mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label open source. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label open source. Papar semua catatan

Selasa, 20 Oktober 2015

Polish up skill on Blender

Polish up skill on Blender

Polish up skill on Blender. Hmmm. Ni kira pilihan terakhir aku. Selepas semua aku nyer backup plan tak menjadi. Bos saja ja cakap itu hari pasal logo 3d pusing pusing kat kiosk. Aku buat jer mulanya guna Flash. Kan ada 3D Rotation Tool lam tu. Jadik. Tapi hasil kureng sikit. Walaupun pusing 3D. Tapi. Sekeping gitu. Tak kick.

Masuk Option kedua. 3D Max. Tapi. Memang selalu aku guna dari dulu. Masalahnya. Sejak masuk jabatan. software pun dah tadak. Tu lum cita yang aku selalu format laptop lagi tu. Bertukau tukau OS lak tu. Ekekeke.

Last option. Blender. Dulu belajo sendiri sendiri jap. Pastu lupa. Pastu belajo sekali lagi ngan firdaus. Pastu tinggal. Time nak guna. Study sikit semalam. Ingat nak pakai svg file dari Illustrator je. Tapi cam blank la pulak pas import. Terus buat appointment ngan firdaus semula pagi ni.

Dia terus masuk jer. Berjaya la. Tapi dia nak ajo lebih, Ajo buat dari scratch. Dah alang orang nak polish up. Sambut aje. Layan aje. Tu pun aku banyak main. Buat mender pelik pelik. Lam jam 12 baru aku clear up. Lepak kat ICT Blok B. Baru aku mula. Dapat la buat. Tu pun tak setel lagi la.

Updated : Ingatkan nak siapkan kat umah. Tapi kena ke klinik. La ni baru free. Update jap blog. Baru nak makan. Nak prepare esok. Maknanya. Esok la baru sambung. Belen yang tu ajer ler setakat ni.

Ahad, 30 September 2012

Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2

Perbengkelan disambung. Hari ni storyboard yang dibentang semalam mula menampakkan hasil. Tahniah pada semua. Facebook Mygosscon Johor turut dibina untuk memudahkan perbincangan kumpulan. Caiyok!!!

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
mencari pandangan dan bahan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
storyboard dilakar

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
bertukar lagi nampaknya ahli kumpulan nih

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
pandangan dari kumpulan lain turut dititikberatkan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
dengar apa cikgu minta betulkan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
jalankan ikut tugasan yang dah diagih oleh guru

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
semua dah mula menjalankan tugas masing masing

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
semua tekun membuat penelitian pada projek

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
sampai cenggitu sekali

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
menambahbaik

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
pakai open shot untuk edit video

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
tekun meneliti apa yang masih perlu ditambah

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
laksana ikut storyboard

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
bincang balik

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
simple project, just using impress jer.. nice

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
lukis, lukis jugak; sumbat telinga, sumbat telinga jugak

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
perghhh.. hasil tangan dia

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
tekun meneliti hasil kerja pelajar



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1

Minggu sebelumnya dah bincang ngan firdaus. Kena kumpulkan juga sekolah yang akan mewakili johor. Sekurang-kurangnya, mereka akan dapat share idea dalam bengkel tu nanti. Disamping tu kita dapat guide dalam penyediaan dokumen wajib sebelum dihantar secara pukal ke KL nanti. 8 sekolah terpilih berjaya dikumpulkan dan sesi taklimat dijalankan pada hari senin tu. Boleh tahan. Cuma yang tak tahan... tak banyak software dalam open source yang dapat menampung idea peserta yang memang mantopsss...

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
selamat datang ke bengkel multimedia kreatif

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
ucaptama dari ketua sektor

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
minum pagi dulu

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
taman putri

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
perbincangan ngan en firdaus

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
sultan ismail

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
sekolah seni

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
sesi perbincangan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
taman putra kalau tak silap

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
tun fatimah

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
penggawa timur kalau tak silap

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
permas jaya, kalau tak silap aku

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
selesa jaya 2



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free