, hampeh. Tengok jer ler gambo yang tinggal ni.. Sob.. sob..

Paling sedih tengok vandalisme ni. Teruk betulkan.




Foto montaj