mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kemerdekaan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kemerdekaan. Papar semua catatan

Sabtu, 28 Julai 2012

Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

Keterangan logo


mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55
Merupakan simbol negara Malaysia yang dicintai yang mempamerkan pencapaian cemerlang negara sejak merdeka. Merupakan kebanggaan setiap rakyat Malaysia kerana namanya kini terserlah di persada dunia.

mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

Melambangkan Kedaulatan Institusi Raja Berpelembagaan dan kedaulatan Negara yang telah dipertahankan sejak 55 Tahun.

mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

Melambangkan perpaduan utuh masyarakat Malaysia yang berusaha mencapai kemajuan (Maju) dan kemakmuran (Makmur) negara sejak dari awal kemerdekaan dicapai.

mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

Melambangkan keunikan, liku-liku serta cabaran yang dihadapi oleh para pejuang dan pemimpin negara dalam memperjuang dan mempertahankan kemerdekaan serta kedaulatan negara.

mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

Melambangkan kesungguhan dan komitmen kerajaan dalam menunaikan janji kepada rakyat untuk membawa kemakmuran, kemajuan, kehidupan dan peluang ekonomi yang terbaik.

mknace unlimited™ | Lagu dan logo Sambutan Kemerdekaan ke 55

Mencerminkan rakyat Malaysia yang saling bersatu padu, bekerjasama, bermuafakat, berdikari, berfikir dan menghayati satu visi untuk membina satu Negara Bangsa.


LAGU JANJI DITEPATI

Macam malam ikut siang, 
Macam bulan ikut matahari, 
Satu Malaysia terus berjuang, 
Janji kita ditepati, 
Kata kita dikota, 
Janji kita ditepati, 
Hidup rakyat dibela, 
Masa depan diberkati, 
Janji sudah ditepati, 
Kini masa balas budi, 

*Chorus* 
Janji siapa ? Janji Kita, 
Janji apa ? Janji Satu Malaysia, 
Janji siapa ? Janji Kita, 
Janji apa ? Janji Satu Malaysia, 
( ulang dari awal ) 

 RAPPING : 
Ini janji kita, 
BRIM Satu Malaysia 
Ini janji Satu Malaysia, 
Terima Satu Satu Malaysia, 
Kata kita dikota, 
Klinik Satu Malaysia, 
Janji kita ditepati, 
Kedai Satu Malaysia, 

Lirik : Rais Yatim
Lagu : Aye/Jasni/Arman E-six

Klik untuk download Lagu Janji Ditepati.mp3



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 30 Ogos 2009

Ambang Kemerdekaan ke-52 Malaysia



Biasanya dari dulu, malam ambang kemerdekaan memang tak pernah sunyi. Ada konsert, ada bunga api, ada kumpul ramai-ramai. Tapi tahun ni memang takde apa-apa. Bagus jugak, semua dok kat rumah ajer la. Lagi pun sekarang kan bulan Ramadhan. Tak payah la kita nak sambut lebih-lebih kan. Malam ni kebetulan bersihkan rumah. Susun-susun barang. Banyak gak sampah yang dijumpai. Aku pun apa lagi wat unggun api la. Teringat lak masa shoot bunga api 2 tahun lepas. Sampai lambat sikit. Last-last shoot unggun api macam ni la jugak. Apa-apa pun..

Selamat menyambut Kemerdekaan Malaysia yang ke-52. Layan jer la Hati Malaya 1957 kat TV2. Enjoice...

Esok berjumpa kita kat Stadium Larkin...


Selamat menyambut Hari Kebangsaan ke-52



Selamat menyambut Hari Kebangsaan ke-52

Semoga keamanan dan kemakmuran yang kita kecapi bersama ini kekal berterusan. InsyaAllah..