mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Program Penggalakan Sains dan Teknologi Sekolah Menengah peringkat Kebangsaan 2009. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Program Penggalakan Sains dan Teknologi Sekolah Menengah peringkat Kebangsaan 2009. Papar semua catatan

Khamis, 25 Mac 2010

A stone that kill two birds

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarBodoh!!! Tu ler ayat aku pagi tadi lepas dengar rintihan bini aku kat telefon. Apakejadahnya sampai boleh jadi sampai lagu ni. Memang bodoh lagi bebal.. Kisahnya dua hari lepas aku gi hantar borang cuti bersalin bini aku ke sekolah dia. Ala.. yang aku mengamuk satu Puteri Specialist itu hari. Tak sangka borang yang sama akan membangkitkan amarah aku buat kedua kalinya. Kesnya.. borang tak lengkap. Apa yang tak lengkapnya. Bahagian tarikh cuti bersalin. Diulang.. bahagian tarikh cuti bersalin.

Sebab orang rumah aku dah cakap pukul 2 baru kerani tu ada, so aku lambat-lambatkan lah sikit pergi tu, siap isi minyak lagi. 2.30 aku sampai ke pejabat sekolah X. Masuk. Tanya kerani A.

Saya nak hantar borang ni. Kepada sapa ya saya nak berurusan.
Oooo.. Ni untuk kerani M (stands for mangkuk ayun), tapi dia tak masuk lagi. Takpe la.. Tinggal kat saya jer la. nanti saya bagi pada dia.
Tapi bahagian tarikh cuti bersalin lum isi.
Nanti dia buat la..

Aku pun mula la mengorak langkah untuk terus keluar. Banyak lagi aku nak setel. Ngan fiber optik kat sekolah aku pun problem lagi ni.. Sekali nak kuar ada minah ranggi la pulak masuk.. Serentak dengan tu, kerani A panggil aku..

Cik.. ni la kerani M.. Cik tunggu yer..
OK..

Masa ni dah kul 2.35 dah pun. Pastu dia pegang borang aku tu. Terus mula perbualan menempah maut dia..

Cik.. ni borang langsung tak lengkap ni.
Awal yerk kul 2 awak yer.. Yang mana tak lengkap?
Semua tak lengkap.
Kan tarikh jer tu yang belum..
Tu doktor tu kena isi..
Doktor bukan isi tarikh bersalin jer ker. Lagipun bukannya kita tak leh isi kan..
Tak leh ni cik.. Kena bagi doktor isi.. Isteri cik ni langsung tak prepare..
Prepare for what.. Kalau saya isi bulan 1 pun tarikh tu tetap kosong jugak kan.. Dah la isteri saya bersalin awal.. Kan ker kerja kerani ni nak kira dan isi tarikh naik balik.. Untuk semua anak saya, semua kerani yang isi, yang ni jer saya kena isi sendiri.
Mana ada kerja kerani isi borang..
Abis tu kerani kerja apa!!
Diammm..
Haa.. berapa hari saya nak kira ni..
60.. senyap
mula 14 la ni kan..
dia gi dok borak ngan kerani A.. ntah apa yang diborak aku pun tak tau..
Haa.. dah.. so isteri saya naik 13/5 la kan..
Ehh.. tak la cik.. dia mula dok kira
Yang awak dok kira buat apa.. kerani bukannya kerja kira tarikh kan..
Cik.. isteri cik 12/5 patut naik..
Apasal lak.. kan dia bersalin 13/3 lepas waktu pejabat..
Tak cik.. takde waktu waktu pejabat ni.. dia kena naik 12/5
12/5, 12/5 lah. Aku terus keluar.. Dah bosan nak cakap ngan kerani yang mangkuk cenggitu. dan penghujungnya.. hari ni pk bini aku telepon tanya apa yang berlaku pasal pengetua cakap kerani m tadi mengadupasal aku submit borang yang langsung tak lengkap.. Kejadahnyaaa!!! Hal remeh cenggini pun nak perbesar... langsung tak professional..

ps : Aku gi sekolah yang sama tadi tepat jam 1.50 untuk sesi pembetulan. Sib baik semua takde (???!!??) Kalau tak, bertambah meriah la amukan aku..








Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 22 November 2009

Program Penggalakan Sains dan Teknologi Sekolah Menengah peringkat Kebangsaan 2009



At last, the most challenging task given to me has completed. First to make this video presentation in a tiny-miny time. About some hours, editing and rendering to to the perfectness. Even when the other presenter, presenting their performance; me, still looking at the time as the video are still in rendering mode. Why??? Coz i'm rendering it in HD quality.

Secondly, the burning sensation. As the participant enjoying the show, their entuaism are building high to take one copy each. So the second challenging task for us is to burn for about almost a hundreds copy DVD for the participant. The best part is no DVD tower, just 3 laptop with burner. Waaa... we dont sleep lo in the last day.

And lastly, the most irritating experience with Streamyx, as it was in a very bad condition in past two days. I almost uploading this video for almost 20 times. And at last I convert it into almost every types of video, and the last was a successfull with the sizes only at 97mb. So small aa.. at least we all can see it now on the web.
Compared the latest with the one I've made before that sizes up to 1.4Gb

Enjoice...