mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label cawangan pontian. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cawangan pontian. Papar semua catatan

Sabtu, 30 Oktober 2010

Jom Ronda-Ronda : Zali Nasi Ayam, Pontian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 26 Oktober 2010
Masa : 7.40 pagi
Tempat : Tepi pantai pontian
Mood : Lapo la..

Pagi ni ada meeting di Penggaram, start jam 9.30 pagi. Bergerak dari rumah lam kul 7.00 pagi, ikut jalan lama. Sampai pontian rasa lapar la pulak. Berenti jap kat tepi pantai ni. Satu gerai ja bukak. Belasah ja la. Dah tu ada nasi lemak telur ja, yang lain tak sempat masak lagi.. Lantak la.. janji perut berisi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni aje la sarapan pagi aku pagi ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posisi lain la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Standard piawai gerai orang kita.. wajib ada encik miau.. memula bawah lelama rasa nak sepak ja nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak jap amik gambo tepi pantai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nanti dah siap projek ni mesti dah tak nampak dah view nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jauh ke tengah nanti nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hampir keseluruhan kawasan rehat kat pantai ni akan dibangunkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang sebelah sana tu rasanya kawasan kedai-kedai baru tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom gerak ke Penggaram

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la satu satunya gerai yang bukak pagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sempat lagi snap gambo dewan jubli intan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah ja la.. aku nak amik gambo simpang nih.. tapi pasal ada van ni kat depan aku

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 17 Mac 2010

Jabatan Pendaftaran Negara cawangan Pontian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi ni baru dapat gi daftarkan Ziqri ke JPN. Cam biasa la.. aku suka kat tempat-tempat ala kampung sikit cam pontian nih.. Lagipun lagi tenang untuk aku ke situ dari gelang patah. Aku ingat-ingat lupa jer tempatnya. Tapi alhamdulillah.. senang jer nak cari. Cari majlis daerah sure jumpa punya. Kalau susah nak jumpa, ikut jer jalan pantai. Tu semua kawasan bangunan kerajaan tu. Tempatnya kecik jer, tapi memang mantap dan teratur..

Urusan pendaftaran pun dah bertambah senang, borang kebanyakan semua hospital yang kasi. Aku nyer pun dah siap diisi nurse.. tinggal masuk nama baby jer lagi. Pastu semua dokumen memang dah ditulis apa yang kena submit. So, bila dah sampai JPN, tinggal nak submit jer. Lam 10 minit.. setel semua urusan ziqri. Pastu aku lak gi wat ic baru. Bayo RM10. Borak-borak. Scan ibu jari, Ambik gambo, dah setel.. pergghhh.. terel aaa..

Memula daftarkan ziqri, langsung tak perasan, ic dia memang 3 nombor jer 0,1 dan 3.. Terel aaaa.. sib baik johor ni 01.. kalau 10 cam selangor.. mesti dapat nombor berulang.. Pastu aku lak buat ic baru.. pasal ic aku dah takleh baca cip lagi dah.. banyak benda tak leh buat kalau tak leh baca cip tu.. Setel semua.. ic aku lagi 3 minggu siap, ziqri lagi 3 bulan siap.. Jom jengjalan pontian...

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah bah.. parking dulu.. masalah dia mana aku nak beli tiket parking ni.. dulu ada kedai buku mamak depan nih.. sib baik ada brader juai tiket parking depan JPN.. TQ bro..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tak bangunan majlis pontian tu.. jumpa majlis, jumpala JPN nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. ni ler bangunan JPN pontian nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita masukk...



Enjoice...Sharing is power!!!