mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label land of adventure. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label land of adventure. Papar semua catatan

Ahad, 26 Mei 2013

Legoland Malaysia Jengjalan 2013


Legoland Malaysia Jengjalan 2013. Kalau aku kata ni la first time kami masuk dalam ini taman tema ini tahun, mesti ramai yang tak percaya. rumah dekat, sepelaung ja. lempaq batu pun sampai. ahahaha. nak buat cemana. time aku free, kebudak sibuk. Tahun ni asyik sekolah ganti ja, belum kira iqa yang dah wajib gi kokurikulum kat sekolah dia lagi. bila budak free, aku lak sibuk. nasib la kan. kurang kurang dapat jugak masuk. 5 bulan tu puasa. perrrggghhh... janji dapat masuk jugak kan... read on...

Isnin, 17 September 2012

Legoland Getaway 16/9 updated

Semalam, masa pembukaan rasmi; saja aku tak gi. Malas nak bersesak. Hari kedua aku baru mula masuk Legoland. Drop semua pasengger kat Medini Mall n aku sorang ja yang menapak ke Legoland, dari tapak parking. Arahan : semua jumpa kat lego city. Pengajaran 1 : Apa yang best parking kat Zone 3 nih, korang akan bergerak dua kali ganda. First ke medini mall, second ke legoland. Takpe.. menapak ajer la. Pengajaran kedua : Parking paling hujung dekat dengan laluan berbumbung, kalau tak korang akan berjalan tiga kali ganda.

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
zone 3 parking lot

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
mall of medini

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
the beginning

Sampai aje kat legoland terus kitaorang main kat lego city airport. Orang tak ramai lagi. Belasah ajer la. Tapi yang tak best kena berdua. Sib baik iqa dah lepas tinggi dewasa. So aku ngan ziqri, iqa ngan inaz. Mama terugi jap pasal kalau ikut mama leh main sengsorang. Takpe...

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
lego city, here we come
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing depan rescue academy


mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
naik kapal terbang

Next, we go to Land of Adventure. Berapa round si iqa ngan inaz main apa ntah, tembak tembak; just untuk kebudak. Ziqri tak lepas tinggi. Nak masuk piramid pun tak lepas pasal kena ada sorang dewasa untuk sorang kekanak. Iqa tak lepas garis dewasa la pulak kali ni. So, bergambar ajer la kat luar nih...

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sama kaldai

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sama unta la pulak
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
terpijak tahi unta???

After that we go to lego imagination. Kawasan ni ajer yang banyak permainan untuk kebudak under 3 tahun. Belasah ajer la semua. Main train, main duplo, pastu baru main racing; buat sendiri kereta guna lego. Apa yang penting, kena ambik tayar kat kaunter. Dan meja biasanya penuh. Kena pandai selit. Pengajaran : Masuk ajer, terus gi kaunter; amik tayar, pastu baru buat keter.

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sebelum masuk

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
cemana dia sambung sambung nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing sama dinosaur

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
cool ajer muka memasing

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
suka diaorang dapat naik train nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
pusing pusing

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
banyak kali jugak dia tawaf

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
seronok la ziqri dapat main train nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
seronok pakat layan main duplo

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
kawasan untuk kekanak under 3 years old... memang terbaeekkk!!!!

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
ziqri dah pandai main duplo

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
tadi dah beratur nak masuk, sekali kebudak boleh pulak tak nak layan

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
Tower masih belum dibuka untuk umum

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
best jugak lepak sini

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
orang punya la ramai

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
cemana nak buat kereta nih??

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
nasib kitaorang memang baik, dapat semeja

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
memasing buat sendiri kereta yang nak dilumba

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
best jugak tengok earthquake machine nih
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing atas kereta lego


Next ke Lego Kingdoms. Tak main, just bergambar; esok baru main kat sini.

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
dah sampai lego kingdoms

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing depan castle
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
posing depan castle


mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
ada serigala tu...

OK. Around 1 petang kami kuar. Orang nak masuk punya la ramai. Hari pun dah semakin panas. Esok sambung lagi. Ingat... Sekali ajer masuk untuk sehari. Once you keluar, memang esok baru boleh masuk. Jom gi cari makan. Singgah 7 eleven nak beli slurpee, tapi mesin rosak daaa... hampesss...

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
ok.. esok datang lagi

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
orang dah makin ramai 

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
lepak nengok air pancut kat dalam mall of medini

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 16/9 updated
Tak seronok tul la asyik rosak ajer mesin slurpee nih



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free