mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Nuri Nusa Perintis. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Nuri Nusa Perintis. Papar semua catatan

Rabu, 15 Disember 2010

Back to normal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar Dah balik ke asal balik dah. Lepas seminggu yang penuh dengan kesibukan, kenduri dan hapdet blog gaya merempit; hari ni dah mula start kerja balik. Walaupun ambik cuti 5 hari ja, aku rasa macam dah terlalu banyak pulak kerja tertinggal. Maklum la, kerja pejabat; makin ditinggal, makin berlambak.

Semalam aku gi daftar inaz ke nuri nusa perintis. Mak aih.. yuran semua dah naik.. nak buat camner kan. Sekali nak gi beli buku iqa, tak bukak lagi la pulak. 22 haribulan nanti baru start jual buku. Tak kisah lah. Yang penting singgah makan dulu. Belasah ajer la apa yang ada.

Itu cerita semalam. Hari ni penuh dengan kesibukan balik. Ada audit la pulak hari ni. 5 fail aku kena amik. Tak kisah sangat pasal memang aku jaga sendiri fail aku tu. Lam tengahari dapat emel pasal anugerah inovasi johor la pulak. alhamdulillah.. Guru Data dapat kat JB, web rendah menengah bandar habis JB sapu jugak.. luar bandar ja sayang sikit. Maybe pasal aku tak menekan sangat yang kat luar bandar nih.. Takpa.. takpa.. tahun depan kita push balik..

Balik sebelah petang memang niat nak bawak bebudak ni gi taman kekanak. Memang semalam lagi dah cakap. Setiap petang pasni nak ke taman. Nak jogging.. Balik kampung itu hari pun ramai yang dah menegur.. Perut makin kedepan ni sapa nak jawab kan.. Pasal hujan dah tukar plan la pulak.. melantak la pulak kat char koew tiau depan wan seng.. Dah sudah.. ini memang jamin terbalik dah ni.. Tapi memang leh tahan la char koew tiau kat sini.

Sebelum balik rumah, singgah kedai buah.. Beli vitamin c asli kat kedai tuh.. Betul la. Buat apa kita amik supplement yang berlambak lambak kat kedai tu, sedangkan Tuhan dah bagi benda tu secara fitrah kat kita. Ambik lebih tambah mudarat. Baik ambik yang asli Tuhan bagi. Makan banyak pun tak apa..

Dah la merepek sikit sikit cukup la.. Pasni nak seterika baju pastu nak lepak depan tv layan bola. Malaysia lawan Vietnam.. Untung Sabut masuk final kan.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Melaram la pulak dengan jeans baru yang beli kat baling.. harga mahal giler RM14.90 satu.. Dah aku rembat dua pasang. Hehehehe.. Baling beb baling!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Resit pendaftaran inaz.. Nak kena bayar second round nih la pulak.. Perghhh.. yuran dah naik tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Olan Char Koey Tiau.. Sebelah Wan Seng kat Nusantara..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak ngan Ziqri yang dah 9 bulan. Dah besar tau dia.. Bulat ya Rabbi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Buat kepak kepak pun dia tak heran.. Layan jee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa yang nak lari dari kamera.. namun cubaan dia langsung satu duit tak guna

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz mesti nak duduk kat kerusi baby. Adik dah besar la dik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah minuman kami.. cam biasa.. ais limau wajib aku punya, teh ais mama punya.. adik dan iqa share mango blended.. tu pun tak abis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai char koey teow.. kerang ajee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Proses bahagi untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cubaan mama suap kat Ziqri menghasilkan tindak balas ziqri menangis kepedasan.. hehehe.. tu la.. kasi sikit punya banyak.. isap susu ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Daging kaki sapa yang tembam sangat ni, tentulah ianya kepunyaan al ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi tapau mee goreng.. tapi harga .. astargfirullah.. RM5.. ka aku memang dah lama tak keluar makan mee goreng??

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 28 November 2010

Gambar Foto Nuri Inaz - 4 tahun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler gambar bebudak nuri J4. Kelas adik inaz la ni. Gambar ni aku ambik masa ambik buku rekod adik itu hari. Keputusan adik kira ok lah jugak. Banyak slack sikit la. Teacher Yanie pun hairan jugak katanya. Masa dia interview ok, masa interviewer nuri datang adik blank, tak keluar sepatah kata pun. Adik takut ngan orang yang dia tak kenal agaknya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPastu aku ada tanya teacher pasal adik jatuh semalam kat tangga. Teacher cakap dia tak tahu pun. Ni yang susah ni. Adik memang takut sikit bila nak cakap dengan orang. Sampai nak gi tandas pun kekadang sampai nak kuar baru dia nak cakap. Tu yang banyak insiden ter'' jadi kat adik. Sampai yang kat tesco tu yang aku tak leh lupa tu.

Tak tahu lagi aku nak letak inaz kat tadika mana tahun depan. Masalah kat nuri, tahun depan adik masih kelas kat tingkat atas. Kaki adik memang tak berapa kuat. Jalan pun terbuai-buai. Tak tahu la. Dilemma jugak nak buat pilihan nih..

Ni ler gambar biasa untuk pelajar nuri setiap kali amik result akhir tahun. Tu lah kan. Sayang jugak nak tinggal nuri. Masalah dia cuma self confident ja. dan lagi satu kuat berangan. Dapat atasi dua masalah ni.. insyaAllah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 14 November 2010

From petronas back home

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 November 2010
Masa : 8.50 pagi
Tempat : Petronas Nusa Perintis
Mood : Banyak berfikir

Lama gak aku tak drive ngan enjoy savvy mama nih, sesambil dok layan blues. OK jugak. Nak kata tak best tu tipu la kan. Almaklumla.. auto jugak kan. Bawak terus masuk ke Petronas Nusa Perintis. Terus masuk kad. Isi minyak. Jangan marah pasal aku isi minyak memang lama sikit. Aku biasanya amik yang paling slow tu. Isi pun sebelah pagi atau malam, pasal minyak semua kat bawah lagi. Tak la kita dok pam masuk wap ja kan.

Pastu dok layan kamera la apa lagi. Pekerja dia senyum ja nengok aku sambil dok sapu sampah. Biasa la. Customer is always right apa. Lagi pun aku bukannya ambik gambo untuk perlece ka apa ka. Kekadang tu pernah la jugak kan. Tapi kedai tu memang patut kena kutuk abis-abis pun.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni depan dia. Cuma pelik sikit pasal e hilang dari perintis tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak banyak sangat yang ngisi sini pagi nih. Dan lagi satu kat sini memang 95 saja. Senang cakap kereta/motor luar memang takleh isi sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa balik leh pulak dok ngikut ja motor nih. Best la pulak nengok diaorang naik motor. Makin besar keter makin renggang la pulak hubungan kan. Tu yang orang kata makin besar status kita tak semestinya kita gembira kan.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tapi ada jugak yang naik cenggini. No komen la kan.. dia lagi percaya motor tu dari laki dia. Agaknya la kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai rumah, parking, sekali depan pintu daa.. ni apa kes nih.. tak reti reti lagi..

Enjoice...Sharing is power!!!

Jom gi pasar tani

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 November 2010
Masa : 8.40 pagi
Tempat : Nusa Perintis
Mood : OK

Pagi ni kuar gi pasar tani. Memang tak bawak pun mana-mana balqis ngikut, diaorang pun tengah asyik dok layan katun kat tv. Senang sikit. Lagipun aku nak gi isi minyak sekali. so, ke sana pakai keter savvy saja la.

Sampai situ leh kata dah lewat jugak la. 8.40 pagi beb. Kalau stended gi pasar memang dah lewat la kan. Dah kira tahap subuh gajah pun ada tu, untuk kategori gi pasar la kan. Pergi tempat biasa beli nasi lemak ngan nasi ambeng. Kuih kegemaran semua for sure dah abis. Nasib la. Merayap jap ke sini ke sana nengok apa yang best kat sini..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku parking sebelah tepi jalan ja. Seingat aku ada dua bijik keter ja termasuk aku yang parking sini. Kira geng ganaih la kot ni kan. Masa aku nak balik tinggal keter aku sebijik ja. Tengok la papan tanda dia. Dah usang dah pun. Tapi sebenarnya bukan usang. Kotor ja, pasal kena tanah la apa la. Kan dok tengah hapgred lorong pelajan kaki la memacam lagi kat GP nih.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang pun dah tak ramai sangat dah. Kalau gi supermarket ya la. 8.40 pagi tu kira awal nak mampus la kan. Ni pasar. Beza situasi dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pizza cam biasa, penuh pelanggan. Dulu balqis berdua tu leh tahan la suka ngan pizza ni. Tapi jap ja beralih arah.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waa.. apa gerai la pulak ni. Penuh ngan orang.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ketupat penuh tergantung. Rasa dia jual lontong kot. Aku ni bukan suka pun makan lontong nih. So, malas nak singgah.

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 9 Oktober 2010

Jom Ronda-Ronda : Gerai Roti Canai Nusa Perintis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 Oktober 2010
Masa : 8.50 pagi
Tempat : Nusa Perintis
Mood : Lepak makan jap aaa..

Hari ni baru dapat lepak sikit. Banyak masalah negara yang dah selesai. Keluar makan roti ngan kebudak nih. Mama dia kirim roti sardin ja. Lepas makan nengokkan tapak fun fair yang tak setel lagi ni. Paling bising si adik inaz la. Tak sabar nak main kata dia.. Sebelum balik gi beli majalah dulu. Terbang la RM20. Buku princess iqa ja dah RM10. Hahaha..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa nak roti kosong ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik taknak kuah yang ada kaki ayam nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku ja la yang amik kuah tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sibuk dan bertambah besar dah gerai nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apasal iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik tak dulik.. nak makan ngan tangan jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bila nak siap nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Macam lama ja lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi snap tuh.. lori bawak ikan dari pintu ke pintu

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 29 Ogos 2010

Aku betul-betul tak paham

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 Ogos 2010
Masa : 1 petang
Tempat : Petronas Nusa Perintis
Mood : Blank tahap dewa

Kerajaan dah kata, stesen minyak tak dibenar jual minyak Ron95 pada orang luar. Seingat aku stesen minyak gelang patah ni memang takde minyak Ron97, pasal orang luar memang boleh beli sebanyak mana minyak asalkan ianya Ron97. Seingat aku jugak takde plet motor atau keter malaysia ngan nombor starting F. Jadi macamana brader nih boleh isi minyak Ron95 kat stesen minyak nih.. Adakah kerana dia bayar pakai Singaporean dollar?? Atau pasal kredit card dia lagi hebat dari kredit card malaysia.. Aku betul-betul tak paham.. Apa yang pasti, dia dah pakai stock minyak aku..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 16 Mei 2010

Sambutan Hari Guru 2010 Nuri Nusa Perintis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi Jumaat lepas Nuri Nusa Perintis buat sambutan Hari Guru dia. Tapi yang best si Inaz lupa nak bagitau. Sib baik teacher Yani call bagitau. So, petang khamis tu sempat tolong inaz buat kad nak bagi kat teacher dia.

Esoknya si inaz ni lupa lagi. Dia terbawak beg pulak. Dan yang bestnya, siap tertinggal kat sekolah dia. Sib baik kamera ni tak tinggal sama kat sekolah. Apa pun terima kasih teacherteacher nuri yang mengajar inaz, dan tolong amikkan gambo ni semua.

SELAMAT HARI GURU!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

::Klik untuk cerita penuh::



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!