mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Terbaik. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Terbaik. Papar semua catatan

Ahad, 17 Mac 2013

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee memang best. Kali pertama beli terus lekat. Memang terasa cheese dia tu. Selalunya aku beli Murtabak Special Cheese Ayam, tapi tak banyak sangat stok ayam. Kalau daging memang bebila ja ada. Cukup sekadar murtabak special cheese biasa, tak perlu beli jumbo sebab bagi aku terlalu besar menyebabkan kurang ummmphhh la kan.

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee

Tangan terus ja jalan. memang jarang bukak sampai ke malam sebab dah abis stok.

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee

Kalau nak yang biasa memang dah siap dibungkus tuh...

Isnin, 11 Februari 2013

Daging Salai terbaik di Anyzam Enterprise

Daging Salai terbaik di Anyzam Enterprise. Kekeke.. Promote habih tu. Setiap kali lalu pedas linggi, bersama geng geng la, mesti singgah sini. Kalau bawak famili tokleh, sebab semua tak makan daging kecuali aku. So, kebetulan hari tu, lepas balik dari seri satria; terasa nak makan daging salai. Lalu terus jer ikut jalan lama. Sib baik bukan hari tutup, kalau tak melepas la jugak kan..


tokei kedai sedang menyalai daging lembu dan puyuh.. banyak leh tahan tuh


nampak signboard ni jumpa la kedai dia. dekat ja dengan tol pedas linggi. dalam 5 km gitu


siap ada jual kuih bakar


semua pakat tapau sekilo dua



puyuh salai


waktu perniagaan dia yer tuan tuan... jangan la datang hari selasa dengan rabu


daging salai


keli salai pun ada


barangan lain yang turut dijual termasuk ler kerepek dan a menet bak kata oreng beling... kekeke


dodol


rebung pun ada




berapa banyak agaknya si lan tapau...



ni semua gara gara sup bedengung tak dapat nak makan sebab tak siap lagi.. kekeke..


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 18 Ogos 2012

Terbaik Raya : seronoknya rancangan raya TV tahun ni

mknace unlimited™ | kabhi khushi kabhi gham
picas copis from  http://www.join4film.com
Aku suka layan TV. Betul. Sejak dari kecik, aku memang susah nak dipisahkan dengan TV. Makan depan TV, tidur depan TV, waima buat kije sekolah pun depan TV. Tapi tu bukan persoalannya. Persoalan dia, apasal rancangan raya ni sibuk dok amik citer citer dari luar yang bagi aku langsung tak bertepatan dengan raya puasa kali ni. Tu belum cerita pasal iklan iklan merepek sepanjang puasa lagi tu, dari iklan lam media cetak, sampai la iklan lam tv. Dah abis gamaknya cerita-cerita yang lebih sesuai untuk bulan ramadan dan syawal ni kot. Terpaksa la dok nengokkan cerita cerita lagu ni. Adoyaiii... dah la tu, siap masuk list rancangan raya pulak tu. Huhuhu.. Aku ni dah la mengharap ehsan tv nasional ja, astro takde. Nak donlod movie, kerajaan marah; haram katanya. Tapi, yang kat tv, disajikan citer-citer yang.. hmmmm... susah nak cakap. Nak tak nak, kena la langgan Astro kan. Tapi, aku memang takkan langgan punya. Sori to say la.

ps : memang aku tak puas hati ngan siaran tv nasional kita, citer tahyul la, citer indon toksah citer la

pss : tengok citer ni dari mula sampai last, rasanya korang akan tau kenapa aku bebetul tak puas hati dengan pemilihan cerita ni sebagai pemula rancangan raya "kita"


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free