mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jb. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jb. Papar semua catatan

Isnin, 24 November 2014

Setiap pagi JB berjerebu


Setiap pagi JB berjerebu. Setiap pagi lalu jalan ni. Lebuhraya Pesisir Pantai. Memang lalu atas laut. Memang ketara jerebu setiap pagi. Walau tak seberapa tebal. Still. Masih ada jerebu.

Khamis, 8 November 2012

Lets go back to JB

Jom kita. Singgah isi minyak di Tapah. Berenti solat dan makan di elmina. Anggaran masa tiba ke JB around 8.30 malam











Rabu, 30 Mei 2012

En. Ajni... Layanzzzz 11@century

Boleh pulak jumpa en.ajni pagi ni. Kebetulan dia turun buat pemantauan program di hotel 11@century pagi tadi. Tapi tak leh ler lelama. Memasing ada tugas memasing. InsyaAllah ada rejeki jumpa lagi.

Via x8jer



Selasa, 8 Mei 2012

Hari meng'awan'

Masa baliknya dari Kota, aku rasa semalam hari yang paling cemerlang langitnya. Sampai di JB cemerlang awannya. Terus tak lepas peluang keemasan nih. Habis kena shot shot shot...










Posted via Blogger PC edisen

Ahad, 15 Januari 2012

Leh jem la pulak



Adoyaiii... Leh jem la pulak masa nak kuar ni. Sapa la pulak tak setel tiket sebelum kuar nih. Sib baik around 10 minit jer sangkut. Tak tau la aku orang belakang camner kan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Baru havoc



Dah cukup korum, baru ziqri mula mengganas. Takut main sorang rupanya. Bila kakak kakak dia dah kuar, join main, baru keadaan jadi luar kawal!! Aiyooo



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Rileks je



Tadi ye ye nak main. Letak atas keter. Taruk token. Mula je gerak, ziqri terus melompat. Nak tak nak, letak bodo gitu jer. Baru dia diam. Main pusing pusing stereng



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Soft Play



Janji tetap janji. Berterima main lam ni. Setengah jam rm5. Belasah aje la



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

My target actually



Ni target aku sebenarnya hari ni. Se*ehem* tali pinggang baru. Yang lama dah lunyai dikerjakan si ziqri.

Aku lak amat tak suka pakai belt yang kena wat lubang. Jenuh la mencari. Dan memang nasib, jumpa yang jenis lock ni kat swiss polo yang 70% diskaun. Apo laie ditunggu....



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sport shoe untuk iqa



Dapat pun kasut sport untuk iqa, kaler pink gitu. Kasut bubblegummers bata jer. Tapi cun la.

Yang penting, iqa dah ada kasut sukan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

I donuts n coffee



Singgah jap kat sini. Nak try. Beli set tiga ketui ja. Harga memang lebih tinggi dari big apple. Rasa hmmm... Kureng sikit



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Angry bird balloons



Dah nampak belon la pulak. Abird, abird kata dia. Seketui lima hengget lak tu. Ziqri dah mula mengamuk dah pulak. Nak tak nak ambik aje la.

Masalah kedua, adik pun nak juge... Parah parah. Amik je ler... Nak wat lagu mana.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Azura movie promo tour



Patut la ramai bebeno orangnya. Ada promo ler pulak. Ada deejay suria fm, ada artis tapi aku tak kenal sorang pun. Kekeke... Sorry beb. Target aku lain ye



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Angsana jom



Lets go...

Target ... Jeng3x

^_^ Terbaeekkk!!!!
Posted via Blogaway
mknace xperia

Ahad, 23 Oktober 2011

Aktiviti hujung minggu

As always....
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 7 Ogos 2010

Kursus Prosedur Kualiti MS ISO 9001:2008

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi ni kat pejabat ada kursus. Kursus yang aku tunggu-tunggu selama ni. Yelah.. sebelum betulkan orang, diri kita sendiri perlula betul dulu ye tak. Alhamdulillah, makin nampak apa yang sepatutnya aku buat lepas ni. InsyaAllah.. aku akan perbaiki diri ini setingkat lagi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 27 Jun 2010

Jom Ronda-Ronda : Gerai Roti Stim, JB



Lepas jer habis semua kat Persada, kami terus kuar. Cadangnya nak makan dulu. Setakat iqa for sure cadangan KFC mesti kuar punya. Last-last kitaorang makan kat bawah PPD tu jer, sebelah Nissan nyer HQ. Pasal lepas ni pun sesaja nak gi test nengokkan Livina kan.

Leh tahan gak la makanan kat sini. Problemnya satu, masak memang slow and steady sikit. Tu sebab aku jarang makan kat sini tengahari. Iqa cam biasa makan meehun sup sama inaz dan ucu. Aku makan nasi goreng kampung telur mata sama mama. Ngam hoo..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 3 Jun 2010

Persembahan pancaragam Majlis Penutup MSSM 2010



Penat jugak nak compile persembahan ni. 1. Pasal aku pun baru jer baik dari keuzuran aku tu. 2. Movie yang sangat panjang, dua bideo lak tu. So, memula gabung, pastu baru aku kerat. Sekali besar sangat la pulak. Haplod la 1 jer dulu.. lagi dua segmen aku try haplod malam nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 8 Mei 2010

Tagging for JB's new school

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari Khamis dua minggu lepas nak tak nak kena gak kuar untuk tagging 3 sekolah baru kat JB. EPRD dalam proses untuk memudahkan lagi pencarian sekolah-sekolah ni nanti dan dalam masa yang sama koordinat tu akan digunakan untuk menentukan samada sekolah tu bandar atau luar bandar.

So, Gerak la aku petang khamis tu ke tiga sekolah. Tang pertama Thai Hong, kat impian emas. Leh tahan gak aku cari. Sekali masa kuar, rerupanya kalau ikut jalan skudai tu dekat jer. Yang aku dok gagah sibuk lalu ikut impian emas. Berpusing tu...

Second yang paling susah aku nak jumpa. Lam hujan lak tu. Sekolah Ming Chih. Dengan hujan lebat, dengan jalan tak pernah ikut. Pergghhh.. Satu horizon hill aku melilau. Last kali jumpa gak. Tapi pasal hujan lebat sekepin gambo aku tak dapat amik. Tapi antara semua, sekolah ni paling ceria..

Lastly, sekolah Pai Tze. Sesampai jer aku pun mushkil ni sekolah ker apa. Ngan tak de orangnya. Dengan stail bangunannya. Amik jugak la gambo dia dengan lens aku pun dah berkabus. Kes lama sangat lam aircond ngan hujan lebat tadi kan. Sekolah ni lak letak dia kat eco garden. Design memang cun gilesss..

Apa pun semua data dah submit. Tinggal EPRD jer ler yang akan tentukan semula status semua sekolah. Redha jer ler..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 6 Oktober 2009

JBICThub.net launched



As a support to the lest workshop, we are manage to create new platform that can be achieved at http://www.jbicthub.net. All of the new JBICThub.net user can use this forum as a place of discussion on all your problem at school about ICT. You also can share information here. Hopefully with this forum we can help each other in settling any problems and share idea and increase number friends in a faster and easier way. Have fun!