mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Jom. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jom. Papar semua catatan

Sabtu, 15 Ogos 2015

Jom ke Stadium Mersing meriahkan Majlis Pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang Peringkat Negeri Johor 2015

Jom ke Stadium Mersing meriahkan Majlis Pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang Peringkat Negeri Johor 2015


Seluruh rakyat Johor dijemput untuk bersama-sama memeriahkan Majlis Pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang Peringkat Negeri Johor yang akan diadakan di Stadium Mersing pada esok, 16 Ogos bermula pukul 8.30 malam.

Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan dan Sumber Manusia Negeri Johor, R. Vidyananthan berkata dengan pelancaran kempen berkenaan, rakyat Johor diseru menyemarakkan semangat patriotism selain bersatu di bawah payung ‘Muafakat Johor’.

Majlis pelancaran akan disempurnakan oleh Menteri Besar Johor, Dato' Mohamed Khaled Nordin.

‪#‎BuletinSelatan‬ ‪#‎SehatiSejiwa‬



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 9 Oktober 2014

Jom ikuti pembentangan bajet 2015 10102014


Pembentangan #Bajet2015 akan berlangsung esok. Ikuti siaran langsung pembentangan #Bajet2015 oleh Perdana Menteri Dato' Sri Najib Razak pada 10 Oktober 2014 bermula jam 4.00 petang di saluran-saluran berikut :


dan semua saluran TV dan radio utama

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 16 Disember 2013

Jom ke klinik

Jom ke klinik. Dedua balqis demam la pulak. Nak buat cemana. Bawak ke klinik. Amik ubat. Si kakak lagi teruk. Ada ubat tekak. Selsema. Demam. Batuk.

Khamis, 12 Disember 2013

Jom gerak

Let's go


Sent from Samsung Mobile

Khamis, 5 Disember 2013

Jom tapau kerepek dulu

Jom tapau kerepek dulu. Singgah kilang kasi tapau ration dulu.

Jom gerak

Jom gerak. Sempat lagi tu. Amik tugasan sebelum balik. kena setelkan ppt pasal 14 inisiatif nooo...

Jumaat, 7 Jun 2013

Jom bakar sate


Jom bakar sate. Malam last kat baling kami pakat makan sate. Order 300 cucuk khas untuk dibakar sendiri. Kebudaks ni yang eager lebih. So, sebelah petangnya sesi training bako sate bermula sebelum sesi sebetulnya sebelah malamnya. Syiok wooo... Read on...

Rabu, 5 Jun 2013

Jom gi beli tudung di Pasar Tani Baling


Jom gi beli tudung di Pasar Tani Baling. Tempat biasa dan mungkin boleh jadi habitat terus la bagi kami kot kat baling ni. asal rabu ada kat sini. asal ada kat sini hari rabu. tak tau la apa nak jadi. dulu, benda pertama cari, mesti tudung. la ni pun masih cari tudung lagi. pasal dah tau tudung fareeda, boleh la aku cakap pasal tudung fareeda. dulu tengok ja tudung layer layer ntah apa apa ntah. camtu pun orang suka kan. la ni baru tau nama dia. kat sini berlambak pesen tiru style cenggitu. senget ka, kaler pelek ka, tak sampai setended ka; ada orang kat sini heran. Tak pun. yang penting kaler kaler kan. ahahaha... ada tokei coach kutuk orang pakai coach celup. tak pun.. kui kui kui... read on

Ahad, 17 Februari 2013

Jom balik Kedah jom

Jom balik Kedah jom. Walau pada asalnya, memang aku nak terus drive sampai ke Kedah. Nak pi himpunan guru muda la kan. Walau pada mulanya aku memang tak berhajat nak pi. Tapi dah alang-alang cuti sekolah, kampung sendiri pulak tu. Takkan tak mau turun kan. Tempat lain boleh aku pi, tempat sendiri tak pi memang melampau la kan.

Sekali kena kat kulai sampai ke atas jem teruk. Terus call adik. Tidur bangi ajer la. Esok pepagi sambung semula gerak ke kedah. Pasal bila pikir pikir, mau pagi buta aku sampai ke kedah ni. So, pi la lepak ke bangi semalam.

Jom balik Kedah jom

Berenti makan kat pagoh. Punya la ramai orang. nak kata lagu mana, semua tensen pasal jem tadi kan. Kat machap memang full house. langsung aku gerak ke pagoh. nak parking pun sampai dekat setengah jam aku musing cari lot.

Jom balik Kedah jom

ni yang best. apa yang diletak semua sapu licin. orang ramai. senang citer, tadak tengok tengok lagi dah. jumpa ja ambik, bayar, makan.

Jumaat, 14 Disember 2012

Jom coti

Will be off for a week. So, blog pun coti la jugak seminggu. Yang pasti instagram, facebook dan twitter tetap jalan. Yihuuu...


ps : kalau terupdate sesekali jangan maraaa... aaa...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 21 November 2012

Jom gi bincang KIK

Hari seni lepas buat  perbincangan kik kat SMK Dato' Abdul Rahman Yassin, SDARY ler tu. Kebetulan pagi tu jugak pengumuman UPSR dibuat. Masa nak gi ke SDARY tu sesaja la lalu ke UDA, makan nasik ayam sekali kan. Sekali tengok lautan keter. Dah nak buat camner kan. Sekolah top. Penuh la parent. Memang sekolah terbaeekkk!!!! la kan. Yang tak syoknya, hari selasa heboh kat radio kisah budak upsr di jb lari sekolah pasal tak diumum dapat 5A... ish ish ish... So, tutup kes tu. Makan nasik ayam kat uda. Minum ais limau yang super hijo. Then go to SDARY. Bincang, bincang, bincang... makan lagi. thank to pengetua yang bagi spesel treatment untuk kitaorang. Then get ready for hari rabu.. yesss...

penuh keter kat sk bandar uda 2

nasik ayam kat medan selera uda

air limo super hijo

SDARY...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 18 November 2012

Jom bikin hiasan

Buat sendiri aje. Majlis bertandang sebelah lelaki kan. Tema kaler ungu. Setel bab awal. Pasni touchup lagi





Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 10 November 2012

Jom gi gunting rambut

Temankan bakal pengantin gunting rambut lepas jemaat. Terbaeekkk!!!!
Ps : blogger buat hal lagi daaa...

Sabtu, 18 Ogos 2012

Jom carik kelengkapan raya

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
Target utama pagi ni
Hari jemaat aku dah mula cuti. So, paginya merayap cari kelengkapan untuk raya nanti. Memula gi gelang patah, beli tiko getah, benang dan ntah apekebender lagi ntah. Carik cuci cermin ja tak jumpa. Merayap sana sini tak jumpa jumpa... last last beli span ajer la..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
nak carik tikar getah

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
pekan lama gelang patah

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
bayo jangan tak bayo
mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
masuk mengiring dari belakang

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
ingat tok leh sumbat ker tikar getah lam savvy.. kui kui kui

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
singgah one stop center nak carik cuci cermin

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
carik cuci cermin tak jumpa la pulak

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
banyak la pulak bunga plastik untuk raya nih

mknace unlimited™ | Jom carik kelengkapan raya
dah pasang sikit tikar getah

Ahad, 29 Julai 2012

Jom potong rambut

mknace unlimited™ | potong rambut di gelang patah
Baru ada kelapangan sikit hari ni. Singgah jap kat kedai gunting di gelang patah. Kasi pendek terus...

ps : yang dicukur tu bukan aku aaa...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 17 Jun 2012

Jom ke kedai cik ani

mknace unlimited™ | Mari ke kedai runcit
Suka hati tul bila nampak kedai cik ani bukak
Setel jer jualan barang barang lama tu semalam, atuk kasi sorang RM5 untuk kebudak Balqis. So, dedua mengambil keputusan untuk belanja sakan kat kedai cik ani. Ziqri of course la tak dapat ngikut ke kedai pasal you know why... Aku nyer stand simple. Beli eskrem sorang satu, kalau nak beli mainan ker apa, satu jer sorang; belen masuk tabung. Dedua ikut apa yang aku kata. Cuma adik sedikit tensen pasal dia tak jumpa eskrem oren yang dia nak. Nak tak nak terpaksa la dia beli eskrem cekelat. (Yang of course tak abis dia makan pastu.)
mknace unlimited™ | Iqa pilih jajan
Haaaa kau... semua dibelek...
mknace unlimited™ | inaz pilih jajan
Sama la dengan yang sorang lagi tu


mknace unlimited™ | kucing tokey kedai runcit tidur
Ni bukan tokei kedai yer...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!