mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label day 3. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label day 3. Papar semua catatan

Khamis, 29 Disember 2016

Bengkel Jurulatih Utama 1BestariNet Fasa 2 KPM 2016 Zon Selatan : Day 3


Bengkel Jurulatih Utama 1BestariNet Fasa 2 KPM 2016 Zon Selatan : Day 3. Hari ni hari last untuk kami. Bengkel pun bengkel yang terakhir untuk 2016. Yang paling takbest adalah banyak sangat benda aku tinggal kat rumah on the way ke bengkel. Bila dah sampai baru sedar kamera tinggal, switch tinggal, bekas air tinggal. Segala-galanya. Yang ada dengan aku hanyalah laptop kerja acer aku tu. Ni semua gara-gara mindset tak fokus. Dapat task adhoc. Mindset tertumpu ke situ aje. Memang celaru sikit la hari ni. Jap nengok laptop, jap tumpu pada trainer. Sib baik hari ni banyak simulasi daripada apa yang kita dapat dari kedua-dua hari sebelum. Cuma dua simulasi terakhir aku tinggalkan kerja sebab kena terlibat secara aktif dalam simulasi tersebut. Untuk trainer. Sori pasal tak berapa nak tumpu macam dua hari sebelum :P.

Hari ni memang menarik sebenarnya. Sebab kami involve secara terus, walaupun sebenarnya masih belum tercabar sebab masih belum berlari di padang berbeza. Cheewah! Tapi quite ok la. Cuma part jadi coachee dan coach tu agak funny sikit la pasal yang kita berinteraksi tu memang dah kita kenal. Tapi aku try la untuk jadi pelakon yang menghayati watak seperti yang diarahkan dalam kad simulasi tu. The best la team ngan zamzure. Kekeke. Yang kedua. Kami kena rancang untuk setup coach komuniti. Yang ni kelakar. At last aku rasa minda kami semua hampir sama. Hehehe. Cara penyampaian aje yang membezakan antara kumpulan.

Sebelum balik. Kami buat sesi group photo. Alang alang Amran bawak drone aku cadang pakai drone. Barulah vogue sikit kan. Kekeke. Dapat foto nanti aku share. Tungguuu... Aku amik gambo pun dah mula masuk aktiviti terakhir. Pakai Zen2 aje. Huhuhu.

Jumaat, 4 November 2016

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 3 - The Finale


Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 3 - The Finale. Hari penentuan. Semua berdebar debar menanti keputusan. Paling menakutkan bila jumlah bintang dipaparkan. Nak pulak team teknikal jauh ke belakang. Pengurusan semuanya dapat 3 bintang. Kesemuanya. Lagi la berdebar. Sampai team sendiri. Satu... Dua... Tiga... Alhamdulillah. Hilang terus ngeri tu. Keseluruhan projek semuanya tiga bintang. Alhamdulillah. Actually nak terpilih ke final pun dah susah. 20 projek daripada 40++ projek yang disubmit. Seterusnya keputusan diumumkan.

Pengurusan
Johan : Equals - Mega Fun Box untuk BBM
Kedua : KEME - Kit Unit Metrik untuk guru pelatih
Ketiga : Candas - AMMA-C - arithmetik tahap satu

Teknikal
Johan : Makers - Pengesan status on/off LCD
Kedua : Ecotera - MAqS - keberkesanan alat suling
Ketiga : APM - Pengikat bungkusan kertas peperiksaan

Khas Juri : Lead 2.0 - D-Ex untuk paip

Persembahan terbaik semuanya dapat kepada Johan kedua dua kategori. Apapun. Banyak yang dapat kami pelajari kali ni. Juri memang the best dalam sharing knowledge dan penambahbaikan sepatutnya.

Selasa, 17 November 2015

Pertandingan Inovasi Sains & Kejuruteraan Peringkat Kebangsaan 2015 - Day 3

Pertandingan Inovasi Sains & Kejuruteraan Peringkat Kebangsaan 2015 - Day 3

Pertandingan Inovasi Sains & Kejuruteraan Peringkat Kebangsaan 2015 - Day 3. Finale. Lepak dalam debar. Lebih debar pasal UPSR si Iqa. Tepat jam 10, terus SMS. Alhamdulillah. Dah tahu tenang sikit. Layan dulu majlis ni. Hari ni kami kerja lam eco green. Ramai pulops yang datang ngendeng ke meja kami nih. Ish ish ish. Kalau pow sorang RM2 dah kaya ni. Setel sampai montaj, terus gerak ke sekolah. Alhamdulillah dapat mesej dari Dila, semua lancar sampai ke akhir.

Sabtu, 3 Oktober 2015

InkTober Malaysia Day 3 - Halt The Haze!

InkTober Malaysia Day 3 - Halt The Haze!


A bit lewat. Sedar sedar dah hari ketiga. By the way, masuk oktober pun sebenarnya aku tak sedo. Ekekeke. Seronok pulak nengok rerakan dok jot sana jot sini. Aku dah lama tak megang pen, melukis. Memang dah berabuk. Idea pun ke laut. Tetiba ada pulak member share pasal jerebu ni. Jot jap. Scan. Gabung ngan picas sikit. Layankan ajer ler. Hehehe.

Rabu, 8 Julai 2015

Bengkel Verifikasi Data dan Maklumat Modul Pengurusan Guru, Murid dan Sekolah Zon Selatan 2015 - Day 3


Bengkel Verifikasi Data dan Maklumat Modul Pengurusan Guru, Murid dan Sekolah Zon Selatan 2015 - Day 3. Alhamdulillah. Selesai sudah sesi perbengkelan. Kami dah murnikan sedikit SOP dan utiliti semakan ralat EMIS yang baharu. Harap rakan-rakan di zon lain akan membantu membuat penambahbaikan lagi dalam membantu memartabatkan pengurusan data di sekolah kelak.

Ahad, 21 Jun 2015

BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 3


BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 3. Foto-foto sekitar hari ketiga sesi perbengkelan.

Sabtu, 29 November 2014

Mesyuarat JK Penyelarasan Maklumat Asas Pendidikan (MAP) bil 3 tahun 2014 Day 3


Mesyuarat JK Penyelarasan Maklumat Asas Pendidikan (MAP) bil 3 tahun 2014 Day 3. The finale.

Isnin, 23 Jun 2014

Kembara Mahkota Johor 2014 - Day 3


Kembara Mahkota Johor 2014 - Day 3
23 Jun 2014 (Isnin)

0800 pagi :
PADANG SEKOLAH KEBANGSAAN LKTP MEDOI, SEGAMAT



  • Majlis Pelepasan

0915 - 1015 pagi :
DEWAN ORANG RAMAI FELDA BUKIT SERAMPANG, FELDA SRI JAYA


  • Kempen Johor Bebas Asap Rokok
  • Pameran kraftangan berbentuk simen fero, ukiran sarung parang, ukiran papan manis dan pameran wau
  • Majlis penyampaian bungkusan dan bantuan oleh Pejabat Kebajikan Masyarakat daerah dan MAIJ

Rabu, 11 September 2013

Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 3


Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 3. Last day. Just browse through...

Sabtu, 31 Ogos 2013

Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD/JPN dibawah Inisiatif Program Transformasi PPD - Day 3


Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD/JPN dibawah Inisiatif Program Transformasi PPD - Day 3. Akhirnya... dah sampai hari lst kami di sini. alhamdulillah. selesai semua. tu pun masih ada beberapa perkara yang masih boleh ditambahbaik untuk mencantikkan lagi perjalanan benda ni. Terbaeekkk!!!!... read on...

Selasa, 27 Ogos 2013

Kembara Mahkota Johor 2013 - Day 3


Kembara Mahkota Johor 2013 - Day 3
26 Ogos 2013 (Isnin)

8.00 pagi
DATARAN TASIK PUTIH, KLUANG

8.45 pagi
PADANG KAMPUNG SRI LUKUT, KAHANG
Lawatan pameran
Demonstrasi kraftangan Orang Asli
Sukan rakyat


10.45 pagi
PUSAT PENYELIDIKAN EKOSISTEM MARIN (EKOMAR) TG RESANG, MERSING
Taklimat EKOMAR

12.00 tengahari
PANTAI AIR PAPAN, MERSING
Majlis Pengisytiharan Taman Laut Sultan Iskandar
Majlis Perasmian Pusat Penetasan Penyu Kampung Air Papan, Mersing Johor
Sukaneka Pantai
Pertandingan Permainan Tradisional
Penyampaian bantuan MAIJ dan JKM kepada penerima bantuan
Cabutan bertuah 3 kaum disempurnakan oleh DYMM Sultan Johor



3.00 petang
FELCRA SUNGAI ARA, KOTA TINGGI
Hidangan minuman cendol dan air kelapa

4.00 petang
PANTAI TELUK MAHKOTA TANJUNG SEDILI, KOTA TINGGI
Demonstrasi menyiang belangkas
Demonstrasi mengopek kelapa
Pameran Wetland
Program Ramah Mesra bersama kaum Kanaq
Penyampaian sumbangan duit raya kepada kaum kanaq
Pertandingan membina replika pasir (5kumpulan)
Pertandingan futsal pantai
Pertandingan bola tampar pantai
Pertandingan Mr. dan Mrs. Kota Tinggi (5 kumpulan)
Penyampaian bantuan sumbangan MAIJ (30 buah basikal) dan penyerahan kunci Rumah Bina Baru seramai 6 orang penerima


6.00 petang
SEBANA COVE, KOTA TINGGI
Bermalam

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 17 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 3 : Ketupat Daun Palas and the rest of the day


Back to nature 2013 - Day 3 : Ketupat Daun Palas and the rest of the day. K. Tak dilupakan, ketupat daun palas. Semua pakat dok keliling pakat membalut ketupat. Syiok wooo.. Pastu dah setel pakat pi dok layan kuciang gumuk la pulak. Lepas buka, bunga api timmeee!!! Read on...

Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Laksa Baling


Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Laksa Baling. Laksa Baling pun mari jugak. Pakcik ngan makcik punya kije nih. Memang best laksa nih. Isi ikan toksah citer aaa... Yummy... Read on...

Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Rendang Tok Nenek


Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Rendang Tok Nenek. Mama wat rendang sepesel kat Kedah. Gabung banyak jenis style rendang, taruk ajer nama rendang tok nenek. Boleh gitu. Ekekeke.. Jom kita layan... Read on...

Isnin, 12 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 3 : Pasar Tani Baling


Back to nature 2013 - Day 3 : Pasar Tani Baling. Hari Rabu, hari last sebelum raya. Penuh orang kat baling. Beli persiapan terakhir. Kami pun turut sama. Biasa la. Hari Rabu memang hari ke pekan baling. Read on...

Selasa, 6 Ogos 2013

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 3


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 3. Hari terakhir kat seromban. Alhamdulillah. Setel semua. Lebih faham tentang dashboard. Read on...

Isnin, 15 Julai 2013

Kursus Kepimpinan Ketua Penggerak GM1M peringkat PPD Zon Selatan, WP Kuala Lumpur dan WP Putrajaya : Day 3


Kursus Kepimpinan Ketua Penggerak GM1M peringkat PPD Zon Selatan, WP Kuala Lumpur dan WP Putrajaya : Day 3. Dah tiba ke penutup. Memang terbeekk!!!! lah kursus ni. Read on...

Sabtu, 18 Mei 2013

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 3



Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 3. Sambutan perayaan dibuat di stadium tertutup nilai. Walaubagaimanapun perayaan yang sepatutnya diadakan pada sebelah pagi ditunda ke sebelah malam atas sebab majlis perlantikan menteri dan timbalan menteri yang dijalankan pada sebelah paginya.

Ahad, 13 Disember 2009

Prime City Hotel, Kluang | Day 3 - the pools are still ours!!! and a little sightseeing

 
Another day for us to conquer the pool. Yeaahaaaa!!! Two day in a row, we conquered Prime City swimming pool. Twice a day, in the morning and in the evening. But today I walk through Kluang town personally, walking; not in a car or something. A few snap and off to the Medan Selera to tapau the breakfast.

And as all the people says that Kluang Railway Coffee is the best coffee in town. So, I be there; again, to clarify; again. As I would say, that; if you are not familiar with coffee.. please, please, please order coffee with milk. For me.. it's just a plain coffee but quite nice..


Posted by Picasauploaded via picassa