mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label petrosains. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label petrosains. Papar semua catatan

Sabtu, 14 Disember 2013

Petrosains getaway : a view from mama's cam

Petrosains getaway : a view from mama's cam. Ni semua gambo dari cam mama la pulak kan. Daripada asyik terperap jah, baik haplod sekali ye dak. Cuma mama masih tak cam aku yang dah mula live blogging semula la ni. So, tunggu gambo semua masuk dropbox, then; semua kita kasi haplod jugak. Technology make life simpler beb. Ehehehe... Layannnzzz

Kempen kesedaran pemuliharaan alam sekitar

Kempen kesedaran pemuliharaan alam sekitar. Wah wah wah... kuar ja terus nampak rimo. Ada sekolah wat kutipan tandatangan persetujuan untuk kempen ni. Smk seri gading.

Petrosains' Astronomy Day

Petrosains' Astronomy Day. Last event untuk tahun ini. Aktiviti sampai ke malam. Malam ni di dataran bandaraya ada aktiviti pencerapan bintang. Feel free to join!

Ahad, 29 Julai 2012

Pertandingan cipta jersi anjuran petrosains

mknace unlimited™ | hadiah tempat pertama pertandingan cipta jersi anjuran petrosains
Dapat tempat pertama untuk pertandingan cipta jersi anjuran Petrosains tadi. Yippa yippa..

Berbaloi gak penantian aku tadi, disamping dapat baca tin tin. kuikuikui..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 27 Jun 2010

Jom Ronda-Ronda : MISTI, Persada Johor Bahru



Semalam bawak bebudak ni pergi Persada, nak nengok MISTI. Kalau tak pergi melepas la bebudak ni ngan acara dwitahunan nih. Cuma kali ni dia drag setahun pasal sibuk urusan perpindahan ibupejabat dari Bukit Timbalan ke Nusajaya. Overall memang boleh tahan la. Macam biasa, tempat tumpuan aku ngan bebudak ni adalah Pusat sains dan Petrosains. Siap sempat mendaftar ahli kelab upin ipin lagi.

Inaz nak beli anak patung ipin, so aku tanya; adik nak sebagai hadiah nombor satu ka? Boleh kata dia. Kebetulan inaz ngan iqa dedua dapat nombor satu pereksa pertengahan yang lepas, so; aku rasa diaorang memang ada alasan kukuh untuk dibelikan apa yang diaorang nak tu.

Asalnya nak balik terus, siap dah bayar tiket parking lagi; pasal ziqri dah mengaruk. Sekali naik tingkat 1, diaorang offer lak untuk masuk pertandingan mengaler. Dalam beg pertandingan dah ada kaler. Iqa ngan adik memang nak masuk la. Tapi kaler tak best sangat. Setel jer kaler, pas kertas kat urusetia, terus chow. Memang tak leh lawan orang lain yang memang datang prepare ngan oil pastel segala tu..

ps : aku memang jalan terhincut-hincut keliling satu persada. semua mata asik nengok jer kat aku. huhuhu

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 12 November 2009

Lawatan Sambil Belajar SKTTA 2009 - Day 1



Lawatan Sambil Belajar SKTTA 2009 - Day 1

Place of interest - going to Petrosains, KLCC. Had our meal at Kampung Baru later on. And sleep at International Youth Centre. End of day 1.