mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Lawatan STF. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Lawatan STF. Papar semua catatan

Sabtu, 12 November 2016

Lawatan STF 20161104 : Posing time


Lawatan STF 20161104 : Posing time. Jarang kami gi ke main mercutanda STF ni. Kononnya nak kemas buku iqa dan bawak balik. Tapi tetiba tak jadi la pulak. So. Dah jadi sesi bergambo ler. Kelas iqa atas papan tanda tu. Kekeke.

Sabtu, 29 Oktober 2016

Lawatan STF 20161021 : A short visit


Lawatan STF 20161021 : A short visit. Hehehe. Ada ke lawatan aku dari pagi sampai ke petang. Mana ada setakat ni. Pergi. Borak borak jap. Makan makan jap. Balik. Cuma kali ni banyak makanan dari pesta konvo ditapau bersama.

Sabtu, 22 Oktober 2016

Lawatan STF 20161015 : Superhero Band Nite attire hunting Done!


Lawatan STF 20161015 : Superhero Band Nite attire hunting Done! Sampai ke Larkin Sentral ko. Sib baik ada juga yang kena ngan citarasa superhero si Iqa. Layan. Si Fiqri sibuk pulak nak naik escalator. Naik turun naik turun. Masak gue. Makan sesekali kat kebayan kat atas sambil mengimbau kenangan lalu. Kekeke.

Jumaat, 14 Oktober 2016

Lawatan STF 20161014 : Superhero Band Nite attire hunting Part 1


Lawatan STF 20161014 : Superhero Band Nite attire hunting Part 1. Masak wehhh.. Nak cari baju superhero la pulak untuk Band Nite si Iqa. Melilau satu Angsana cari. Kekeke. First time masuk semula STF ngam ngam sebelum gate tutup. Hasil? Yillek. Esok sambung lagi. Huhuhu.

Lawatan STF 20161014 : Picking the girl


Lawatan STF 20161014 : Picking the girl. Setel kat hotel terus mula gerak pulang. Aku pilih jalan depan dataran bandaraya. Sampai kat gerbang mahkota hanphone bunyi. Iqa call. Katanya nak outing, basuh baju dan banyak lagi. Apa lagi. Teruskan perjalanan. Cilok kat depan Asrama Pusat. Terus nunggu dia kat depan pejabat warden. Kekeke. Aku lagi cepat. Rezeki Tuhan kata aku. Kalau tak tunggu petang lepas Jemaat la kan. Sesambil tu dia dok bercerita memacam dan terus aku bawak balik aje ler. Nanti cerita panjang apa yang dia nak.

Ps : Lupa. Pasal punya la lama aku nunggu abis si mengkarung ngendap cengkerik aku usya. Dari dia ngendap sampai dia dapat tangkap dan makan tuh.

Ahad, 2 Oktober 2016

Lawatan STF 20161002 : Banner making


Lawatan STF 20161002 : Banner making. Hari ni gi kejap le ker STF. Hari jemaat hari tu lebih ke majlis si timah, walaupun bawak iqa keluar. Hari ni iqa ngan anis bersama menyiapkan banner ucap selamat untuk seniornya. Layan nasi ambeng uda yang dibeli on the way ke STF tadi. Selera makan dia dah bertambah baik. Dulu pakat share. La ni leh makan sorang sebungkus. Bagus la.

Jumaat, 30 September 2016

Lawatan STF 20160924 : Lelepak santai


Lawatan STF 20160924 : Lelepak santai. Sambung lagi. Ni part kami. Sebab hari tu sahaja 3 kali aku ulang alik masuk keluar STF. Paginya. Tengaharinya. Petangnya. A bit tired. Sementara nunggu iqa buat persembahan bersama team CGnya. Lepak kat Anugerah Steak. Frankly speaking. Maybe last kot datang sini. Masuk semula STF. Sempat keliling satu STF jenjalan. Naik ja. Iqa dah terpacak kat gelanggang. Ready untuk perasmian. Aku terus lepak ja ngan skill biasa aku. Tempat paling best nak amik video. Semua leh nampak. Kekeke. Sekali hujan. Abis. Takde rezeki.

Sabtu, 24 September 2016

Lawatan STF 20160924 : Music & Arts Festival STF 2016


Lawatan STF 20160924 : Music & Arts Festival STF 2016. Dari pagi sampai ke petang kat sini. Sian Iqa. Dah ready nak buat persembahan, tetiba hujan. Terus kensel. Takpelah iqa. Takde rezeki. Dapat jumpa pun sekejap aje.

Sabtu, 13 Ogos 2016

Lawatan STF 20160812


Lawatan STF 20160812. Last minit call. Kalau ikut nak gi esok. Bawak jam sekali. Nak ukur tangan. Minggu depan boleh bawak dah jam yang boleh pakai. Jam lama iqa? Hilang kat surau. Ish ish ish. Makan nasi ayam angsana kat sini. Dah clean up baru amik gambo.

Ahad, 26 Jun 2016

Lawatan STF 20160618 : First without me


Lawatan STF 20160618 : First without me. First time aku tak dapat bersama. Sempat godak henpon baru tadi. Setel semua bagi kat mama. So. Aku just call je iqa dari wad. Lupa. Si wani pun ikut sama. Seronok la dia main main kat situ jap.

Sabtu, 25 Jun 2016

Lawatan STF 20160625 : Go for KFC


Lawatan STF 20160625 : Go for KFC . Lepak jap sini. Tak banyak pulak kenderaan. Park depan pejabat warden. Sempat borak ngan en shuhaimi. Iqa sampai. Sorang pulak. Katanya dia first siap. Yang lain masih queue. Dah nak balik baru nampak kelibat wawa. Terus je datang ke kereta.

Lawatan STF 20160624 : Outing day


Lawatan STF 20160624 : Outing day. Selesai je kat uda terus gerak ke stf. Mama tak berapa nak setuju pasal iqa lum call. Sekali sampai, iqa masih training CG. Terpaksa la nunggu. Takpelah. Sejam nunggu sampai dia selesai. Sambil sambil tu. Mana tempat aku lepak semua kena snap. Hahaha. Tanya apa program hari ni. Asalnya katanya nak buat kerja. Tu yang bawak laptop. Sekali iqa mau outing daa... Terus gerak aje ler. Hmmm. Hari outing memang kenderaan tak banyak. Pasal pastinya semua nak keluar.